Pastasalade met warm weer – voor een warme zomeravond

Manlief was gister jarig en normaal mag je dan kiezen wat je wilt eten! Dus ik dacht nou dat wordt biefstuk met champignons pepersaus aardappeltjes en een groente. Maar nee manlief had met dit warme weer ook geen zin om uitgebreid te eten en stelde een pastasalade voor!

Nou dat vond ik een goed idee. Kon ik gelijk de nieuwe Spelt volkoren penne pasta uitproberen die ik van de week bij de AH had gevonden. Als ik een pastasalade maak volg ik eigenlijk nooit een recept. Ik maak vaak 2 versies waar we een paar dagen van kunnen eten. Mijn moeder zou ook blijven eten en aangezien die geen vlees eet zou ik 1 pastasalade met vis maken.

Voorbereiden

Voorraadkast in en kijken wat ik nog had liggen. Pasta, mais, blikjes tonijn, pesto, knoflook en pijnboompitten waren op voorraad. Tevens hamblokjes en cherrytomaatjes in de koelkast.

Dus snel boodschappen gedaan voor de laatste ingredienten. Crème fraîche, soya cuisine, puntpaprika, rode ui, spekjes, champignons en rucola waren al snel bij gekocht.

Snel de keuken in. Zoveel werk zijn deze salades namelijk niet. Zet twee grote kommen neer en bereiden maar!

Spelt Pastasalade met tonijn

 lactosevrij, suikervrij met spelt.

pastasalade met warm weer
  • 250 gram Spelt volkoren pasta penne
  • Half pakje soya cuisine
  • Paar flinke scheppen suikervrije pesto ( of zelfgemaakt kan natuurlijk ook! )
  • Half doosje cherrytomaatjes in vieren
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • Halve rode ui fijn gesneden
  • Rode puntpaprika in kleine stukjes
  • Half groot blik mais
  • 2 uitgelekte blikjes tonijn op olijfolie

Goed husselen. Voor het serveren wat rucola op je bord en wat pijnboompitten erover strooien als finishing touch en smullen maar!!

Pastasalade met champignons spek en ham

pastasalade met warm weer

450 gram gesneden champignons en 2 bakjes met spekjes in de pan laat dit goed gaar worden en giet overtollig vocht weg. Roer er een hoog bakje Crème fraîche door en een paar flinke scheppen suikervrije pesto.

Kook ondertussen 500 gram Fusilli pasta ( tri colore geeft nog leuker effect)

Verder voeg je toe: half doosje cherrytomaatjes in vieren, 1 teentje knoflook fijn gesnipperd, halve rode ui fijn gesneden, rode puntpaprika in kleine stukjes, half groot blik mais, 2 bakjes hamblokjes.

Schep alles goed door elkaar. Warm lekker te eten, maar laat het gerust afkoelen en serveer met rucola.

En altijd lekker af te toppen met goede olijfolie!

Afgesloten in de koelkast zijn de pastasalades nog 2 dagen te bewaren. (als het die kans krijgt )

Op MamaScrapelle hebben we nog veel meer lekkere pasta recepten voor je!

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.