Skip to Content

Tuinkamer, veranda of overkapping, een droom voor later als ik groot ben

Al van kleins af aan heb ik bepaalde dromen voor als ik groter ben. Dingen die ik zou willen doen en in mijn huis zou willen hebben. Een droom is bijvoorbeeld een grote houten boekenkast met ladder. En die heb ik inmiddels! Een ander iets waar ik al van kleins af aan over droom is een tuinkamer, veranda of overkapping. Dit is nog een droom voor later als ik groot ben.

Tuinkamer veranda of overkapping

Tuinkamer, veranda of overkapping

Ik hou van ruimtes waar binnen en buiten elkaar tegenkomen. Een tuinkamer, veranda of overkapping zorgt hiervoor. Altijd als ik in een huis kom waar dit is word ik helemaal blij. Wat een mooie aanvulling van een woonkamer! Buiten en binnen mooi samengebracht. Lekker ontbijten hier, een boek lezen of in de avond gezellig een hapje en drankje doen.

Veranda en tuinkamer

Ik noem telkens al 3 verschillende woorden: tuinkamer, veranda of overkapping. Het zijn synoniemen maar er zijn ook verschillen. Een veranda is een terrasoverkapping. Als je dit uitbreidt met zijwanden en voorwanden zodat alle kanten worden dichtgemaakt, dan mag je het een tuinkamer noemen. Dit is dus een afgesloten ruimte die niet geïsoleerd is. Je kan je tuinkamer nog upgraden met LED-spots, heaters, zonwering en screens. Een veranda hoeft trouwens niet altijd aan huis te zijn! Je kan een veranda ook vrijstaand plaatsen in je tuin. Zo heb je een terras overkapping waar je maar wilt. Een serre is trouwens wel echt iets anders. Dit is het verlengen van je woonkamer en deze ruimte is dus wel geïsoleerd.

Tuinkamer veranda of overkapping

Mijn droom

Ik droomde altijd over een serre, een verlengde van je huiskamer. Maar dit is niet voor niets nog een droom. Het is best wel een financiële uitgave om te doen. En die mogelijkheid hebben we nog niet gehad. Ik was me niet bewust van de andere opties: tuinkamer, veranda of overkapping. Dit maakt mijn droom wel wat toegankelijker! Een overkapping is sowieso erg fijn. Voor de regenachtige herfst maar ook voor schaduw. Een betere manier van schaduw maken is er niet. En in de koude en natte seizoenen kunnen kinderen toch lekker buitenspelen.

Tuinkamer, veranda of overkapping?

Door de redelijk simpele aanpassing van het plaatsen van zijwanden tover je de veranda om in een tuinkamer! Hier had ik nog niet over nagedacht. Een ruimte tussen binnen en buiten, waar deze elkaar ontmoeten. Plaats er wat heaters in en het is aangenaam vertoeven. Zeker in deze gekke coronatijd is het fijn om “thuis” meer ruimtes te hebben waar je kan zitten. Afwisseling te hebben. Tuinkamers kun je gebruiken als plekje om thuis te werken, of even de kinderen lekker te laten spelen. Heb jij een voorkeur voor een tuinkamer, veranda of overkapping?

Ik ga alle opties eens bekijken. En weet dat Verasol online een ruim aanbod heeft van tuinkamer, veranda of overkapping mogelijkheden. Je kan kiezen om zelf te monteren maar ze kunnen je ook hiermee helpen. Fijn al die opties, zo kan je altijd een keuze maken wat binnen jouw mogelijkheden en financiële plaatje past.

Heb jij ook een droom voor je huis?

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

iemand

Tuesday 15th of March 2022

Het ziet er zo mooi en aantrekkelijk uit.

Metalura

Thursday 29th of April 2021

Leuk! De ultieme droom is natuurlijk een grote, luxe tuinkamer mét fraaie inrichting. Toch maar eens voor gaan sparen, zoiets is echt een perfecte plek om even tot rust in te komen na een hectische dag..

GRoetjes, Anne

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.