Groen in huis. Kunstplanten zijn een slim alternatief in een druk gezinsleven

Wat groen in huis, wie houdt er niet van? Een plant hier en daar geeft meteen een gezellige, huiselijke sfeer. Totdat ze gaan hangen of zelfs doodgaan. Doordat je er simpelweg te weinig tijd voor hebt om je planten te verzorgen. Of gewoon geen groene vingers hebt. De groene kunstplanten van Maxifleur zijn een mooi, nét-echt en slim alternatief waar je jarenlang plezier van hebt.

groen in huis
Foto: Oncidium kunstorchidee (Tijgerorchidee) – foto van Maxifleur-kunstplanten.nl

Wie neemt er nou nep-groen in huis?

Bij het woord kunstplanten denk je misschien al gauw aan de echte neppers. De neppers die je voor een paar euro kunt kopen bij de Action ofzo. Je ziet écht duidelijk dat het nep is en je ziet ze vaak terug bij, euhm, hoe noem je dat… tierelantijntjesmensen denk ik. Vroeger deed ik daar lacherig over met vriendinnen en nu gniffel ik er met mezelf om. Elke dag eigenlijk wel. Want nog vóórdat ik mijn huis binnen stap, heb je de eerste al te pakken!

Waarom heb ik nep-groen in huis?

De eerste echte nep-Ikea-planten zitten in de plantenbak die aan de regenpijp naast de voordeur hangt. Ik had er graag een mooie kunst buxus gehad, maar er mogen op de galerij geen objecten geplaatst worden. Waarom nep-groen? Omdat ik er gek van werd om steeds met een gietertje ‘helemaal’ naar de voordeur te moeten lopen voor dat ene plantenbakje. Haha, dat klinkt best lui. Maar ik zag het plantje (toen er nog een echte in zat dus) vaak genoeg slap hangen. En vergat daarna in de drukte (tassen met boodschappen uitpakken, een moe kind vermaken en mauwende katten verzorgen etc.) steeds weer om ‘m water te geven. En zo’n slap hangend plantje gaf mij niet echt het fijne ‘hè hè, ik ben eindelijk weer lekker thuis’-gevoel.

Geschikt voor elke ruimte

Kunstplanten kun je eigenlijk overal neerzetten. Dus toen ik die drempel over was, kwam er meer van dat soort groen in huis. En tegenwoordig zijn er gelukkig genoeg kunstplanten te koop die nét echt zijn zoals bij Maxifleur. Een kunst-klimop om de lelijke en ongezellige verwarmingsbuizen in de gang te verstoppen bijvoorbeeld. Daar maakte ik meteen voor mezelf een symbolische overgang van buiten naar binnen van. En een stukje klimop dat ik over had, hing ik gewoon maar aan die saaie kapstok.

groen in huis

Niet-giftig groen in huis

Ook wilde ik altijd al een grote plant in de hal. Maar aangezien mijn katten daar altijd rondlopen, was het lastig om er daar een te plaatsen. Niet alleen omdat ik bang was dat ze de plant in hun spel omver zouden rennen, maar ook omdat de meeste planten die ik mooi vind giftig zijn voor katten. En de meeste trouwens ook voor kleine kinderen. En aangezien mijn zoontje daar dus ook makkelijk bij kon… hoefde ik er niet lang over na te denken om daar een kunstplant neer te zetten. Het zijn ideale niet giftige planten voor katten.

In het donker

Maar na een opknapbeurt van mijn badkamer, vond ik die plant uit de hal daar eigenlijk meer tot zijn recht komen. Door die kunstplant naast de badjassen, kreeg de badkamer meteen de sfeer van een heuse wellness. En ik zette meteen ook een nepperd op het randje van het toilet. Sindsdien noemt mijn zoontje het toilet ‘de wc-kamer’, dus dat zegt ook gelijk wel wat over de sfeer, haha. Maar groen in huis kan op deze manier, als echte kunst dus, ook perfect in ruimtes waar het de meeste tijd van de dag donker is. Daar waar echte planten het levenslicht niet lang zouden zien.

Haal onderhoudsvrij groen in huis

Dus, hou je van planten, maar heb je geen groene vingers? Of heb je, zoals ik, weinig tijd door een druk gezinsleven? Denk dan echt eens aan kunstplanten! Want doordat ze onderhoudsvrij zijn, heb je er dus eigenlijk geen omkijken naar. Een kunstplant geeft een gezellige en knusse uitstraling aan je interieur zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen. Hier zie je bijvoorbeeld kunstplanten in een chique kamer.

Hoeveel kunstplanten heb jij al in huis?

kunstplanten maxifleur
foto: Foto van Maxifleur-kunstplanten.nl
Footer3
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.