Culturele kinderactiviteiten in Delft: wordt een Cultuurbarbaar!

Niks te beleven tijdens de herfstvakantie? Dan heb je vast het programma van Cultuurbarbaren nog niet gezien! Van 17 tot en met 25 oktober worden op 19 locaties in Delft culturele kinderactiviteiten aangeboden. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Er zijn ook activiteiten gratis, zoals ‘het meisje met de parel’ bij OPEN. Daar ging ik afgelopen maandag met mijn cultuurbarbaar’ naartoe. Daarnaast ‘Ontdek de fabriek’ bij Royal Delft. Lees hier onze belevenissen. Boek snel via een e-ticket, want op= op!

vermeer

Culturele kinderactiviteiten in Delft: ‘het meisje met de parel’.

Culturele kinderactiviteiten in Delft

Zeg Delft en je zegt ‘Johannes Vermeer’. Met mijn dochter (7) ging ik dan ook naar ‘het meisje met de parel’ in OPEN. Daar kregen de kinderen het verhaal ‘echte schoonheid’uit het boek ‘het meisje met de parel’ van het Mauritshuis te horen. Maar, dat niet alleen. Er was ook ruimte voor informatie en vragen.

Tot slot mochten de kinderen, met krijt en pareltjes, een zelfportret tekenen als ‘het meisje met de parel’ . Ook als ouder is het verhaal natuurlijk leuk om te horen. Bovendien … wist jij dat het schilderij eerst ‘het meisje met de tulband’ heette? Ik wist het niet. En wil je wat anders? OPEN heeft ook nog andere activiteiten op het programma. Zoals een klompje schilderen of luisteren naar het verhaal ‘een vaas voor de prinses‘. Culturele kinderactiviteiten genoeg dus bij OPEN in Delft.

cultuurbarbaren

Royal Delft, ontdek de fabriek

Culturele kinderactiviteiten in Delft

Tja, en zeg Delft en je denkt natuurlijk ook meteen aan Delfts Blauw. Als je culturele kinderactiviteiten organiseert in Delft mag een bezoek aan Royal Delft natuurlijk niet ontbreken in het programma van Cultuurbarbaren. Die mogelijkheid grepen wij met beide handen aan. Toen we binnen kwamen zagen we meteen een bord met het meisje met de parel. Dat was wel erg leuk, zo na het bezoek bij OPEN.

het meisje met de parel delfts blauw

Hoe het is geweest bij de culturele kinderactiviteit bij Royal Delft beschrijft Aïsha in haar eigen woorden:

Culturele kinderactiviteiten in Delft

Het was leuk. Eerst gingen we in het museum en moesten we vragen beantwoorden. Die waren best wel moeilijk!. Dus, mijn vriendje en ik hebben stiekem samen de vragen beantwoord. Daarna mochten we vingerdopjes maken van klei. Eerst kozen we een blok uit. Toen goten we één voor één het spul wat in de gieter zat in het malletje. Na 5 minuten was het weer droog. Toen kregen we een rondleiding in de fabriek. We keken in een machine en daar zat allemaal klei in dat werd geroerd en over was gebleven van andere dingen. Toen gingen we weg. Ik en mijn vriendje ging even terug voor 2 vragen (we wilden natuurlijk wel alle vragen goed hebben). Tot slot gingen we limonade drinken. Daarna gingen we naar huis. We kregen nog wat cadeautjes mee. En natuurlijk het vingerdopje! Daar moet je heen joh!

zelfgemaakt vingerdopje

SEW Delft; Van het gieten van een vingerhoedje naar het gebruik ervan.

Culturele kinderactiviteiten in Delft

Vrijdag 23 oktober nog een culturele kinderactiviteit gedaan bij SEW Delft. Daar kan je een historische armand maken door middel van je eigen versieringen. De kinderen worden goed geholpen bij het hanteren van naald en draad en borduursteekjes. En ieder kind kan naar eigen smaak zijn eigen armband maken. Keuze genoeg aan stofjes, applicaties en garen. Binnen een uur hebben ze een prachtige armband gemaakt. Mijn dochter vond het erg leuk, maar ook wel moeilijk om alle steken te doen. Een mooie uitdaging dus.

Culturele kinderactiviteiten in Delft

Mijn dochter is enthousiast over de activiteiten die ze heeft gedaan. Interesse in een een leuke dag, ochtend of middag voor je kinderen tijdens de herfstvakantie? Dan zou ik zeggen: bezoek deze of één van de vele andere culturele kinderactiviteiten in ons historisch Delft.

Culturele kinderactiviteiten in Delft

Meer informatie over Cultuurbarbaren

In de week van 17 tot en met 25 oktober worden in Delft culturele kinderactiviteiten georganiseerd. Het programma Cultuurbarbaren richt zich op kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Op 19 locaties in Delft. Het thema is ‘vroeger en nu’. Cultuurbarbaren is een alternatief voor de museumnacht. Het merendeel van deze culturele kinderactiviteiten in Delft zijn gratis. Er zijn ook activiteiten waar je voor moet betalen, minimaal 1,50 en maximaal 8,00. Let op, ook voor de gratis activiteiten heb je een reservering in de vorm van een e-ticket nodig. Het aantal plaatsen per activiteit is beperkt (om de 1,5 meter te waarborgen). Selecteer en reserveer je gewenste activiteiten voor Cultuurbarbaren dus tijdig. Kortom, een keuze uit dit afwisselende culturele kinderactiviteiten maakt het bezoekje aan Delft zeker waard! Hou er wel rekening mee dat je niet altijd als begeleider mee kan. Dit in verband met Corona.

Culturele kinderactiviteiten in Delft
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.