Verhuizen met kinderen, wat komt er allemaal bij kijken?

Verhuizen met kinderen, het is nogal een onderneming en een keuze waarbij je goed zaken tegen elkaar moet afwegen. Niet alleen het leuke van een nieuwe plek, het emotionele aspect maar ook het financiële deel is belangrijk. In deze blog wil ik al die punten belichten en je een handje helpen als deze keuze zich voordoet.

Verhuizen met kinderen

Ik zeg wel keuze, maar soms is er natuurlijk geen keuze. Als ouders bijvoorbeeld gaan scheiden of als je uit je huis ‘moet’ om verschillende redenen. Verandering van inkomen, dichter bij familie of werk wonen of niet op je plek zitten. Het kunnen allemaal redenen zijn. Voor ons persoonlijk hangt ook verhuizen met kinderen boven ons hoofd. We staan voor een keuze van verbouwen, verhuizen of accepteren zoals de situatie is.

Verbouwen

Alweer 13 jaar geleden zijn we verhuisd van de Randstad naar het zuiden van het land. Onder andere omdat we hier een ruimer huis konden kopen met meer tuin voor een betere prijs. We kozen voor een ruim huis bij het centrum wat verbouwd moest worden. We hadden beide een baan en een goede gezondheid dus dat zou wel goed komen. 13 jaar later zitten we nog met de oude keuken haha. We zijn om en om onze banen kwijtgeraakt, hebben financiële klappen gehad en we blijken gewoon geen klussers.

Inmiddels hebben we 2 kinderen. Bij mijn zwangerschap van de eerste was er nog niet echt een druk van het maken tot een beslissing. Een kinderkamer was er wel gewoon. Maar bij mijn tweede zwangerschap sloeg de paniek toe. Er is helemaal geen tweede kamer en het huis is oud en en en en…. wat nu? Verbouwen, accepteren of verhuizen met kinderen?

kinderkamer

Accepteren

Inmiddels is mijn tweede dochter geboren en is er toch een plekje ontstaan voor haar ook. Dus de druk is iets afgenomen van het maken van een keuze. Tegelijk zijn we het erover eens dat verbouwen ook geen optie is. Dus voor nu is accepteren even prima en gaan we ons voorbereiden op verhuizen met kinderen. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Verhuizen met een koophuis

Een belangrijk onderdeel met een koophuis is het financiële plaatje. Je wilt graag een goede hypotheek met de laagste hypotheekrente. Gelukkig bestaan daar websites voor die onafhankelijk vergelijken. Een compleet aanbod en hulp. Net zoals Funda, de andere website die je veel zult gebruiken met het zoeken naar huizen in de omgeving die je zou willen. Maak ook echt gebruik van zulke fijne websites, het maakt je leven een stuk makkelijker.

Verder is er nog een stukje gevoel en zijn er praktische overwegingen. Welke omgeving voelt fijn? Wil je veel of weinig klussen? Is het praktisch met winkels, verkeer, scholen en dat soort dingen. Is er plek voor de kinderen om lekker te spelen? En kunnen ze hier lekker opgroeien? Ook is het goed om na te denken over een aflossingsvrije hypotheekrente. Want we leven in een gekke tijd waar we geen zekerheid hebben over werk en inkomen en je wilt gewoon een fijne hypotheek zonder zorgen.

Verhuizen met kinderen, lets go!

Veel verschillende dingen om rekening mee te houden met verhuizen met kinderen. Financieel, gevoel, toekomst en praktisch. Er is geen hapklaar antwoord voor wat het beste past. Vooral het goed nadenken, niet overhaasten, goed vergelijken op fijne websites en daarna genieten. Want een vers begin is ook leuk. Laat je kinderen ook kijken op de nieuwe plek, geef ze het gevoel dat ze betrokken worden in het proces. Laat ze mee inpakken, een nieuw kleurtje voor de muur kiezen enzovoort.

Maak er een gezamenlijk proces van en je zult zien dat het ook leuk kan zijn. Wij houden het voor nu op accepteren en hebben even geen zin in een stressvolle verhuizing. Een retro keuken is hip en de meiden hebben ieder een eigen kamer waar ze blij mee zijn. Maar als het zover is zullen we ook alle bovenstaande stappen doorlopen en gaan verhuizen met kinderen.

verhuizen met kinderen

Heb jij een hypotheek of ga je verhuizen? Vind jij onafhankelijke vergelijkingswebsites ook zo fijn?

Lees ook deze blog over kunststofkozijnen

Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

1 reactie

  1. Je moet inderdaad met wat meer zaken rekening houden als je gaat verhuizen. Een goede optie is dan om een verhuisbedrijf in te schakelen: zij nemen veel stress voor jou uit handen!

    Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.