Wat zijn de voordelen van kunststofkozijnen? Een blog met informatie

Het vervangen van de kozijnen is een ingrijpende en kostbare verbouwing aan je huis. Maar ook belangrijk om niet te lang uit te stellen. Want goede kozijnen dragen bijvoorbeeld bij aan minder energieverbruik. Maar welke keuze maak je als er nieuwe kozijnen moeten komen? Ga je voor hout of kunststof? Zelf hebben we bij een recente verbouwing de keuze gemaakt voor kunststofkozijnen. Maar wat zijn dan precies de voordelen van kunststofkozijnen? We zetten het op een rijtje!

kunststof kozijnen
Afbeelding kunststofkozijn.net

Nieuwe kozijnen

Een mooie uitstraling van je huis is natuurlijk belangrijk. Veel mensen kiezen dan eerder voor houten kozijnen. Maar voor de productie is wel veel houtkap nodig. En ook het schilderwerk van houten kozijnen moet regelmatig herhaald worden. Dus het is de moeite waard om je te verdiepen in de optie van kunststofkozijnen, want dit heeft ook veel voordelen. Waarom kunststof kozijnen ? Het is duurzaam, makkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zelfs met houtlook! Lees verder voor meer informatie.

voordelen kunststofkozijnen
Rode kunststofkozijn in houtlook – afbeelding kunststofkozijn.net

Voordelen kunststofkozijnen

 • Hoogste isolatiewaarde
 • Veel mogelijkheden in kleur en model
 • Makkelijk in onderhoud
 • Vochtwerend
 • Geen bomen nodig voor de productie
 • Inbraak en brandwerende werking
 • Lange levensduur
 • Geen sprake van klemmende deuren of ramen

Al met al een aantal belangrijke voordelen om voor kunststofkozijnen te kiezen. En gelukkig bleek ook na onze eigen verbouwing dat de uitstraling van de kozijnen in houtlook echt prachtig is. Daarbij krijg je een goed werkend draai-kiep systeem van de ramen, waardoor ze ook bij regen open kunnen blijven staan. Verder is het na het plaatsen direct klaar. Heel fijn dat er geen verfwerk meer nodig is! Nadeel is natuurlijk wel dat je aan de kleur vastzit, en niet tussentijds de kleur kunt wijzigen.

De goede isolatiewaarde is natuurlijk een belangrijk voordeel. Je kunt eventueel de terugverdientijd kunststof kozijnen berekenen. Doordat de gasprijzen zo enorm zijn gestegen, is dit wel het moment om je te verdiepen in het investeren in nieuwe kozijnen. Voor een gemiddelde woning kan dit zomaar honderden euro’s schelen in de energierekening. Dus dat is wel een van de interessantste voordelen van kunststofkozijnen!

Meer tips:

 • Kies natuurlijk voor kozijnen met een Politie Keurmerk. Kozijnen met dit keurmerk zijn extra veilig en inbraak werend.
 • Bij het toepassen van isolatieglas (HR++) heb je mogelijk recht op subsidie. Kijk voor alle informatie op de website van Verbeter je Huis.
 • Kijkend naar de voordelen van kunststofkozijnen is het de moeite waard om offertes op te vragen. Vergelijk prijzen en kies lokaal om bijvoorbeeld te besparen op voorrijkosten.
 • Met nieuwe kozijnen geef je de woning een frisse look. Zeker als je het bijvoorbeeld combineert met muurverf. Bekijk voor meer tips onze blog!
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.