Cultuurbarbaren in Delft. Dat wil je vast niet missen!

Cultuurbarbaren in Delft. Een alternatief voor de museumnacht in tijden van corona. Een week lang cultuur voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar tijdens de herfstvakantie. Er zijn activiteiten op 19 verschillende locaties. Je kan e-tickets boeken (ook voor de gratis activiteiten) op verschillende tijden en data. Wees er snel bij, want op= op. Ik ga met mijn kinderen (12 en 7) naar OPEN voor ‘het meisje met de parel’, Royal Delft voor ‘ontdek de fabriek’ en Sew Delft voor een historische naailes. Mijn ervaringen met ‘mijn’ Cultuurbarbaren deel ik in een volgende blog. Zie ik jou daar ook?

Culturele activiteiten in Delft tijdens de herfstvakantie

In de week van 17 tot en met 25 oktober is er in Delft een prachtig cultureel programma voor kinderen. Op 19 verschillende locaties wordt een afwisselend programma aangeboden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Cultuurbarbaren is een alternatief voor de museumnacht. Welke locaties? Bijvoorbeeld OPEN (voor programma OPEN, deze link), Het Science Centre, De Botanische tuin en het Rietveld theater. Het merendeel van de activiteiten is gratis. Er zijn ook activiteiten waar je voor moet betalen, minimaal 2,50 en maximaal 8,50. Let op, ook voor de gratis activiteiten heb je een reservering in de vorm van een e-ticket nodig. Het aantal plaatsen per activiteit is beperkt (om de 1,5 meter te waarborgen). Selecteer en reserveer je gewenste activiteiten voor Cultuurbarbaren dus tijdig.

Thema Cultuurbarbaren: vroeger en nu

Het thema van cultuurbarbaren is ‘vroeger en nu’. Terug in de tijd. Er wordt stil gestaan bij mooie geschiedenisverhalen en het verleden komt tot leven. Dit thema komt in een stad als Delft zeker tot zijn recht. De historie ligt hier voor het oprapen. En aan wat voor activiteiten moet je dan denken? Het is een breed programma, interessant voor de verschillende leeftijden. Knutselen, bouwen, luisteren naar verhalen, schilderen, film kijken. Bij OPEN kan je bijvoorbeeld luisteren naar het verhaal Een vaas voor de prinses. Daarna kan je aan de slag met blauw en wit en je eigen vaas maken.

Specifiek voor de wat oudere Cultuurbarbaren is er een dansworkshop en een DJ-workshop. En wat dacht je van een bezoekje aan Madame de Berry in het verborgen huis. Een verrassing met geluidseffecten, bewegende beelden, hemelse muziek en special effects. Teveel om op te noemen eigenlijk. Bekijk het programma van Cultuurbarbaren maar. Er zal vast iets van je gading bij zijn.

Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 49 jaar, moeder van een 7-jarige dochter en een 13-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. Daarnaast ben ik vorig jaar gestart met een eigen coachingspraktijk. In dit nieuwe jaar zal ik regelmatig een blog schrijven over coaching en mindfulness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.