Cultuurbarbaren in Delft. Dat wil je vast niet missen!

Cultuurbarbaren in Delft. Een week lang cultuur voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar tijdens de herfstvakantie. Er zijn activiteiten op 20 verschillende locaties. Je kan tickets boeken (ook voor de gratis activiteiten) op verschillende tijden en data. Wees er snel bij, want op= op.

Culturele activiteiten in Delft tijdens de herfstvakantie

Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober kunnen kinderen – en hun ouders – weer genieten van kunst, theater, film, workshops en andere activiteiten in Delft! Omdat kunst en cultuur nu eenmaal het leukst zijn als je er zelf actief aan deelneemt, is er van alles te beleven deze herfstvakantie. Zoek kabouters in de Heemtuin bij de Papaver, ontdek sappige verhalen over Delftenaren in de 17e eeuw bij Something Extra, zing groene liedjes bij de Sing along in OPEN, schilder levensgrote fantasiemonsters bij Cultuurhuis Delft en Expositieruimte 38CC en maak een Delftse Blauwdruk bij Royal Delft

Cultuurbarbaren verwelkomt deze derde editie maar liefst vijf nieuwe festivallocaties. Ga langs bij de Papaver Delft en maak kunst van afval, maak planten wakker voor een muzikaal verhaal bij RADIUS en maak kunst in de ateliers in Bacinol 2. Bij Archeologie Delft help je archeologen bij het ontcijferen van sporen en in de tuin van GGZ Delfland loop je een blote voetenpad. In totaal zijn er 20 festivallocaties waar van alles te ontdekken en beleven is.

Thema Cultuurbarbaren: Met je voeten in de klei

Cultuurbarbaren sluit qua thema, net als tijdens de eerste editie, weer aan bij de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: “met je voeten in de klei”. Tijdens het festival worden jonge cultuurbarbaren van 4 t/m 12 jaar uitgedaagd om tijdens het culturele festival te ontdekken wat hun dromen en talenten zijn en hoe ze deze waarmaken. 

Het festivalthema heeft dit jaar een groen tintje en richt zich op natuur, klimaat, planten en dieren. Een onderwerp waar de festivalactiviteiten dit jaar naadloos op aansluiten: ruil stekjes in de plantenbieb in OPEN, leer hoe je plantendokter wordt bij de Hortus Botanicus en ga letterlijk met je handen in de klei bij kunstenares Ellen Rijsdorp in Bacinol 2

Tijdens het festival maken kinderen laagdrempelig en op een leuke manier kennis met cultuur. Het festival maakt cultuur bereikbaar en leuk voor iedereen via een zeer divers programma voor kinderen van verschillende leeftijden, lage prijzen en elke dag van de week activiteiten op 20 verschillende locaties. Zo is er qua budget, reistijd en interesse voor ieder kind wel een activiteit te vinden. Kortom, laat de Cultuurbarbaren maar komen!

OPEN = festivalhart

Voor het eerst is er tijdens Cultuurbarbaren een festivalhart: OPEN aan het Vesteplein 100. Dit is een centrale startplek midden in de stad. In het proeflokaal in OPEN staan speciale festivalaanbiedingen op de menukaart en daarnaast vind je hier dagelijks een doorlopend festivalprogramma met speurtochten, klooibakken een green screen en nog veel meer. Maar je kunt hier ook makkelijk met iemand afspreken, tijd overbruggen tussen festivalactiviteiten in en het programmaboekje ophalen.

Over Cultuurbarbaren

De naam Cultuurbarbaren is uiteraard een geuzennaam. Op het festival kunnen kinderen laagdrempelig en op een leuke manier kennismaken met cultuur. Dit geeft hopelijk net dat zetje aan gezinnen om ook in hun vrije tijd meer culturele uitjes te ondernemen. Kortom, laat de barbaren maar komen!

Tickets zijn online te koop. Zowel voor de betaalde als de gratis activiteiten is een ticket nodig. Meer informatie over het festival vind je in het programmaboekje dat elk Delfts basisschoolkind mee naar huis krijgt.

Lees deze blogs:

Kabouterpad in Delft

Egalus voorstelling

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.