Van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober (de herfstvakantie) kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd weer cultureel genieten in Delft op meer dan 20 locaties in de stad. Het thema van Cultuurbarbaren dit jaar is ‘Thuis in Delft’. Nina Voets, organisator Cultuurbarbaren: “We kijken enorm uit naar deze 4e festivaleditie, die weer een aantal mooie nieuwe verrassingen in petto heeft. Zoals een complete workshopdag door de kunstenaars in het Bacinol en een interactief ‘levend’ kunstwerk bij het Science Centre.” Bestel snel je tickets want op=op!
Culturele activiteiten in Delft tijdens de herfstvakantie
Met ruim 225 activiteiten wordt het festival leuker dan ooit!
Er is van alles te doen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. Word bijvoorbeeld een dag lang kunstenaar, bouw mee aan een levend kunstwerk, zing op het Blauwe Podium of word een echte plantendokter, bekijk een vreselijk vieze voorstelling of vind verborgen schatten met een microscoop.
Word een kunstenaar in het Bacinol
Anders dan anders organiseren de kunstenaars aan het Bacinol aan de Hooikade dit jaar geen losse workshops maar een complete workshopdag, op zondag 15 oktober. Kinderen van 8 t/m 12 jaar volgen twee workshops waarin ze echt iets heel bijzonders gaan maken, in de ateliers van de kunstenaars zelf. Ze kunnen kiezen uit zeven workshops, zoals je liefste mini-dier drukken met inkt of een eigen microscoop maken. De rest van de festivalweek wordt het werk van de kinderen tentoongesteld in een échte kunstexpositie in het Bacinol.
Magisch Living Reef van Philip Beesley tijdens Cultuurbarbaren
Op donderdag 19 oktober kunnen kinderen bij het Science Centre Delft een ‘levend kunstwerk’ maken, geïnspireerd op de installaties van de Canadese kunstenaar Philip Beesley. Met scharnieren, beweegbare verbindingen, licht en electronica bouwen ze samen aan een groeiend koraalrif. Er zijn geen regels en kinderen mogen volop experimenteren, net zo grenzeloos als hun eigen verbeelding. Dit levert werkelijk een magisch bouwwerk op! De kinderen worden begeleidt door TU Delft studenten van de minor Interactive Environment
Thema Cultuurbarbaren: Thuis in Delft
Het festivalthema dit jaar is ‘Thuis in Delft’. Zoals elk jaar sluit het festival weer met een eigen twist aan bij het thema van de Kinderboekenweek (Bij mij thuis). Hiermee kun je weer alle kanten uit als Cultuurbarbaar! Denk aan Delfts Blauw, Jan Vermeer, Willem van Oranje en natuurlijk Antoni van Leeuwenhoek. De wereldberoemde Delftenaar die precies 300 jaar geleden overleed.
Tijdens het festival maken kinderen laagdrempelig en op een leuke manier kennis met cultuur. Het festival maakt cultuur bereikbaar en leuk voor iedereen via een zeer divers programma voor kinderen van verschillende leeftijden, lage prijzen en elke dag van de week activiteiten op 20 verschillende locaties. Zo is er qua budget, reistijd en interesse voor ieder kind wel een activiteit te vinden. Kortom, laat de Cultuurbarbaren maar komen!
OPEN = Woonkamer
Nieuw dit jaar is de Woonkamer van Cultuurbarbaren. Dit is het informatiepunt van het festival in OPEN Delft, aan het Vesteplein 100. Hier haal je een programmaboekje, kun je vragen stellen en fijne festivaltips krijgen!
Een aantal nieuwe locaties dit jaar zijn oude bekenden van het festival. Zo zijn het Vermeer Centrum en Filmhuis Lumen terug van weggeweest in het programma. Het Rietveld Theater doet dit jaar mee op de locatie HAL015 aan de Schieweg en het Science Centre organiseert de activiteiten aan de Van der Burghweg op de TU Delft Campus. Helemaal nieuw in het programma is Showkorps Excelsior, waar je mee kunt doen aan de workshop Marching Band.
Over Cultuurbarbaren
De naam Cultuurbarbaren is uiteraard een geuzennaam. Op het festival kunnen kinderen laagdrempelig en op een leuke manier kennismaken met cultuur. Dit geeft hopelijk net dat zetje aan gezinnen om ook in hun vrije tijd meer culturele uitjes te ondernemen. Kortom, laat de barbaren maar komen!
Tickets zijn online te koop. Zowel voor de betaalde als de gratis activiteiten is een ticket nodig. Meer informatie over het festival vind je in het programmaboekje dat elk Delfts basisschoolkind mee naar huis krijgt.
Lees ook deze blogs:
- Kabouterpad in Delft
- Egalus voorstelling
- Delft met kinderen
- Het bosdierenpad
- Delft Fringe festival
- Bounce Valley Delft
- Monkey Town Delft
- ’t Karrewiel – bowlen