Bezoek het Kabouterpad in Delft – een heerlijk herfstuitje

Wat is een leuk uitje met jonge kinderen tijdens de herfst? Een kabouterpad natuurlijk! Laarsjes aan en tussen de herfstbladeren op zoek naar kleine kabouterdeurtjes met jouw eigen kabouter. In het kader van de Cultuurbarbarenweek in Delft bezochten wij natuurinformatiecentrum De Papaver. Daar is in het Heempark een leuk kabouterpad uitgezet. Onze vierjarige wilde de route zelfs een tweede keer lopen! Lees verder voor meer informatie over de Papaver en de Cultuurbarbarenweek.

Kabouterpad Delft

Natuuractiviteitencentrum de Papaver

Aan de rand van Delft is het sfeervolle natuurcentrum De Papaver te vinden. Een plek waar duurzaamheid centraal staat. Er is veel aandacht voor educatie, en daarom is het ook voor scholen een leuke plek. Er is van alles te beleven bij De Papaver. Behalve het kabouterpad zijn er nog meer ontdekkingstochten. Zoals bijvoorbeeld een knapzakroute, dierenvriendjespad en kompastocht. Ook is er een uitgebreide ontdektocht uitgezet door natuurgebied De Delftse hout.

Er is ook een expositie, kleine winkel, bloementuin en buitenterras. Tijdens de Cultuurbarbarenweek in de herfstvakantie kun je bij de Papaver ook een workshop doen om van afval kunstwerken te maken.

De Papaver is dé plek om meer te leren of bezig te zijn met duurzaamheid en natuur. Wij organiseren natuurexcursies en gastlessen voor basisscholen en lenen lespakketten uit over natuur en milieu. Wij organiseren voor het hele gezin leuke, leerzame en duurzame activiteiten en verbinden bedrijven en organisaties met duurzaamheid en natuur.

website De Papaver
de Papaver

Kabouterpad Heempark

In het Heempark naast de Papaver is het kabouterpad aangelegd. Wonen er ook kabouters in het Heempark? Misschien wel, want in het hele park zijn er kleine kabouterdeurtjes te vinden op de bomen. Voor kinderen tussen ongeveer 3 en 7 jaar een leuke ontdekkingstocht. 

Bij De Papaver kun je voor een bedrag van 7,50 euro een rugzakje met allerlei materiaal ophalen. Natuurlijk een kaboutermuts en de route. Maar ook een vergrootglas om diertjes beter te kunnen bekijken en een spiegeltje om de onderkant van een paddenstoel of blad te bekijken. En dan ook nog twee informatiebladen met sporen en vogels. Genoeg om je geruime tijd te vermaken! 

Dan krijg je ook nog een klein boekje met een verhaaltje, extra opdrachten en plaatjes om in te kleuren. Dit boekje mag mee naar huis, de rest lever je weer in na de tocht. De wandeling op zich duurt ongeveer drie kwartier, maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoe snel je de deurtjes vindt. En je kunt dus ook veel extra’s doen.

Het Kabouterpad – een heerlijk herfstuitje met kids

Wat een mooi park is het Heempark in de herfst! Het is er lekker rustgevend, klein en overzichtelijk, dus met jonge kinderen heel goed te doen. Met veel bijzondere bomen en gevarieerde natuur. Dus ook nog eens heel leerzaam!

Gegevens

De Papaver is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 en zondag van 13.00 – 17.00.

De toegang is gratis.

Adres: Korftlaan 6
2616 LJ Delft
015-364 92 38
contact@papaverdelft.nl

De Papaver ligt in recreatiegebied de Delftse Hout waar je gratis kunt parkeren. Bekijk de overige informatie over het kabouterpad op de website.

Cultuurbarbarenweek 2022

In de herfstvakantie vindt dit jaar weer de week van de Cultuurbarbaren plaats in Delft. Het thema is Met je voeten in de klei. Een week waarin cultuur, kunst, spel en natuur centraal staan. Naast het Kabouterpad is er nog veel meer te doen in Delft. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een museum, volg een workshop of ga naar het theater. Culturele vorming is ook voor kinderen belangrijk. Waar liggen hun interesses en waar worden ze blij van? Misschien wel van archeologie of van wetenschap? En als ze interesse hebben in de natuur, dan is De Papaver in ieder geval de plek waar je moet zijn!

Bekijk dus wat er allemaal te doen is onze blog met tips, en natuurlijk de website van Cultuurbarbaren voor het uitgebreide programma!

sporen
Footer 6 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.