Skip to Content

Boek & puzzel In het bos – een zoektocht in de natuur

Gi-ga-groen! Dat is het thema van de komende Kinderboekenweek. Een geweldig thema, waarmee je echt alle kanten uit kunt. Als juf ben ik al volop bezig om leuke boeken te verzamelen om die week in de klas te kunnen aanbieden. Maar toen kwam ik echt iets heel tofs tegen: een combinatie van een puzzel én een zoekplatenboek! Boek & puzzel ‘In het bos’ is een leuke en uitdagende combinatie voor kids!

Boek & puzzel in het bos

Een leuke combinatie: Boek & puzzel ‘In het bos’

Met deze leuke set ga je op ontdekkingstocht in het bos. In de doos zit een puzzel van 100 stukjes én een leuk boekje. In dit boek staan verschillende zoekplaten. Op elke bladzijde kun je een prachtige illustratie vinden. Die staat vol met dieren uit het bos. Je kunt ze ontdekken, bij elkaar zoeken en tellen. Met honderden leuke details om samen met je kind naar te kijken. Zo ga je bijvoorbeeld op zoek naar een eekhoorn op ski’s, een konijn met een jas aan en een uil met een telescoop. En achterin is ook nog een leuke kleurplaat te vinden. Ik ben heel enthousiast over dit boekje! Het is een softcover boekje, met echt geweldig leuke tekeningen. Deze zijn getekend in een leuke, grappige stijl en er is veel op de pagina’s te zien!

Een puzzel met 100 stukjes

Wij houden hier thuis van puzzelen. In de vakanties komt er eigenlijk altijd wel een grote puzzel van 1000 stukjes tevoorschijn. Dan halen we de tuintafel binnen en is dat het project voor die vakantie. Van kleins af aan puzzelen onze kinderen al veel, en een puzzel met 100 stukjes vond ik toch wel echt een mijlpaal. Wil je zo’n puzzel zelf kunnen maken, dan moet je echt wel goed kijken hebben op hoe je dit het beste aan kunt pakken. Én geduld en doorzettingsvermogen hebben! Met deze set ‘Boek & puzzel in het bos’ kunnen kinderen (en hun ouders) met veel plezier aan de slag met een hele leuke puzzel. De puzzel is in dezelfde mooie stijl als het boek, en er is van alles op te zien! Veel dieren uit het boek komen weer terug op de plaat. Kun jij ze ontdekken?

Leuk voor de Kinderboekenweek 2022

Als juf heb ik een soort van voelsprieten ontwikkeld voor dingen die met de thema’s te maken hebben die nog gaan komen. Wij plannen de thema’s vaak een jaar vooruit, en vanaf dan sta ik in winkels en op rommelmarkten open voor allerlei dingen die bij die thema’s passen. Het thema van de Kinderboekenweek 2022 was natuurlijk al een tijd bekend: Gi-ga-groen. Een thema wat heel veelzijdig is, want over de natuur zijn zoveel toffe, interessante en mooie boeken geschreven. Maar deze combinatie ‘Boek & puzzel In het bos’ is natuurlijk wel extra leuk. Daarom was ik heel enthousiast toen deze op mijn pad kwam: dit is echt iets voor mijn klas voor de Kinderboekenweek!

Ik heb een paar sterke puzzelaars in de klas, en eigenlijk alle kinderen zijn echte boekenliefhebbers! Door de puzzel gaat het boek (en daardoor het thema) nog meer leven. En het boek laat de bosbewoners in alle seizoenen zien. Voor kleuters heef fijn dat het een zoekboek is, dat is iets wat ze ook graag zelfstandig pakken en waar ze langere tijd mee bezig zijn. Laat de Kinderboekenweek maar komen!

wolven in het bos

Specificaties ‘Boek & puzzel In het bos’

Auteur: Kirsteen Robson | Illustraties: Gareth Lucas | Vertaling: Els Peeters | Uitgeverij: Usborne | 9781474972284 | november 2019 | 24 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.