Skip to Content

Ravensburger Escape puzzle kids – een extra dimensie aan je puzzel!

In de vakanties maken wij vaak een puzzel. We zetten dan een plastic tuintafel in de huiskamer, en hebben de hele vakantie de tijd om die puzzel te maken. Vaak zijn dat puzzels van 1000 stukjes. Voor de kinderen is dat wel erg pittig, al helpen ze wel graag mee. Maar nu is daar een uitdagende puzzel speciaal voor kinderen: de Ravensburger Escape puzzle kids. Een puzzel met een extra uitdaging!

Ravensburger escape puzzle kids

Ravensburger Escape puzzle kids – een puzzel en escape room in één

De Ravensburger Escape puzzle kids heeft 368 stukjes en heeft een adviesleeftijd vanaf 9 jaar. Normaal gesproken is een puzzel van zoveel stukjes geen probleem voor mijn dochter van bijna 10, maar deze puzzel was echt wel een uitdaging.
De afbeelding die je op de doos ziet, komt namelijk niet overeen met de afbeelding die je moet maken! Mijn 2 meiden vonden dat nog niet zo’n probleem. Ik heb zelf even mee gepuzzeld, en ik merk dat ik dat echt lastig vind, ik focus me echt op de afbeelding op de doos, terwijl mijn meiden veel meer naar de kleuren van de stukjes en de vormen kijken.
Maar dan is het nog niet gedaan met de uitdaging…. Als de puzzel namelijk af is, moet je ook het raadsel nog oplossen. Er zijn namelijk 6 raadsels in de puzzel die je moet oplossen Door het oplossen van de raadsels verkrijg je 6 cijfers. Die genummerde puzzelstukjes moet je daarna dan weer zoeken en aan elkaar puzzelen. Lukt het je om de code te kraken?

In het pretpark

Wij hebben de Ravensburger escape puzzle kids ontvangen in de variant van het pretpark. In de doos zit een boekje, waarin het verhaal wat hoort bij de puzzel beschreven is.

‘Je bent in het bos op zoek naar je verloren voetbal. Maar wat is dat… Als uit het niets duiken plots nevelslierten op en draaien rond jou. De mist is zo dik dat je geen hand voor ogen meer ziet. Als de mist optrekt, bevind je je in een oud recreatiepark. Volgens een oude legende duikt het recreatiepark onverwachts op. De attracties in dat geheimzinnige park komen tot leven… Volgens de legende moeten de bezoekers het magische attractiepark voor het invallen van de duisternis weer verlaten, anders blijven ze daar voor altijd gevangen! De enige mogelijkheid om uit het park te ontsnappen is de Park Express, die je via de treinrails naar de uitgang brengt. Maar – wat een pech! Er is een probleem met de treinrails. Wat nu? Kun je de raadsels oplossen en het probleem verhelpen om op tijd de uitgang te bereiken?’

Ravensburger escape puzzle kids

Verschillende uitvoeringen voor kinderen

Wij hebben ons uit mogen leven op de Ravensburger escape puzzle kids van het pretpark. Maar er zijn nog meer leuke escape puzzels in deze serie. Zo is er bijvoorbeeld ook een puzzel in het thema piraten, een magisch bos, een museum en een jungle. Hebben je kids dus de smaak te pakken, dan kun je elke keer een nieuwe puzzel doen.  

Onze mening over de Ravensburger Escape puzzle kids

In het begin was het even onduidelijk wat we precies moesten doen. De puzzel maken was in ieder geval de eerste stap, dat was duidelijk. Maar hoe daarna verder? De doos zelf geeft daarover niet zoveel informatie, maar gelukkig staat in het boekje een duidelijke omschrijving. Fijn om te weten dat je moet letten op de verschillen in de puzzel en de afbeelding op de doos. Daar moet je dus heel goed naar kijken. Voor kinderen die net 9 zijn, zijn de puzzels die ze moeten oplossen waarschijnlijk net wat pittig, daar is wel wat begeleiding van een volwassene handig bij. Wij hadden zelf wel ontdekt wat de 6 puzzels waren, maar bij 1 puzzel was het niet duidelijk wat we moesten doen. Gelukkig kun je een QR code scannen, zo kom je op een pagina met tips. Die laatste tip was voor ons wel handig.

Mijn dochters vonden de puzzel zelf heel leuk en mooi. De afbeelding was mooi, kleurig en sprak ze echt aan. De puzzels vonden ze wel leuk om te doen. Maar het allerleukste was de envelop, die je op het eind mag openmaken om te zien of je oplossing goed is. Wij zijn gelukkig uit het pretpark van Ravensburger Escape puzzle kids ontsnapt!

puzzelen

Lees ook deze blogs

Bekijk ook deze gave escape puzzle voor kinderen (en volwassenen)

Footer4
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.