Ravensburger Back to the Future, een bordspel door de tijd

Dat er van deze film nog geen remake of reboot is… verbaast me ergens wel. Maar tegelijk ook niet. Deze filmklassiekers zijn nog steeds onwijs populair en iedereen kent het wel (toch?). Nu kan je ook in deze wereld duiken, lekker vanuit je huis. Ravensburger Back to the Future is een bordspel en misschien wel een leuke cadeautip voor jou!

Ravensburger Back to the Future, een bordspel door de tijd

Ravensburger Back to the Future

Het toffe Ravensburger Back to the Future borspel gebaseerd op de films van Back To The Future. Great Scott! Biff heeft de Delorean gestolen en heeft een joyride door de tijd gemaakt. Werk samen om belangrijke gebeurtenissen uit de Back to the Future film trilogie compleet te maken en verloren voorwerpen te zoeken en terug te brengen. De spelers winnen als zij alle voorwerpen naar de juiste locatie in het juiste jaar terugbrengen.

Let op: Engelstalig spel

Inhoud
1 spelbord, 4x DeLorean speelfiguren, 4 Biff figuren en plastic voetjes, 16 dobbelstenen, 72 gebeurteniskaarten, 20 voorwerpkaarten, 20 Paradox fiches, 24 Einstein fiches, 1 OUTATIME marker en plastic voetje, 1 Eerste Speler Marker en Engelstalige handleiding.

Strategie

Buiten dat dit Ravensburger Back to the Future spel er één is voor de fans en liefhebbers, is het ook een echt strategie spel. Plan de komende uren vrij, neem de tijd om het spel te snappen. En neem de tijd om te spelen! De gebruiksaanwijzing en spel zijn in het Engels. Hou hier rekening mee. Het is geen spel om even snel te spelen. Het is wel een spel om helemaal in te duiken en uren zoet mee te zijn. Dus zet de hapjes en drankjes maar vast klaar.

Ravensburger Back to the Future is prachtig, echt eerlijk waar. Het is tip top verzorgd, de speelitems zien er tof uit en dat alleen al is een feestje. Ik heb al aangeven bij het Ravensburger Jurassic Park spel dat wij eigenlijk geen strategie gamers zijn. Risk, Monopoly en Levensweg komen het dichts in de buurt van langere strategie spellen. Toch zijn we enthousiast over deze game. En dat komt door onze liefde voor de films.

Feestje door de tijd

Wij zijn gek op de Back to the Future films, en dit Ravensburger Back to the Future bordspel is een waar feestje van herkenning. De personages, locaties en het tijdreizen. Zelfs Einstein de hond is er op een bepaalde manier bij. Je hoeft de films niet te kennen hoor, buiten dat is dit gewoon een tof strategie bordspel.

Wel gaf mijn oudste dochter een terechte opmerking: waar zijn de meisjes? Het karakter Biff, de badguy uit de films, is er als diverse poppetjes door de jaren heen. Op de kaarten komen wel de meiden/vrouwen uit de film terug gelukkig. Want ook die personages zijn leuk en belangrijk.

Wij hebben het Ravensburger Back to the Future spel niet uit kunnen spelen omdat we ons verkeken hadden op de speeltijd. Maar dat mag de pret niet drukken. Voor alle liefhebbers van Back to the Future en/of voor alle strategie spel liefhebbers is dit een uitdagend en boeiend spel waarmee je vele uren zoet bent!

Aanbevolen vanaf 10 jaar
Alleen in het Engels
Van Ravensburger
2 tot 4 spelers

Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.