De Mix & Match Puzzle van Ravensburger – een leuk puzzelconcept

Welke puzzel ga je als eerste maken? Een panda, een olifant of een pinguïn? In deze Mix & Match puzzle Rockende Dieren van Ravensburger vind je drie puzzels van 24 stukjes. Maar met een leuke variatie: maak bijvoorbeeld het hoofd van de pinguïn met het lijf van de olifant en de voeten van de panda. Mix en match alle puzzelstukjes steeds weer opnieuw. Om eindeloos te blijven puzzelen! Een leuk spelidee voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Lees verder voor meer informatie over deze puzzel van Ravensburger.

Mix & Match Puzzle

Mix & Match puzzle

Kinderen vanaf 3 jaar maken een flinke groei door op cognitief gebied. Ze kunnen vaak wat langer zelfstandig spelen. Ook leren ze veel over patronen en vormen. En puzzelen helpt daar zeker bij. Voor vele motorische en cognitieve vaardigheden is dit belangrijk. Bijvoorbeeld de fijne motoriek, concentratie, ruimtelijk inzicht etc. Er is zelfs een samenhang tussen puzzelen en netjes leren schrijven. En puzzelen verveelt eigenlijk nooit, zelfs voor volwassenen. Een leuke en fijne vorm van ontspannen. Dus van puzzels kun je eigenlijk niet genoeg in huis hebben! En een leuke tip is dan de Mix & Match Puzzle!

De Mix & Match puzzle van Ravensburger heeft als adviesleeftijd 4+. De doos bevat drie puzzels van 24 stukjes, die ook al voor een driejarige goed te maken zijn. Maar de twist is dat je de puzzels kunt mixen tot een nieuwe variant. Dat hebben we nog niet eerder zo gezien. Het concept is voor onze driejarige nog een beetje hoog gegrepen. Maar door de grappige voorbeelden op de achterkant is het uiteindelijk wel duidelijk wat de bedoeling is.

Vrolijke puzzels met rockende dieren

De puzzels hebben alle drie een grappige afbeelding. De olifant met sambaballen, de pinguïn met een piano en de panda met een trommel. Daar worden we vrolijk van. En er zijn dus eindeloos veel variaties te maken met de Mix & Match puzzle. Dat is even de vraag hoe dit aan te pakken. Als de puzzels af zijn kun je ze bijvoorbeeld in drieën verdelen en in nieuwe combinaties weer aan elkaar maken. Maar je kunt ook van alle stukjes proberen om nieuwe varianten te maken. In ieder geval best wel uitdagend dus, want de kleuren van de puzzels zijn niet hetzelfde.

Maar het is een leuk concept om eindeloos te mixen en matchen. En veel plezier van te hebben! Geschikt voor kinderen van ongeveer 3 t/m 8 jaar. De Mix & Match Puzzle is een leuke cadeautip voor de verlanglijstjes van zowel jongens als meiden die van puzzelen houden. Laat het bedenken van uitdagende puzzels maar aan Ravensburger over. Benieuwd naar meer leuke puzzels en speelgoed van Ravensburger? Kijk hier voor meer reviews:

De Mix & Match puzzle is er in meerdere varianten! Zoals De Leukste Beroepen en Grappige Monsters. Creëer je eigen grappige figuren!

Kijk ook deze review van de Escape puzzle kids

Footer4
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.