Skip to Content

Skiën in Nederland: een leuk wintersport alternatief

Skiën in Nederland, op een skibaan, is een leuk wintersport alternatief! In ons geval was dat ook letterlijk een alternatief vorig jaar, omdat we door aangescherpte coronaregels niet naar Duitsland konden. Gelukkig was Snowworld open en zijn we een weekend naar Landgraaf gegaan. Mijn zoon Mels (11 jaar) had de smaak van het skiën gelijk weer te pakken, ook al was het 3 jaar geleden dat hij voor het laatst op de latten stond. Mijn sportiviteit is een stuk minder, maar gelukkig heeft deze skibaan verschillende moeilijkheidslevels en heb ik wel kunnen oefenen. En sowieso was het erg leuk om mijn zoon met een grote lach van de piste te zien komen.

Skien in Nederland is een leuk alternatief voor de wintersport. Skihal Nederland voor indoor skien een skivakantie in eigen land.

Skiën in Nederland op verschillende niveaus

Een indoor skibaan is een handige manier om vast een beetje te leren skiën in Nederland, ook als je daarna nog op wintersport gaat. In Landgraaf zijn er verschillende banen en je kunt ook les nemen. Er is een hele kleine helling voor de allerkleinste kinderen, schattig om te kijken trouwens. En daarnaast zijn er nog 2 kleine banen waar je kunt oefenen. Ik heb weleens eerder geskied, dus deze banen waren te simpel. Maar de andere 2 waren voor mij zeker een uitdaging, en voor mijn zoon vooral erg leuk. En voor de echte skiërs zit er in het midden nog een funpark met schansen en andere obstakels. Ook erg tof om naar te kijken. En dat kan vanuit een echte stoeltjeslift, waarmee je over het funpark heen naar de top van de piste gaat.

Praktisch alternatief

Er zijn verschillende opties als je in een indoor skihal aan de slag wil. Alle materialen kun je er huren, van een skipak tot ski’s en een helm. Je kunt dus ook een les(sen) nemen, en er is keuze uit verschillende tijdsvakken. Wij namen een avondpas, dan kun je voor 25 euro 4 uur skiën in Nederland, dat is echt een goede deal. Na afloop van de avond hebben we voor de volgende ochtend nog een skipas van 2 uur geregeld. Omdat wij helemaal niet in de buurt wonen van een skibaan, hebben we overnacht in het hotel wat in Landgraaf bij de skihal zit. Ideaal: je loopt zo vanuit je hotelkamer, al omgekleed en al, tussendoor naar de pistes. En er zitten meerdere restaurants in het complex, waaronder een soort café aan de voet van de pistes. Daar hebben wij met veel plezier gezeten, met uitzicht op alle skiërs.

snowworld skihal

Andere uitjes naast het skiën in Nederland

Er zijn verschillende mogelijkheden om te skiën in Nederland, en daarmee ook verschillende uitjes die je kunt combineren. de skihal in Zoetermeer bijvoorbeeld, dat zou ik combineren met een bezoekje aan Den Haag of Rotterdam. Waar je weer verschillende musea en attracties hebt, of je kunt gewoon lekker uitwaaien aan zee. Bij de skihal waar wij waren in Zoetermeer, zit ook een klimpark. Tijdens een regenachtige dag in februari was dat geen goed idee, maar anders wel erg leuk. En in Zuid-Limburg is natuurlijk nog veel meer te doen. Zo zijn wij de dag na het skiën naar Valkenburg gegaan, en hebben we daar onder andere gerodeld.

Skihallen Nederland

Er zijn verschillende skihallen en indoor skibanen in Nederland waar je het hele jaar door kunt skiën en snowboarden, ongeacht het weer. Hier zijn enkele van de bekendste skihallen in Nederland:

  1. SnowWorld Landgraaf: SnowWorld Landgraaf is de grootste indoor skihal in Nederland en biedt zowel ski- als snowboardfaciliteiten. Het heeft verschillende pistes en liften, evenals een funpark voor snowboarders.
  2. SnowWorld Zoetermeer: Deze skihal in Zoetermeer heeft meerdere pistes, waaronder een steile afdaling, en biedt lessen voor beginners en gevorderde skiërs en snowboarders.
  3. SnowWorld Velzen: SnowPlanet ligt in Spaarnwoude en heeft verschillende pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Ze bieden ook lessen en snowtubing.
  4. De Uithof Den Haag: De Uithof biedt een indoor skihal in Den Haag met een skibaan en snowboardmogelijkheden. Het is een veelzijdige locatie met diverse activiteiten.
  5. Montana Snowcenter: Gelegen in Westerhoven, biedt Montana Snowcenter indoor skiën en snowboarden met een 230 meter lange piste en lessen voor alle niveaus.
  6. Skihal Snowworld Terneuzen: Snowworld Terneuzen heeft een indoor skibaan met kunstsneeuw en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ze bieden ook snowtubing en andere activiteiten.
Skien in Nederland is een leuk alternatief voor de wintersport. Skihal Nederland voor indoor skien een skivakantie in eigen land.

Lees ook deze blogs:

Ga jij wel eens skiën in Nederland?

Footer1

Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.