Skiën in Nederland: een leuk wintersport alternatief

Skiën in Nederland, op een skibaan, is een leuk wintersport alternatief! In ons geval was dat ook letterlijk een alternatief vorig jaar, omdat we door aangescherpte coronaregels niet naar Duitsland konden. Gelukkig was Snowworld open en zijn we een weekend naar Landgraaf gegaan. Mijn zoon Mels (11 jaar) had de smaak van het skiën gelijk weer te pakken, ook al was het 3 jaar geleden dat hij voor het laatst op de latten stond. Mijn sportiviteit is een stuk minder, maar gelukkig heeft deze skibaan verschillende moeilijkheidslevels en heb ik wel kunnen oefenen. En sowieso was het erg leuk om mijn zoon met een grote lach van de piste te zien komen.

skiën in nederland

Skiën in Nederland op verschillende niveaus

Een indoor skibaan is een handige manier om vast een beetje te leren skiën in Nederland, ook als je daarna nog op wintersport gaat. In Landgraaf zijn er verschillende banen en je kunt ook les nemen. Er is een hele kleine helling voor de allerkleinste kinderen, schattig om te kijken trouwens. En daarnaast zijn er nog 2 kleine banen waar je kunt oefenen. Ik heb weleens eerder geskied, dus deze banen waren te simpel. Maar de andere 2 waren voor mij zeker een uitdaging, en voor mijn zoon vooral erg leuk. En voor de echte skiërs zit er in het midden nog een funpark met schansen en andere obstakels. Ook erg tof om naar te kijken. En dat kan vanuit een echte stoeltjeslift, waarmee je over het funpark heen naar de top van de piste gaat.

Praktisch alternatief

Er zijn verschillende opties als je in een indoor skihal aan de slag wil. Alle materialen kun je er huren, van een skipak tot ski’s en een helm. Je kunt dus ook een les(sen) nemen, en er is keuze uit verschillende tijdsvakken. Wij namen een avondpas, dan kun je voor 25 euro 4 uur skiën in Nederland, dat is echt een goede deal. Na afloop van de avond hebben we voor de volgende ochtend nog een skipas van 2 uur geregeld. Omdat wij helemaal niet in de buurt wonen van een skibaan, hebben we overnacht in het hotel wat in Landgraaf bij de skihal zit. Ideaal: je loopt zo vanuit je hotelkamer, al omgekleed en al, tussendoor naar de pistes. En er zitten meerdere restaurants in het complex, waaronder een soort café aan de voet van de pistes. Daar hebben wij met veel plezier gezeten, met uitzicht op alle skiërs.

snowworld

Andere uitjes naast het skiën in Nederland

Er zijn verschillende mogelijkheden om te skiën in Nederland, en daarmee ook verschillende uitjes die je kunt combineren. de skihal in Zoetermeer bijvoorbeeld, dat zou ik combineren met een bezoekje aan Den Haag of Rotterdam. Waar je weer verschillende musea en attracties hebt, of je kunt gewoon lekker uitwaaien aan zee. Bij de skihal waar wij waren in Zoetermeer, zit ook een klimpark. Tijdens een regenachtige dag in februari was dat geen goed idee, maar anders wel erg leuk. En in Zuid-Limburg is natuurlijk nog veel meer te doen. Zo zijn wij de dag na het skiën naar Valkenburg gegaan, en hebben we daar onder andere gerodeld.

skiën in nederland

Lees ook deze blogs:

ga jij wel eens skiën in Nederland?

Footer1

Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.