Rodelen in Valkenburg: een leuk uitje samen met kinderen

Rodelen in Valkenburg: een leuk uitje om samen met kinderen te doen. Wij combineerden een bezoek aan Valkenburg met skiën in Landgraaf. Er is zoveel te doen in Zuid-Limburg! Het leuke van rodelen is dat je dit met kleine kinderen samen kan doen, en vanaf 8 jaar mogen de kinderen alleen. En ook voor volwassenen is het leuk: snelheid op de rodelbaan met een prachtig uitzicht over Valkenburg.

rodelen in valkenburg

Met de kabelbaan omhoog

De rodelbaan in Valkenburg is goed bereikbaar met de auto, maar nog leuker is om met de kabelbaan vanuit het dorp omhoog te gaan. Dus zo gezegd zo gedaan. Bij de start wordt er nog een leuke foto gemaakt die je op de terugweg kunt kopen. In een stralende zon brengt de kabelbaan ons 68 meter omhoog naar de Wilhelminatoren. Je komt op weg naar boven langs de rodelbaan, dus je kunt gelijk even zien wat je daarna gaat doen.

rodelen in valkenburg

Rodelen

Bij de Wilhelminatoren kun je verschillende activiteiten doen, maar wij komen speciaal voor het rodelen. De baan bestaat uit twee delen, en als je een kaartje koopt, ga je dus automatisch twee keer. Na de eerste ronde wordt je aan een kabel omhoog getrokken en begin je aan ronde 2. De snelheid bepaal je zelf, waardoor je als ouder met kleinere kinderen ook samen de baan af kan gaan. Een praktische tip is om meerdere muntjes in 1 keer te kopen, dat is goedkoper. Want mijn zoon wilde nog een keer. En nog een keer. En nog een keer!

rodelen in valkenburg

Andere activiteiten naast Rodelen

Naast de kabelbaan en het rodelen, kun je nog meer activiteiten doen. De Wilhelminatoren zelf kun je beklimmen, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Je kunt ook van de toren af tokkelen, en bijvoorbeeld lasergamen. Voor jongere kinderen kun je ook ’tubing’ doen: met een band een soort glijbaan af. Tot slot kun je midgetgolven en een nieuwe attractie is de bounce adventure. Dit is een nettenparcours, waar je kunt klimmen en springen. Dit ziet er erg leuk uit, dus voor ons gaat dat op het verlanglijstje voor een volgende keer.

kabelbaan

Lees ook deze blogs:

Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.