Bezoek Rotterdam met kinderen – tips voor een leuk dagje uit

Rotterdam heeft heel veel leuks en bijzonders te bieden. Van moderne architectuur tot musea en heel veel hotspots. Maar de veelzijdige stad aan de Maas is ook met kinderen leuk om te ontdekken. Zo brachten we onlangs een bezoek aan het Maritiem Museum en namen we een kijkje bij de Erasmusbrug. Wat een enorme hoeveelheid indrukken in het levendige stadscentrum. Maar ook daarbuiten zijn er mooie plekken voor een dagje uit. En vergeet natuurlijk dierentuin Blijdorp niet als één van de topattracties in Rotterdam. We verzamelden een aantal tips voor een bezoek aan Rotterdam met kinderen. Voor een leuk dagje uit of weekendje weg!

Mark de Rooij via Pixabay
Afbeelding Mark de Rooij via PixaBay

Tips voor een bezoek aan Rotterdam met kinderen

Er is natuurlijk te veel leuks om in één blog allemaal te noemen. Op de website van Info Rotterdam vind je een uitgebreid overzicht van verschillende soorten uitjes, van natuur tot kunst & cultuur. Maar wat is zoal leuk om te doen als je met kinderen een bezoek wilt brengen aan Rotterdam? Een stadswandeling kan bijvoorbeeld heel gaaf zijn om een indruk op te doen van deze veelzijdige stad. Maar dat plan zal bij veel kinderen niet al te enthousiast worden ontvangen. Kinderen worden vooral blij van spelen, actief zijn en ontdekken. Maar zeker als ze wat ouder worden is het leuk om een grote stad te ontdekken. Dus toerist in eigen land! Voor een dagje, of misschien zelfs met een overnachting. Kijk voor hotels in Rotterdam hier voor leuk tips. Van modern tot budget.

Diergaarde Blijdorp

Blijdorp is zeker een bezoek waard in Rotterdam, met de nostalgische architectuur van de diergaarde en de moderne uitbreiding van bijvoorbeeld het Oceanium. De geschiedenis van deze leuke dierentuin blijft een bijzonder verhaal. Door de bombardementen op de binnenstad tijdens de oorlog hebben veel dieren het niet overleefd. Er zijn zelfs dieren ontsnapt uit hun verblijf, zoals herten, zebra’s en een chimpansee. In allerijl werden ze verplaatst naar de nog in aanbouw zijnde huidige locatie. Maar de diergaarde is blijven bestaan, en gelukkig ook ondanks het moeilijke afgelopen jaar. Een sfeervolle dierentuin dus, en leuk om met kinderen naar toe te gaan tijdens je bezoek aan Rotterdam.

Kralingse Bos

Groene natuur is niet direct het eerste waar men aan denkt bij de stad Rotterdam. Maar het zal je wellicht verbazen: Rotterdam blijkt de groenste stad van Nederland! Met vele parken en natuurgebieden kun je heerlijk genieten van de natuur.

Rotterdam heeft het hoogste aantal vierkante meter per persoon aan grasvelden ter wereld: 58,27 m²/persoon

Onderzoek Travel Bird

Een leuke plek in Rotterdam om te bezoeken met kinderen is het Kralingse Bos. Een groene oase aan de rand van de stad. Er zijn fiets- en wandelpaden door spannende stukjes natuur, maar ook kun je er volop skaten, skeeleren en joggen. Voor kinderen zijn er speeltuinen, een peuterbad en een kinderboerderij. Bijzonder zijn ook de molens De Lelie en De Ster, waar ook rondleidingen worden gegeven. Er is ook een waterplas met ligweides. Kortom een veelzijdig stukje natuur.

Afbeelding van Elsemargriet via Pixabay
Molens Kralingse Bos – Afbeelding van Elsemargriet via Pixabay

Familie- en attractiepark Plaswijckpark

Voor een bezoek aan een leuk familie-en attractiepark in Rotterdam kun je terecht bij het Plaswijckpark. Opgedeeld in een Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck kun je je hier zeker een hele dag vermaken. Heel veel binnen-en buiten speelplezier, en ook een vriendelijke sfeer. Kijk ook de blog van Ellen over haar bezoek aan Plaswijckpark met een peuter en een dreumes.

Adresgegevens:

Familiepark Plaswijckpark
Ringdijk 20
3053 KS Rotterdam
010- 4181836
info@plaswijckpark.nl

Voorstellingen Maaspodium Rotterdam voor kinderen

Gelukkig is er weer wat ruimte om culturele activiteiten te ondernemen. En tijdens je bezoek aan Rotterdam is het Maaspodium dan een leuke tip voor kinderen. Met vele theater, dans, circus en muziekvoorstellingen. Kijk hier voor de agenda met familievoorstellingen.

bezoek Rotterdam met kinderen

Bezoek havenstad Rotterdam met kinderen

Wat hoort er meer bij Rotterdam dan de haven? Er is ontzettend veel te doen en te leren over alles wat met de haven te maken heeft. Van rondvaarten, musea tot een bezoek aan bijvoorbeeld de ss Rotterdam. In de havenkrant die maandelijks gratis wordt verspreid kun je veel leuke informatie en nieuwtjes lezen. Dus bekijk deze eens digitaal of op papier voor leuke ideeën. Hieronder een aantal tips voor van alles wat je op en langs het water kunt doen met kinderen tijdens een bezoek aan Rotterdam.

Maritiem Museum

Onlangs mochten we een bezoek brengen aan het Maritiem Museum Rotterdam met onze kinderen. De locatie is al een belevenis op zich. Gelegen aan de Leuvehaven in het oude centrum een indrukwekkende aanblik. Die prachtige schepen in combinatie met de moderne gebouwen van Rotterdam op de achtergrond. Er is een speciaal en uitgebreid zomerprogramma samengesteld. Zo kun je bijvoorbeeld rondvaarten doen, een workshop volgen bij de smid en er zijn activiteiten langs de kade. Ook kun je een speciale simulatie doen, de Offshore-experience. Zelf aan de slag als boormeester of helikopterpiloot! Genoeg te beleven dus!

Adres: Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam

Parkeren: parkeren doe je dichtbij in de Apcoa garage, waar je 20% korting krijgt als je de parkeerkaart laat scannen in het museum

Pannenkoekenboot

Een gouden combinatie van pannenkoeken eten en een interessante rondvaart in een grote stad. Voor ouders en kinderen een leuk uitje. Een uitgebreid pannenkoekenbuffet waarbij je zoveel mogelijk mag eten als je wilt, wat wil je als kind nog meer? In coronatijd is het idee van een buffet natuurlijk wat ingewikkelder gebleken. Hier hebben ze bij de pannenkoekenboot in Rotterdam maatregelen voor getroffen. Bijkomend voordeel is dat de boot wat minder vol is en je misschien wel het beste plekje op het dek kunt bemachtigen. Vaar langs de Erasmusbrug en Hotel New York. Indrukwekkend! Je kunt de rondvaart eventueel combineren met andere leuke uitjes zoals midgetgolfen en lasergamen.

Bezoek Rotterdam met kinderen pannenkoekenboot

Futureland

Op de tweede Maasvlakte kun je een bezoek brengen aan Futureland, het bezoekerscentrum van de Rotterdamse haven. Bekijk de grootste containerschepen en leer alles over het ontstaan van de haven. Voor kinderen een heel indrukwekkend en leerzaam uitje in Rotterdam, en zeker een bezoek waard. Kijk hier voor agenda en tickets. Check bijvoorbeeld de fossielenexpeditie of kinderworkshops. Ook kun je per bus of boot rondgeleid worden. En de Wereldhavendagen vinden binnenkort weer plaats, op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september.

ss Rotterdam

Op onze eigen bucketlist staat nog steeds een overnachting op de ss Rotterdam. Want dit oude cruiseschip is omgebouwd tot hotel en ligt aan de Kop van Zuid op een prachtige locatie. Maar alleen een bezoek aan het schip is ook mogelijk. Van een rondleiding tot een drankje op het dek of een speurtocht.

De speurtocht is uitgezet in de buurt van het ss Rotterdam. Je wandelt door de mooie wijk Katendrecht, gaat op zoek naar diverse ankerpunten en krijgt onderweg leuke filmpjes te zien waarin verhalen over het schip worden verteld. Tijdens de speurtocht geniet je van de specialiteit uit de keuken van restaurant Lido Grill dat zich aan boord van het ss Rotterdam bevindt: het Patatje Brisket! Een leuk coronaproof uitje! 

Lees ook deze blog over de ss Rotterdam

Adres:
3e Katendrechtsehoofd 25
3072 AM Rotterdam

Remasterd

Een grote projectie van beeld en geluid, waarbij je letterlijk een andere wereld in stapt. Een soort digitale tentoonstelling, maar ook alsof je in een film zit. Laatst bezocht ik in Amsterdam Fabrique des Lumieres, wat ook een enorme digitale projectie is. Toch is Remastered weer heel anders, beide vond ik geweldig om te bezoeken.

Willemsplein 79, Rotterdam

Een kleine greep activiteiten tijdens je bezoek aan Rotterdam met kinderen

Voor een bezoek aan Rotterdam is er natuurlijk nog veel meer leuks te bedenken. Bijvoorbeeld meer kleinschalige activiteiten of meer leuks op cultureel gebied. Want ook daar heeft Rotterdam veel in te bieden! Denk aan festivals en feesten. Dat blijft in deze coronatijd allemaal nog erg onzeker. En voor alle uitjes geldt nog steeds dat we voorzichtig moeten zijn. Kies dus vooral rustige momenten voor je bezoek aan één van de activiteiten in Rotterdam. Wie weet als er een scholensluiting is vanwege bijvoorbeeld een studiedag. Voor een dagje uit of weekendje weg heeft Rotterdam in ieder geval veel te bieden.

Maar we horen het graag als er iets bij moet op de lijst!

Bezoek Rotterdam met kinderen Erasmusbrug
Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.