Lasergameset voor thuis – een spannend en actief spel

Een hele leuke activiteit (voor zowel jongens als meiden!) is lasergamen. Dat kan natuurlijk in een speelhal waarbij het om het echte werk gaat. Een donkere omgeving met lichteffecten en verborgen plekjes om elkaar uit te schakelen. Dat is gegarandeerd speelplezier. Maar het kan nu ook gewoon in je eigen huis!
Sinds enige tijd hebben we een leuke lasergameset voor thuis, de Laser X double set. Een goede tip voor een activiteit vol spanning en sensatie, dus tijd voor een review van dit leuke speelgoed.

Lasergameset thuis 2 personen

Licht en geluideffecten

Waar ze in een speelhal natuurlijk allerlei attributen, lichten en geluiden gebruiken, is dit in je eigen huis met de lasergameset wat minder uitgebreid. Dus de ervaring kan niet helemaal tippen aan de spanning van spelen in een grote hal met meerdere mensen, maar het komt in de buurt. De meeste sets zijn voor 2 personen maar kunnen soms uitgebreid worden. De Laser X double set is een handzame set bestaande uit een pistool en een vest om te dragen. Met deze lasergameset voor thuis heb je ook een aantal licht-en geluideffecten die zeker bijdragen aan het speelplezier. Door de verlichting is het extra leuk om het spel te spelen in een ruimte die een beetje donker is. Naast de lichten zijn er ook allerlei geluiden gekoppeld aan het schieten en laden.

Lasergameset thuis

Lasergameset voor thuis – hoe werkt het

Hoe werkt zo’n lasergameset voor thuis precies? Beide spelers krijgen een pistool en een apparaat om voor op de borst te dragen. Deze detecteert of een schot raak is. Voordat je kan beginnen met lasergamen moet je het geweer eerst laden. Dit doe je door de trekker twee seconden in te houden en het pistool met de voorkant naar beneden te schudden. Dit is even uitvogelen bij het eerste gebruik, maar daar zijn kinderen snel handig in. Je kunt nu 10x schieten voordat je weer moet herladen.

Elke speler begint met 8 levens en verliest er één per raak schot. Elke minuut dat je niet geraakt bent krijg je er een leven bij. Het detectievest geeft door middel van de verlichting aan hoeveel levens je nog hebt.
Zijn al je levens op, dan ben je uitgeschakeld en gaat de verlichting op het pistool en het vest uit.
Er is ook een koptelefoonaansluiting waarmee je ook een voicecoach aan kunt zetten. Maar dit is wel Engelstalig en door oortjes hoor je natuurlijk geen omgevingsgeluiden. Dus deze optie wordt niet gebruikt met deze lasergameset.

Actief speelplezier!

Het komt niet meer zo heel vaak voor dat jongens zich gedurende langere tijd kunnen richten op iets anders dan een scherm. Maar het lasergamen biedt gegarandeerd langere tijd speelplezier. Het is met een beetje rennen en wegduiken ook nog behoorlijk actief, dus ook een plusplunt. De zoons kunnen zich samen goed vermaken, maar geven aan dat het nog leuker zou zijn als er meerdere kinderen meedoen. Dus vriendjes, vriendinnetjes of familieleden die ook de aanschaf overwegen: leuk om voor dezelfde set te kiezen!

Een lasergameset voor thuis is redelijk prijzig, maar deze set lijkt robuust en doet het goed. Het werkt met aaa batterijen. Dat blijft met speelgoed altijd een dingetje. Doen de batterijen het nog wel? En zo niet, waar liggen ze/hoe kan het dat ze nu al weer op zijn/is dit een bakje met lege of volle/hebben we nog een apparaat waar ze even uit kunnen..

Maar als dat geregeld is, zijn de kids er klaar voor om elkaar uit te schakelen! En nog een pluspunt, geen pijltjes of andere overblijfselen van de strijd die door het hele huis liggen!

Gebruiksinformatie lasergameset

  • Aanbevolen leeftijd: 8 – 12 jaar
  • Een lasergameset maakt gebruik van onzichtbaar en onschadelijk infraroodlicht en werkt dus niet met schadelijke en zichtbare laserstalen.
  • De schietafstand is afhankelijk van de weersomstandigheden; hoe meer zonlicht, hoe korter de schietafstand.

Er zijn vele soorten en maten lasergamesets, kijk eens rond voor een set die past bij de wensen en het budget. De meeste sets bestaan uit benodigdheden om met twee spelers te kunnen lasergamen. De Laser X revolution double set is een nieuwe generatie set met de nieuwste technologie.

Er zijn ook mogelijkheden om een set uit te breiden. Zo is er de Laser X Long Range Blaster. Deze stoere laser tag blaster met vest heeft een veel grotere schietafstand dan alle andere Laser X producten.

De Laser X Gaming Tower is ook een uitbreiding op je Laser X lasergame set. Deze lasertoren zorgt voor enorm veel nieuwe spelmogelijkheden waardoor je nooit uitgespeeld raakt. Zo kun je met deze uitbreiding tot wel 10 nieuwe spellen spelen. De toren kan zowel als doelwit worden ingezet als hulpmiddel. 

Conclusie lasergameset voor thuis

Een leuke en actieve bezigheid, voor jong en oud! Zonder pijltjes in huis of in de ogen. Een leuk cadeau idee voor kinderen vanaf 8 jaar. Zie voor andere ideeën onze verlanglijstblog!

Tips lasergamen:
Voor de jongere kinderen: bij een speelparadijs zoals Monkey Town is een kleine lasergame area veelal inbegrepen. Zie onze blog voor een review van Monkey Town.

Het is ook leuk om voor een kinderfeestje ergens te gaan lasergamen, of als gezin deze leuke activiteit te boeken.

Een lasergamepakket kan ook gehuurd worden bij een verhuurbedrijf, waarna je zelf een geschikte locatie zoekt. Een bos, loods of rommelig terrein zijn natuurlijk het leukst!

lasergameset loods
Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.