Skip to Content

Offline fotoboek maken een tip met het FotoAlbum!

Ik schaam mij diep.. ooit 2 jaar geleden ofzo beloofde ik mijzelf om elke week foto’s uit te zoeken en te sorteren van dochterlief. Om zodoende eindelijk eens met haar fotoalbums aan de slag te kunnen gaan. Maar iets met een blog en werk en huishouden en gezin enzovoort gooide roet in het eten haha. Inmiddels zijn we zelfs al een paar keer op vakantie geweest en nog geen fotoalbum. Oeps! Daar moest nodig verandering in komen. Tijd voor een fotoalbum van onze heerlijke vakantie naar Salou! Ik besloot om het offline programma van Het fotoalbum eens uit te proberen om een fotoboek te maken.

Een fotoboek van Het Fotoalbum

Je kunt kiezen tussen allemaal verschillende soorten fotoboeken en ik besloot om een XL liggende fotoboek te maken.
Het grote formaat staat erg mooi in de kast. En dat komt goed uit wanneer je het fotoboek rond wilt laten gaan op verjaardagen!

Nou dat grote formaat komt wel uit, want ik weet 1 dame in het bijzonder die dit fotoboek nog vaak in gaat kijken. Via een download bestand start je een .exe om de software van hetfotoalbum.nl te installeren.

Dat is handig want zo kun je offline je fotoboek gaan ontwerpen. De indeling maken van een groot fotoboek kan best wat tijd in beslag nemen dus zo’n offline programma is ideaal! Zo kun je altijd verder gaan waar je was gebleven.

Offline Software installeren

Je geeft je emailadres op en dan een paar keer doorklikken en je kan aan de slag! Het gaat echt heel makkelijk!
Op het bureaublad verschijnt een snelkoppeling naar het offline programma.

prachtige foto

Uiteraard moet je een naam verzinnen voor het project! Je kan namelijk aan meerdere projecten tegelijk werken! Dat is voor mij wel handig want ik moet zeg maar nog 6 jaar van dochterlief in albums verwerken.. ahum werk aan de winkel ja.. Voor dit fotoboek was het doel al helder! Dochterlief haar eerste vliegvakantie naar Salou!

Offline een fotoboek maken met het programma van HetFotoalbum.nl Ik probeerde dit graag voor jullie uit en maakte een album van Salou.

De eerste keer begin je uiteraard met een nieuw product, De tweede keer dat je inlogt bij het fotoalbum kies je zelf of je verder wil gaan met een bestaand product of een nieuw product wil aanmaken. Erg handig vind ik dat je dus aan meerdere albums tegelijk kunt werken.

software vakantiefoto's

Je kan zelfs een assistent aanzetten om je te begeleiden met het fotoboek maken. Maar ik ben vrij technisch dus heb deze niet nodig gehad. Je geeft een naam op en gaat aan de slag!

In een overzichtelijk scherm zie je vervolgens het boek en de pagina mogelijkheden. Nu is het tijd om foto’s in te gaan voegen natuurlijk! Je kunt losse foto’s toevoegen maar ook hele albums van je pc. Sla tussendoor goed op! Ik had dat twee keer niet goed gedaan en als je het project dan weer opent dan mist hij foto’s! Dan moet je even updaten. Het programma is daar wel slim in, Selecteer je 1 foto van een map, dan zoekt hij zelf de andere missende foto’s er ook bij uit die map. Heb je dus foto’s uit 2 mappen dan hoef je zelf maar 2 foto’s te selecteren uit 2 mappen en het programma doet de rest. En dan snel opslaan he!

Aan de slag met je fotoboek!

Offline een fotoboek maken met het programma van HetFotoalbum.nl Ik probeerde dit graag voor jullie uit en maakte een album van Salou.

Van te voren had ik de foto’s natuurlijk al uitgezocht en het offline fotoboek maken was daardoor snel te geklaard. De eerste pagina’s hebben al een voorbeeld indeling zodat je snel aan de slag kan als je deze indeling leuk vindt. Voeg je zelf extra pagina’s toe dan kun je kiezen voor standaard paginastijlen, of je gaat zelf aan de slag. Alles is mogelijk! De teksten toevoegen deed ik als allerlaatste.

Veel mogelijkheden bij offline fotoboek maken

Je kunt achtergronden, kaders, verschillende stijlen en scrapbook embellishments toevoegen. Van alles is er mogelijk en je kunt dus lekker creatief aan de slag!

Offline een fotoboek maken met het programma van HetFotoalbum.nl Ik probeerde dit graag voor jullie uit en maakte een album van Salou.

Bovenin het menu vind je nog meer knoppen waaronder pagina’s herschikken. Handig als je opeens nog wat extra foto’s vindt die er tussen moeten bijvoorbeeld! In mijn geval had manlief natuurlijk ook nog wat leuke foto’s gemaakt die er bij mochten. Lief he 😉

vakantie folders

Het fotoboek gaf ik nog extra witte pagina’s toen ik offline fotoboek aan het maken was. Ik ben zo’n creatief brein die altijd tickets, Vliegtickets, hotelbandjes, kaarten en bonnen etcetera bewaard om nog een in album toe te voegen. Sja er staat niet voor niks scrap in mijn bedrijfsnaam he 😉 En als ik dan niet aan het scrappen van een fotoalbum kom, maar het een digitaal bewerkt fotoboek wordt dan wil ik minstens nog wel veel van mijn herinneringen er in kwijt.

De bestelling plaatsen gaat eigenlijk ook super handig vond ik. Je controleert je album op fouten en drukt als alles goed is op de grote winkelmand die midden in het scherm staat. Kan niet missen dus! Het programma leid je vanzelf naar het internet waar je een account aanmaakt en het album kunt gaan bestellen!

En ook dat bestellen gaat best snel. Nadat je je besteling hebt betaald gaat het offline programma communiceren met de server van Hetfotoalbum. In een mum van tijd ( misschien een beetje afhankelijk van je internetsnelheid) worden al je foto’s, layouts en teksten geupload. Het complete offline album staat nu op de server en dan is het 5 werkdagen wachten tot je album er is.

Het afgedrukte fotoalbum – offline fotoboek maken

Offline een fotoboek maken met het programma van HetFotoalbum.nl Ik probeerde dit graag voor jullie uit en maakte een album van Salou.

En dan is daar eindelijk het album! Een groot dik stevig album met mooie stevige paginavellen. De kwaliteit van het papier is tiptop in orde en heeft een mooie fotoglans.

Offline een fotoboek maken met het programma van HetFotoalbum.nl Ik probeerde dit graag voor jullie uit en maakte een album van Salou.

Hier gaan wij nog lang van genieten en heel veel in bladeren! Lees deze tips voor het maken van een fotoboek en deze blog over vliegvakantie met kinderen

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.