Remastered, een tof uitje in Rotterdam

Remastered, ik had er nog nooit van gehoord. Maar tijdens een stedentrip in Rotterdam, ontdekte ik deze toffe ervaring. Ik googelde op ‘leuke dingen doen in Rotterdam’ en daar kwam Remastered naar boven. Wat het precies is? Een grote projectie van beeld en geluid, waarbij je letterlijk een andere wereld in stapt. Een soort digitale tentoonstelling, maar ook alsof je in een film zit. Laatst bezocht ik in Amsterdam Fabrique des Lumieres, wat ook een enorme digitale projectie is. Toch is Remastered weer heel anders, beide vond ik geweldig om te bezoeken.

Remastered

Remastered bezoeken

Het bezoek aan Remastered is al leuk door de locatie: het zit onder de Erasmusbrug. Dus die bekijk je eigenlijk direct. Je koopt een ticket met een tijdslot, en dat betekent in dit geval niet een periode waarin je zelf rondloopt. Maar je gaat met een groepje de tentoonstelling door, dus je moet wel echt op tijd zijn! Op filmpjes zag ik best veel mensen, maar in ons geval was het groepje klein (laatste tijdslot van de dag, misschien een tip!) en dat was heel fijn!

Na een verrassende binnenkomst, kom je in de eerste ruimte. Hier is niet alleen een mooie onderwaterwereld projectie met muziek, maar het is ook interactief. Waar je de muur aanraakt, schieten de vissen weg. Op de vloer net zo. De kinderen gingen er helemaal in op, heel leuk!

Samen ervaren

Na deze onderwaterwereld volgen nog een aantal andere ruimtes. Ik wil niet teveel verklappen natuurlijk, Remastered is echt iets wat je zelf moet ervaren. Het is indrukwekkend. Ik las dat er meer dan 1.000 m2, 60 beamers, 50 speakers, 15 kilometer aan kabel wordt gebruikt, en dat zie je ook. Het zit strak in elkaar, goed georganiseerd en het is echt anders dan anders. In de laatste ruimte ben je het langst en daar komen de ‘oude meesters’ voorbij. Van van Gogh tot Mondriaan. Inclusief de goede muziek daar, leek het wel een soort trip. Ik had in ieder geval gelijk zin om te dansen.

Voor iedereen

Remastered is een ervaring die volgens mij voor iedereen leuk is, jong en oud. Er wordt wel een waarschuwing gegeven dat het niet geschikt is voor mensen met epilepsie, vanwege de soms snel flitsende beelden. Voor mensen (en kinderen) die gevoelig zijn voor geluid zijn oordoppen ook een goed idee.

Doordat je als groep de ruimtes doorloopt, is het wel iets minder flexibel. Je hebt overal tijd genoeg, dat is goed geregeld. Maar wij hadden een wat krappe planning om daarna naar de Euromast* te gaan, dus het is goed om te weten dat Remastered een uur duurt, en je dus niet zelf er op je eigen tempo doorheen loopt. Dat is geen nadeel, want zo ervaar je het maximaal, alleen goed om te weten.

In Rotterdam zijn veel leuke activiteiten om te doen, en Remastered hoort daar zeker bij!

Handige informatie Remastered

  • Bezoekadres: Willemsplein 79, Rotterdam
  • Een ticket voor Remastered kost € 24,50 voor volwassenen (vanaf 13 jaar) en € 16,50 voor kinderen (6 t/m 12 jaar).
  • Je kan betaald parkeren bij Parkeergarage Erasmusbrug: Willemsplein 1, 3016 DN Rotterdam.
  • De Remastered experience duurt een uur, waarin je door alle ruimtes van deze unieke wereld loopt.
Remastered

Lees ook deze blog met uitstapjes voor kinderen in Nederland

Footer1
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.