Skip to Content

Help Blijdorp de winter door – via een lootje of donatie

Toen ik de oproep zag: Help Blijdorp de winter door, bedacht ik me geen moment. Ik moet wat doen, hoe klein ook. Op de website www.diergaardeBlijdorp.nl is duidelijk hoe hoog de nood is. Op Rijnmond.nl wordt zelfs gesuggereerd dat Blijdorp niet uitsluit dat een deel van de dieren weg moet moet. Deze mooie dierentuin waar wij graag komen mag niet de dupe worden van deze lockdown. Klik op onderstaande foto!

help de dierentuin van rotterdam

Wat kan je als “Blijdorpert”doen?

Blijdorp bedacht een loterij zodat iedereen een beetje kan helpen met de actie “Help Blijdorp de winter door”. Loten kosten € 2,50 per stuk en er zijn heel veel leuke prijzen te winnen. Wat dacht je van een nachtje slapen in Blijdorp. Dierenverzorger voor een dag.

Op het moment dat ik dit schrijf krijg ik bericht dat de loten voor deze loterij zijn uitverkocht. Maar alleen deze loterij is niet genoeg dus Help Blijdorp de winter door. Er nog meer mogelijkheden om Blijdorp te steunen. Je kan een jaarabonnement aanschaffen, shop een leuke knuffel of een boek in de webshop of doe een donatie. Heb je een bedrijf? Adopteer een dier. Hiermee maak je ook je medewerkers blij met leuke kortingen.

dierentuin rotterdam

Help Blijdorp de winter door – Goed nieuws

Gelukkig gebeurden er het afgelopen jaar ook veel mooie dingen in Blijdorp. Zo was daar de geboorte van zwarte neushoorn Nasor, een unieke gebeurtenis en de derde primeur voor Blijdorp en Nederland. Drie ernstig bedreigde Rüppellsgieren en een kapgier zagen het levenslicht. Met de jonge zwartneushaai behaalde Blijdorp een wereldprimeur. In december werd een in Ouddorp aangespoelde blauwe haai in het Oceanium opgevangen en later uitgezet in open zee. De olifantenfamilie beleefde een roerig jaar. Olifantenpuber Sunay en bul Timber vertrokken uit Blijdorp en de volwassen bul Fahim uit België nam het stokje van Timber over. Samen met de Vereniging Vrienden van Blijdorp vierden Blijdorp de vijftigjarige verjaardag van olifant Irma. Andere bijzondere geboortes waren er onder andere bij de netgiraffen, ringstaartmaki’s, servals, kuifmakaken en pinché-aapjes.

Help mee

inzamelingsactie dierentuin rotterdam

Ik hoop dat ik jullie kan motiveren: Help Blijdorp de winter door. Misschien heb je een goed idee voor een inzamelingsactie of wil je met een groep vrienden iets doen voor deze mooie dierentuin. Ga naar de website van Blijdorp of klik hier om jou donatie te doen. Dit kan al vanaf € 2,50. Ik heb bijvoorbeeld aan mijn collega bloggers van Mamascrapelle en Stoerleesvoer gevraagd loten te kopen voor de loterij. En weet je, al een groot aantal heeft loten gekocht. Zo simpel kan het dus zijn.

Zo hebben wij ook een inzamelingsactie gestart, doe je mee?

Plaats een oproep in je groepsapps, op Facebook, Instagram of andere sociale media. Je zal zien dat je er veel reacties op gaat krijgen. Zet ‘m op, Help Blijdorp de winter door !

Esther
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.