Skip to Content

Ogen van de Jungle, samenwerking en strategie een vereiste.

Ogen van de Jungle is een spel van Sunny Games, dat ik met mijn dochter (7) heb uitgeprobeerd. Eigenlijk ben ik niet zo dol op spelletjes. Dat komt omdat ik niet hou van het competitieve gedeelte. Daarin zie ik soms mensen veranderen in gemene wezens die willen winnen. En bovendien niet tegen hun verlies kunnen. Maar, er zijn ook spellen die juist gericht zijn op samenwerking. Kijk, dan vind ik het ineens wel leuk worden. Zo ook het spel Ogen van de Jungle van Sunny Games. Dit spel heeft ook nog een leereffect. Zoek je nog iets voor de kinderen tijdens de lockdown? Dan is dit spel een idee.

Ogen van de Jungle

Ogen van de Jungle, inhoud

  • Spelbord
  • 30 rode kaarten met hindernissen
  • 21 groene kaarten met uitrustingsstukken
  • 8 bruine kaarten met schatten, dieren, kinderen en verkenners
  • 5 reservekaarten
Ogen van de Jungle

Ogen van de Jungle kan gespeeld worden vanaf 8 jaar. Mijn dochter is 7, maar dat ging prima. Volgens de gebruiksaanwijzing kan het spel met 1 tot 12 spelers gespeeld worden. 1 is inderdaad mogelijk, maar dan valt het samenwerkende element weg. Dan gaat het vooral om strategie. 12 spelers lijkt mij een beetje teveel. Daarvoor is simpelweg ook het bord te klein.

Een coöperatief avonturenspel

Ogen van de Jungle is een coöperatief spel, zoals dat zo mooi wordt genoemd. Het gaat met name om samenwerking en strategie. Ogen van de Jungle kan gespeeld worden vanaf 8 jaar. Mijn dochter is 7, maar dat ging prima. Het is een leuke manier om kinderen op vroege leeftijd te leren dat je door samenwerking en de juiste strategie veel kan bereiken. Bij dit spel, ogen van de jungle, maak je onderdeel uit van een groep verkenners. Er zijn een aantal problemen die opgelost moeten worden. Op je weg ondervind je een aantal hindernissen. Samen kom je tot een oplossing.

sunny games

Samenwerking en strategie een vereiste

Welke problemen moeten dan opgelost worden? Er is een tempel beroofd, er zijn zeldzame dieren gevangen genomen en er zijn kinderen verdwenen. Samen vorm je een expeditie die ervoor moet zorgen dat alles weer in orde komt. Dat betekent dat je moet zorgen dat deze schatten weer op hun plek terug komen. je schuift met de kaarten van de schatten over het spelbord. Onderweg komen de expeditieleden, de verkenners, een aantal hindernissen (rode kaarten) tegen. Op het spelbord liggen ook kaarten met uitrustingsstukken (groene kaarten). Die kan je gebruiken om de hindernissen te overwinnen. Dat vraagt overleg tussen de spelers, het gezamenlijk inzetten van gevonden kaarten, maar ook keuzes maken en ideeën met elkaar delen: wanneer zet je de kaart in, is het handig om deze kaart in te zetten, is er een andere oplossing?

sunny games

Wat vinden we ervan?

Ogen van de Jungle is een leuk spel om te spelen. Soms ben je zo intensief aan het samenwerken dat je vergeet wie er aan de beurt was voor de volgende zet. Het spel heet Ogen van de Jungle, maar mijn oogjes konden soms niet goed zien wat er nu precies op de tekeningen was afgebeeld. Bezoekje aan de opticien is wellicht geen overbodige luxe. Voor nu is het handig dat in de spelregels duidelijk staat aangegeven wat er op de kaart staat afgebeeld. Mijn dochter vindt het leuk vanwege het feit dat je de schatten weer terug naar hun plaats moet brengen. En dat dit vraagt om een strategie. Het klinkt misschien als een ingewikkeld spel, maar dat is het niet. Het is makkelijk uit te leggen. En groen en rood zijn ook kleuren die voor kinderen herkenbaar zijn als positief (hulp) en negatief (hindernis).

sunny games

Een spel met leereffect voor tijdens de lockdown

De komende weken zijn onze kinderen thuis. En soms is het lastig om ze aan het schoolwerk te krijgen. Dit spel biedt elementen die ze op school ook leren: samenwerken, naar elkaar luisteren, ideeën bedenken. Een leuke manier om even een spelletje te doen waarbij het leereffect een leuke bijkomstigheid is. Meer informatie vind je hier. En Sunny Games heeft nog meer leuke spellen. Check daarvoor de blogs die hier eerder over geschreven zijn op mamascrapelle.

Ogen van de Jungle

Ogen van de Jungle met 10 % korting tot eind 2020.

Als je Ogen van de Jungle wilt aanschaffen, dan kun je terecht bij Earth Games. Tot en met eind 2020 krijg je daar maar liefst 10% korting wanneer je de kortingscode “mamascrapelle” gebruikt! Earth Games en Sunny Games werken veel samen, onder andere aan het maken van spelregels en om coöperatieve spellen in Nederland bekendheid te geven. Sunny Games (voorheen Zonnespel) is een uitgeverij van samenwerkingspellen en wil het aanbod van coöperatieve spellen in Nederland vergroten.

Ogen van de Jungle
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.