Skip to Content

Mount Everest een Coöperatief avonturenspel

Dochterlief roept al sinds ze 4 jaar is dat ze bergbeklimmer wil worden. Of dat ligt aan de klimmuur op haar schoolplein of omdat ze echt dol is op bergen geen idee! Tijdens onze vakantie in Portugal genoot ze in elk geval zichtbaar van het uitzicht op de hoogste berg in de Algarve, maar ja die beklommen we met de auto. Met het spel Mount Everest leert ze een beetje hoe het echt gaat!

hulpkaarten voor de hindernissen van Mount Everest

Samenspelen met Mount Everest

Het voordeel van Mount Everest is dat het een Coöperatief spel is. Dat betekent dat je het samenspeelt en dan zul je denken, ja elk spel speel je toch samen? Ja dat is waar, maar dan heb je meestal een winnaar en een of meerdere verliezers. Een Coöperatief spel houdt in dat je samen wint of samen verliest. Je moet er dus allebei goed aan werken om samen de eindstreep te halen, of in dit geval de top van de berg!

De inhoud van het spel

In Mount Everest zit een spelbord, een boekje met spelregels, 30 loopkaarten, 30 hulpkaarten, 4 reservekaarten en 1 gele pion. Die ene pion is dus voor alle spelers ( 2 tot 6) vanaf 7 jaar.
Het boekje met spelregels moet je echt even de tijd voor nemen.
Ik wilde het direct gaan spelen met 2 meiden van 7 en ze moesten eigenlijk elke keer te lang wachten en we speelden het uiteindelijk de eerste keer niet goed. Dat geeft niet, want ze vonden het al ingewikkeld genoeg. Geef dit spel even een kans want hoe vaker je het speelt hoe leuker het wordt!

Mount Everest

2 of meer spelers met 1 gezamenlijke missie

1 gezamenlijke missie, de top bereiken! Dat is nog best een uitdaging! Sja helemaal als je het eerst verkeerd speelt, want wij hadden dus te weinig kaarten om materialen te kunnen inzetten. Maar oefening baart kunst en de tweede keer ging het al een stuk beter.
Wees slim met je voetstappen en probeer zo goed mogelijk om niet op hindernissen te komen. Je mag een beurt passen dus misschien heeft je medespeler een handiger aantal voetstappen op zijn kaart staan. De voetstappen zijn als het ware de dobbelsteen waarmee je omhoog klimt. De Mount Everest is behoorlijk lang en het spel duurt dan ook ongeveer 45 minuten voordat je klaar bent.

Met de hulpkaarten kom je de hindernissen veilig door. Soms heb je een houweel nodig, of een hamer. Maar warme kleren, een tent, sneeuwbril en EHBO-koffer komen ook voor natuurlijk. Er zijn maar liefst 26 soorten uitrusting. Wij hebben het nog niet gespeeld met de gewichten. Dat is nog een stap te lastig, maar is wel leuk om zo lang met dit Coöperatieve spel te doen. Steeds een beetje moeilijker de Mount Everest beklimmen.

De A kaarten zijn om elkaar te helpen en gelden als een soort joker. Dat hadden wij eerst niet door en daarom hadden wij te weinig uitrustig over voor de hindernissen. Lees de regels dus goed door van te voren.

Wandelen in de bergen

Houden jullie van wandelen in de bergen? Heb jij een kleine grote bergbeklimmer in huis? Praat dan over de gevaren onderweg. Hoe zouden jullie in het echt de hindernis nemen. Zie jij gevaarlijke plekken onderweg? Wat doe je bij zware weersomstandigheden en kleine ongelukken? Wat heb je nodig om op een klimvakantie te gaan?

Met Mount Everest leer je dit spelenderwijs! Een leuk educatief en Coöperatief spel dus voor kinderen vanaf 7 jaar!

Koop Mount Everest met 10% korting!

Mount Everest

Als je Mount Everest wilt aanschaffen, dan kun je terecht bij Earth Games. Tot en met eind 2020 krijg je daar maar liefst 10% korting wanneer je de kortingscode “mamascrapelle” gebruikt! Earth Games en Sunny Games werken veel samen, onder andere aan het maken van spelregels en om coöperatieve spellen in Nederland bekendheid te geven. Sunny Games (voorheen Zonnespel) is een uitgeverij van samenwerkingspellen en wil het aanbod van coöperatieve spellen in Nederland vergroten.

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.