De leukste cadeaus van de Gorgels – een wereld van Jochem Myjer

De gorgels raken steeds meer bekend en dat is niet zo gek. Want de wereld die Jochem Myjer gemaakt heeft voor zijn eigen kinderen is magisch spannend en leuk. Gelukkig maar dat hij de boeken is gaan schrijven want er komen steeds meer leuke producten uit. Tijd voor een leuke verzamelblog met de leukste cadeaus van de Gorgels!

leukste cadeaus van de Gorgels

Wie zijn de Gorgels?

Het kan natuurlijk zijn dat je onder een steen hebt gelegen, of zelf nog maar net ouder ben geworden en totaal geen verstand hebt van wie de Gorgels zijn. Je vraagt je dan ook misschien af wat je moet met een blog over de leukste cadeaus van de Gorgels. Dat snap ik volkomen, en ik weet zeker dat jij mij na deze blog ook gaat snappen!

Jochem Myjer die je ken je vast wel? Krullenbol, grappig en lekker druk. Bekend van t.v.?

Gorgels zijn een soort van waakdieren. Want weet je kinderen zijn bijzonder! Ze kunnen of-niet-of-wel een vader en een moeder hebben. En of-niet-of-wel zusjes of broertjes. Maar ze hebben allemaal een Gorgel. Een Gorgel is een soort engel die waakt over je kind. Als je kind slaapt dan zorgt een Gorgel dat de korsten van wondjes snel genezen. Hij beschermt je kind ook tegen Brutelaars. Die komen als de R in de maand zit en willen hun adem in de mond van je kind stoppen. Dan worden ze ziek! Dat willen we natuurlijk niet.

De Gorgels slapen dus overdag, dan is papa en mama er om hun te kind te beschermen. Maar ’s nachts als iedereen slaapt dan zijn de Gorgels wakker. Elk kind heeft een Gorgel, maar je kan een Gorgel niet zien. Daar heb je namelijk superogen voor nodig! Gorgels zijn namelijk heel klein en razendsnel. Maar er is 1 jongen die ze wel kan zien. Melle! En zijn zusje sinds kort ook. De vader van Melle kon vroeger ook Gorgels zien, en de opa van Melle ook. Bijzonder leuk toch!

leukste cadeaus van de Gorgels

Bobba en Belia

Voordat ik verder ga met de leukste cadeaus van de Gorgels wil ik je nog even vertellen wie Bobba en Belia zijn. Dat zijn namelijk de gorgels van Melle en zijn zusje. En die beleven beste avonturen. Joebelabambam!!

De leukste cadeaus van de Gorgels

Van boeken, kleurboeken, knuffels, taalspelletjes er zijn zoveel leuke cadeaus van de Gorgels dat het nog lastig kiezen wordt misschien. Voor kinderen die de Gorgels nog niet kennen is het in elk geval leuk om met een paar leesboeken te beginnen. Er zijn ook luistercd’s die Jochem Myjer heeft ingesproken met leuke stemmetjes. Een aanrader kan ik je vertellen!

Over de Gorgels taalspelletjes en de luistercd’s zijn al reviews online gekomen, zie de links hierboven. Van een boek over de Gorgels staat er een review online op StoerLeesVoer. Maar eigenlijk heb je geen review nodig. Ik kan je garanderen dat je kind het leuk vindt! Helemaal als je stemmetjes gebruikt natuurlijk.

Leesboeken van de Gorgels

De boeken en een groot deel van de andere leuke producten van de Gorgels worden uitgegeven door uitgeverij Leopold.

Prentenboek en vriendenboek van de Gorgels

leukste cadeaus van de Gorgels

Dit prentenboek had een kind uit mijn klas mee tijdens de Kinderboekenweek en het zag er zo leuk uit dat ik hem ook zeker even wil noemen. En voor de echte Gorgels fan is een vriendenboek natuurlijk superleuk om te krijgen.

Cadeau van de Gorgels – luisterCd

leukste cadeaus van de Gorgels

Mijn dochter heeft de cd van de Gletsjers en regelmatig zit ze die lekker te luisteren op haar kamer. Wat erg leuk is, is dat ze hierdoor ook als we samen lezen stemmetjes is gaan gebruiken.

Kleurboek van de Gorgels

leukste cadeaus van de Gorgels

Een superleuk cadeau van de Gorgels is natuurlijk een kleurboek. Wij hebben inmiddels het nieuwe kleurboek van Bobba en Belia in huis. En stiekem is het meer dan een kleurboek want het is ook een leesboek. Voor het inkleuren wordt regelmatig even bij de stickers binnenin gekeken om te kijken hoe het er ook al weer uitziet. Want het moet zo mooi mogelijk, aldus dochterlief.

Gorgels in de slaapkamer

leukste cadeaus van de Gorgels

De leefomgeving van de Gorgels is natuurlijk in de slaapkamer. Gelukkig bestaan er producten als knuffels en dekbedovertrekken. Er is nog meer keuze als je via de linkjes hieronder naar Bol gaat vind je nog meer leuks.

Cadeau van de Gorgels – Spelletjes

De meeste van de spelletjes van de leukste producten van de Gorgels worden uitgegeven door uitgeverij Zwijsen.

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.