Skip to Content

De familie Stapel, een samenwerking tussen kind en volwassene

De familie Stapel is een spel uit de Sunny Games keuken. Eigen unieke spellen met een prachtige vormgeving. De meeste kinderen houden van spelletjes spelen. Meestal om te winnen, verliezen zorgt vaak voor prachtig emotionele taferelen. Het hoort er allemaal bij. Thuis is het een goede, veilige, leeromgeving om te dealen met winst en verlies. Maar er is nog een optie, doelen behalen door samen te werken! En dat is precies wat dit spel doet en wat Sunny Games belangrijk vindt.

de familie Stapel

De familie Stapel

Op een zonnige lente ochtend wil de familie Stapel lekker buitenspelen met de ballon en de vlieger. Maar wat is dat? Heeft de speelgoedkist niet goed dicht gezeten? Alle spullen zitten hoog in de mooie bloesemboom! Samen gaan we spelen en op elkaars schouder klimmen om de spullen uit de boom te halen. Doe dit wel voordat de zon ondergaat.. Anders is het te donker om te vinden. Opruimen was nog nooit zo leuk!

voorjaarsboom

Samenspelen

Het leuke van de familie Stapel is dat je moet samenwerken. Samen win of verlies je dit spel. Overleggen, nadenken, beslissen en het doel bereiken. Allemaal belangrijke lessen om te leren. Al voelt het niet als leren omdat het zo leuk is. Er is een goede balans tussen volwassen en kinderacties. Het element van de zon (tijd) is weer heel goed voor het begrip tijd. Het wordt simpel inzichtelijk gemaakt en zorgt voor een leuke spanning.

De spelregels zitten erbij in een duidelijk boekje. In het Nederlands maar ook in het Frans, Duits en Engels. Leuk dus als je dit spel cadeau wilt geven aan mensen die een andere taal spreken. De familie Stapel is al te spelen voor kinderen vanaf 3 jaar en je speelt het met minimaal 2 spelers en maximaal 4. En echt verliezen is niet mogelijk, het spel is zo leuk dat vooral het samenspelen het belangrijkste element is.

Vormgeving familie Stapel

Ik zeg wel net dat de familie Stapel met minimaal 2 spelers te spelen is, maar het kan ook prima alleen en in vrij spel modus. Ze hebben gedacht aan een leuke extra spelopdracht; zoek de dieren! Wat ik sowieso heel opvallend vind is de vormgeving van dit spel. Het is echt prachtig. Mijn dochter van 6 vind het vooral leuk om gewoon in de tuin te spelen en de dieren te zoeken. Het is van heel stevig karton gemaakt. Het spel zelf is vrij snel en in ongeveer 10 minuten gespeeld. En ook hierin heb je opties; een eenvoudige modus of de normale modus.

de familie Stapel

Sunny Games

Onthoudt de naam Sunny Games! Het is echt origineel en mooi wat er uit hun keuken komt en ook nog eens duurzaam. Ze maken niet voor niets alleen coöperatieve spellen zoals de Familie Stapel, hun missie is dat de mensen in de wereld mee gaan samenwerken. En daarbij zorg dragen voor de aarde. In de productie en materialen wordt gekozen voor goede en bewuste keuzes. Op een speelse manier nemen ze ook deel aan COMMON, een wereldwijd netwerk van sociale ondernemingen. Een mooie achtergrond van een prachtig spel!

De familie Stapel is een heruitgave van “Pluk de dag”, het meest succesvolle spel van deze serie. Verder loopt het aanbod uiteen van 3 tot en met 99 jaar. Er is dus echt werkelijk voor iedereen wat bij. Ik denk dat dit een erg leuke cadeautip is voor de feestdagen en voor verjaardagen.

Koop Familie Stapel met 10% korting!

Als je Familie Stapel wilt aanschaffen, dan kun je terecht bij Earth Games. Tot en met eind 2020 krijg je daar maar liefst 10% korting wanneer je de kortingscode “mamascrapelle” gebruikt! Earth Games en Sunny Games werken veel samen, onder andere aan het maken van spelregels en om coöperatieve spellen in Nederland bekendheid te geven. Sunny Games (voorheen Zonnespel) is een uitgeverij van samenwerkingspellen en wil het aanbod van coöperatieve spellen in Nederland vergroten.

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.