Nocturnally, een nieuw coöperatief spel van Sunny Games

Is het geen plaatje het doosje al? Wij zijn inmiddels bekend met de prachtige spellen van Sunny Games. Dit bedrijf staat voor speciale spellen. Coöperatief, uniek, kunstzinnig en duurzaam zijn woorden die bij ze passen. Tegelijk zijn het echt hele leuke spellen waarmee je meerdere kanten op kan gaan. Wij hebben hun nieuwste spel, Nocturnally getest!

Nocturnally

Nocturnally

Het is nacht in het bos. Het is zo donker dat de jonge nachtdieren hun ouders niet meer kunnen vinden! Samen met Vuurvlieg en Glimworm gaan we ze helpen. Kunnen we alle nachtdieren bij elkaar brengen voordat de zon opkomt?

Nocturnally is een spannende en uitdagende variatie op het bekende memory. De spelers helpen elkaar om de kaarten te onthouden. Bevat meerdere spelniveaus voor langdurig speelplezier!

  • Leeftijd 6+
  • Spelers 1 – 6
  • Spelduur 15 minuten
  • Auteur: Anno van Haandel en Davita Sinke
  • Coöperatief zoekspel

Nachtdieren in Nocturnally

Wij zijn meteen al enthousiast door de verpakking. Wat een prachtige illustraties in een dromerige nachtelijke wereld. De naam geeft ons wel even wat lachwekkende momenten: Nocturnally. Het klinkt lekker maar rolt niet direct goed uit de mond van mijn dochter en ook ik haper wel eens. Ook snap ik de naam niet helemaal dus dat gaan we eerst uitzoeken. Nocturnal = nachtelijk! Dit heb ik nooit geweten, en dat terwijl mijn Engels prima is. Afijn er kan altijd een woord aan mijn Engelse vocabulaire toegevoegd worden en ook bij die van mijn dochter. We hebben een tof woord erbij geleerd en snappen nu helemaal dit spel.

Want het is een spel in de nacht! Met manen en nachtdieren. Het is de bedoeling, zoals we gewend zijn van Sunny Games, om samen te werken. Geen winnaars, alleen team effort. Dat is voor de afwisseling erg leuk. Als familie samen “strijden” voor de winst. Alhoewel strijden en winst niet echt ertoe doen. Het is samenwerken om een zo goed mogelijk resultaat te boeken. En plezier is dus ook al prima.

Spel

Het spel Nocturnally is ontworpen door twee nieuwe Nederlandse auteurs: Anno van Haandel en Davita Sinke. Het is werkelijk waar prachtig. Met alle nachtdieren, baby en ouder. De manen en extra items. Je kan op diverse manieren spelen. Mijn dochter wilde op de normale manier memory spelen eerst, prima! Ook dat kan. Daarna hebben we het “echte” spel gespeeld. Door de tijd die verstrijkt zit er een extra leuk speelelement in.

Ook kan je nog een ander spel maken ervan door het glimwormen spel te spelen. Nocturnally is een prachtig en uniek spel. Vooral de uitstraling vinden wij mooi. Mijn oudste dochter vond het samenwerken soms leuk maar soms wil ze juist ook die afmeting en strijd aangaan. En ook dat kan als je gewoon klassiek memory speelt.

Ook had ik een lichte discussie met mijn man… is het nou een wezel of een stokstaartje of toch wat anders?

Nocturnally als cadeautip

Nocturnally is prachtig, leuk en het duurzame aspect is ook tof. Geen overbodige plekken in het karton. Nee Sunny Games maakt optimaal gebruik van de ruimte en stopt er nog een leuke sleutelhanger bij. Het is prachtig gemaakt en de diverse speelmogelijkheden maken dit tot een tof spel. Een toffe cadeautip voor jezelf of een ander als je net een ander dan anders spel wilt geven.

Andere Sunny Games spellen

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.