Parado van Sunny games. Een Cooperatief verkleedspel

Ken je iemand die ook niet tegen zijn verlies kan? Of kan jezelf niet zo goed tegen je verlies? Dan is dit HET spel voor jou! Bij Parado win je samen of verlies je samen.

Parado

Verkleedfeestje voor kinderen

Welk kind vindt het niet leuk zich te verkleden? Op school of thuis. Heerlijk toch? Doen alsof je iemand anders bent met gekke kleren en leuke atributen. Sunny games heeft hier een spel van gemaakt. Verkleedt een aantal kinderen met gekke kleren en zoek daar leuke attributen bij voordat alle 6 de knuffels met hun stoel zijn omgedraaid. Ben jij klaar voor de leukste parade sinds tijden?

Kleding klaar? Dobbelen maar!

In het doosje van Parado zitten 12 kinderen die in drie stukjes zijn verdeeld. Klinkt enger dan het is. Hoofd, lijf en benen. Twaalf kinderen die je kan verkleden. Daarnaast is er een kistje met allemaal attributen. Ga je voor de drol of kies je een kroontje voor die stoere piraat? Alles kan en alles mag. Verder vind je zes stoelen met knuffels erop. Draai je het kaartje om dan heb je alleen de stoel. Ligt alles klaar? Dobbelen maar!

parado sunny games

Samen verliezen of winnen met Parado

Het leuke van dit spel is dat je samenwerkt. Samen tegen de knuffels. Dus als je verliest, verlies je samen en dat is toch fijner dan alleen? Je kan er voor kiezen om het kind aan te kleden zoals het hoort, dus alle stukken van de ridder bij elkaar. Of je kan ervoor kiezen om alles lekker door elkaar te gooien. Zo had ik een vlindermeisje met poezenstaart in een boevenbroek die haar bananenschil weggooide en een hoedje van papier om had. Dat klinkt toch geweldig? Daarnaast mag je zelf kiezen welke attributen je erbij doet. Kijken of het publiek het ook kan waarderen.

parado sunny games

Zijn we op tijd voor de parade?

Samen moet je ervoor zorgen dat je alle kinderen aankleedt voordat het publiek zich heeft omgedraaid. De eerste twee keren lukten het ons niet. Er was telkens een kind dat niet compleet was en te laat was voor de parade van Parado. Maar de derde keer werkten we een stuk beter samen . We waren op tijd voor de parade en alle kinderen straalden. Inclusief wijzelf. Wat is dit een ontzettend grappig spel. Joshua kan er geen genoeg van krijgen!

Een coöperatief verkleedspel Parado

Inmiddels is het een dikke hit bij ons thuis. Ook Isabel speelt het graag. We verzinnen de gekste dingen en vertellen hele verhalen als ze langs het publiek moet “lopen”. Winnen of verliezen was nog nooit zo leuk. Eindelijk een spel waar niemand na afloop teleurgesteld is. Parado staat op een plekje waar de kinderen hem zo kunnen pakken, want dit spel is een hit. Een aanrader voor iedereen die liever samenwerkt. Doe je mee met dit verkleedfeest?

We mochten al meer spellen reviewen met het team van Sunny Games:

Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.