Antarctica een coöperatief strategiespel

Onze dochter is begaan met natuur en milieu dus trok Antarctica een coöperatief strategiespel van Sunny Games, onze aandacht. Het idee van het spel is dat je in het leven duikt van 2 jonge pinguïns en zeehonden die samen op de zuidpool leven. Het doel is dat ze samen opgroeien tot volwassen dieren. Maar dat is nog een hele uitdaging.

Antarctica een coöperatief strategiespel

Doel en Strategie

Het doel van het Antarctica een coöperatief strategiespel is dat de pinguïns en zeehonden samen opgroeien tot volwassen dieren. Daarbij zijn er twee uitdagingen: De ijsplaat waarop de de pinquïns en zeehonden leven is aan het smelten en er varen jagers rond die proberen de dieren te schieten. Om te groeien moeten de dieren vis en krill eten waardoor ze verder kunnen lopen en zwemmen. Ze moeten ook steeds verder zwemmen en lopen omdat de ijsplaten kleiner worden en om bij de vis in het diepe water te komen.

Er loert wel gevaar. Drie jagers varen langs de rand van het ijs met hun boten en proberen aan te meren om de dieren te schieten. Maar gelukkig zijn er patrouilleboten en helikopters om de jagers in de gaten te houden zodat ze niet kunnen schieten. Je snapt het al, alleen samen kan je zorgen dat de dieren overleven. Door middel van een goede strategie gaat dit lukken.

Samen naar de overwinning

Antarctica een coöperatief strategiespel

Antarctica een coöperatief strategiespel wil zeggen dat je samen kan winnen of verliezen. Alle spellen van Sunny Games zijn coöperatief. Je moet samenwerken, een team vormen en naar elkaar luisteren. Voor diverse leeftijden zijn hier diverse spellen voor te vinden. Je vindt meer blogs van Sunny Games op onze site. Maar wat maakt deze spellen nu zo leuk en leerzaam? Juist het niet kunnen winnen of verliezen maakt dat je samen een doel wil bereiken. Samenwerken is voor vele dingen belangrijk in het leven. Net als naar elkaar luisteren en overleggen wat de volgende stap zal zijn. Geduld en je kunnen verplaatsen in de gedachte van een ander, vind ik een leerzaam element.

Antarctica red je niet zomaar

Antarctica een coöperatief strategiespel is vanaf 10 jaar te spelen en duurt ongeveer 30 minuten. In het begin ben je echt wel langer bezig want het duurt even voordat alle kaarten en stappen duidelijk zijn. Elke beurt bestaat uit 5 stappen waarbij de diverse stappen/kaarten zijn verdeeld over de spelers. De kaarten bestaan uit pinguïns, zeehonden, patrouilleboten, ijsplaten, vissen en jagers. Alle stappen moeten goed worden bekeken. Uiteindelijk wil je samen zorgen dat de dieren voldoende eten om te groeien. Het spel is afgelopen als alle dieren drie keer gegeten hebben. Je verliest als een dier wordt neergeschoten of als je een ijsplaat moet laten smelten waar een dier op staat.

Antarctica een coöperatief strategiespel

Antarctica een coöperatief strategiespel is spannend

Voor de gevorderde spelers is ook een variatie bedacht op Antarctica een coöperatief strategiespel. Hierbij moet de startspeler taken gaan verdelen over de rest van de spelers en kunnen er arrestaties worden gedaan. Is dit nog niet uitdagend genoeg en heb je veel spel ervaring ? Er is ook nog een versie waarbij er minder krill kaarten of helemaal geen krill kaarten worden gebruikt. Zo ver zijn wij nog lang niet. Je moet dit spel een aantal malen spelen om het echt te begrijpen en de strategieën te kunnen toepassen. Ook voor 10 jarige nog een pittig spel om het helemaal in één keer te begrijpen. Wil je een spel waarbij je samen na moet denken om succesvol te zijn? Dan is Antarctica een goede keuze.

Waar koop je Antarctica een coöperatief strategiespel?

Antarctica is ook te koop bij de betere speelgoedwinkels zoals Earthgames.nl

Esther
Delen is enorm lief

Esther

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.