Skip to Content

De Geheime Gang een leuk spel voor tijdens de lockdown

De Geheime Gang is een leuk spel, daarover waren mijn kinderen het eens. Al waren ze met zes en bijna negen jaar toch echt wel een beetje te oud voor dit spel dat gemaakt is voor kinderen van vier tot zes jaar. Het is een soort aangekleed memoryspel en dat komt mooi uit want dat kennen ze. Maar dan wel met een spannend element erin. Spelletjes worden in deze familie regelmatig uit de kast gepakt. En nu we tijdens deze lockdownperiode toch een beetje beeldschermen zat worden en Zoom-Moe zijn, kijken we graag eens naar wat we hebben liggen. Dit keer pakken we uit de spelletjeskast De Geheime Gang.

De Geheime Gang…Hoe speel je het?

Het begint met een uitgebreide beschrijving van hoe je het spel in elkaar moet zetten. Dat is even een gepuzzel, maar op zich kom je daar snel uit. Ook het uitstansen van de spelonderdelen moet zorgvuldig gebeuren en je moet oppassen dat je geen kaartjes kwijtraakt. Zelfs als je dat doet is er niet zo heel veel aan de hand want er zitten reserveonderdelen bij.

Detective spelen

En dan het verhaal van De Geheime Gang. Er zit een detectiverandje aan. Je moet voor de klok twaalf uur heeft geslagen uitzoeken welke kostbaarheden in het kasteel zijn verstopt voordat ze voorgoed door de dieven worden meegenomen. Dat doe je door een soort memory te spelen. Je moet hierbij samenwerken en elkaar helpen met herinneren waar de kaartjes liggen. Je mag hopen dat je niet de kaartjes met de klok omdraait want dan wordt het een uur later. Een uur dichter bij de deadline!

De Geheime Gang is met een escaperoom element

Spanning dus voor de kinderen dankzij dit escaperoom-achtige element. Omdat het verhaal niet te spannend is kunnen de kinderen ’s nachts echt wel slapen. Het fijne is dat er geen winnaars of verliezers zijn omdat de kinderen moeten samenwerken. Dat ze dat doen heeft ook te maken met het gevoel dat ze voor de magische tijd van twaalf uur geraden moeten hebben welke kostbaarheden onder het luik en in de geheime gang verstopt zijn. Natuurlijk heeft de oplettende ouder allang door dat het nooit echt tot die deadline komt, maar je kinderen blijven op die manier wel betrokken bij De Geheime Gang.

De Geheime Gang is een leuk bordspel voor kinderen. Het is een kruising tussen het vertrouwde memory en een spannende escaperoom waarin samenwerken de enige manier is om het van de klok en de dieven te winnen.

Naam: De Geheime Gang | Producent: Sunny Games | Leeftijd: 4-6 jaar | Onder andere te koop bij Earthgames.nl

Footer4 nieuw
Tanja
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.