Skip to Content

Timio player, een duurzaam en educatieve cadeautip

Timio player, heb je er wel eens van gehoord? Ik niet, maar inmiddels hoor ik niks anders meer in mijn huis. Ik heb wel eens eerder aangegeven een voorkeur voor houten en prikkelarm speelgoed te hebben. Maar tegelijk ben ik me heel bewust dat soms juist prikkels goed en nodig zijn, en kinderen wel behoefte hebben aan interactie. Wat als beide werelden nou samenkomen en het ook nog eens duurzaam en hufterproof is? Ontmoet de Timio player , dit gaat zeker op je verlanglijstje.

timio player

Timio player

Wat is de Timio player? Dit is een educatieve, elektronische audio- en muziekspeler. Specifiek ontworpen voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Een stevig en duurzaam spelertje wat kinderen uitdaagt op taalvlak maar ook op fantasie. De interface is supersimpel en snel. Geen ingewikkelde set up of ellenlange regels. Nee haal je Timio uit de verpakking en klaar. De bijgeleverde disks werken door middel van magneten en klikken simpel vast. Het apparaat heeft 4 knopjes;

  • Aan en uit
  • Talen, 8 verschillende talen!
  • Vragen/opdrachten aan of uit
  • Volume

Je krijgt er 3 disks bij en je kan los diverse setjes van 5 stuks bij bestellen. Echt binnen nog geen minuut had mijn oudste dochter het door en was ze ermee weg. Echt weg want het tilt heel makkelijk op. De disks passen makkelijk in het bijgeleverde zakje en zijn krasproof oftewel hufterproof.

Talen

Ik vind dat er 2 hele grote voordelen zitten aan de Timio player. Het is zonder internet, dus het kan overal zonder straling of connectie gebruikt worden. Ook de optie van de 8 talen is geweldig. Mijn dochter is actief bezig met Engels en dankzij de disks leert ze van alles hierdoor! We hebben ook een kerstdisk en ik moet zeggen dat de Nederlandse versie kinderkoortjes bevat en de Engelse leuke volwassen liedjes. Dus het loont echt om diverse talen te luisteren.

Ook kan je kiezen voor vragen/opdrachten aan of uit. Je kan dus ook een spelelement aanzetten. De Timio player wordt hier thuis voor spel gebruikt maar ook voor de liedjes. Het staat naast de boterham tijdens de lunch en gaat mee de badkamer in tijdens het douchen. Niet onder de douche, het is niet waterproof. Er kan ook een hoofdtelefoon op aangesloten worden trouwens. Dit maakt het ideaal om mee op reis te nemen. Door de hendel kan kan je het simpel dragen, of verdraai het tot een standaard en je kan het rechtop laten staan.

timio player

Duurzaam

De Timio player is echt heel sterk en gaat denk ik heel lang mee. Het is de perfecte balans tussen prikkels, interactie en toch niet schreeuwerig zijn. De optie tot diverse talen en het makkelijk bedienen maakt dit echt tot een uniek stuk speelgoed. Het is niet goedkoop, maar door de duurzaamheid is het een item wat vele jaren meegaat. Mijn dochter van 2 vind het namelijk ook prachtig en speelt er weer mee op een andere manier. Ze leert woorden en geniet van het simpele bedienen.

Ik vind het ook heerlijk dat er even geen display is. Het is echt bedienen en luisteren en ik merk dat mijn dochters nog meer opgaan in de verhalen. We hebben namelijk ook een sprookjesdisk die verhalen verteld! Naast de bewegende beelden van de tv en tablet, het statige en beeldende van een boek. Is de Timio player een perfecte aanvulling en middenweg die aansluit bij de beleving en behoeftes van een kind.

Sinds het in huis is, wordt er elke dag even meegespeeld of naar geluisterd. Naast Engels gaat mijn oudste dochter nu ook Frans leren en mijn jongste dochter vind de dieren disk erg tof. De Timio disc packs gaan dus op de verlanglijstjes van mijn dochters want elke disc is een aanvulling! Wij zijn enthousiast en raden dit dus zeker aan en vinden het een mooie aanvulling op een verlanglijstje.

timio player
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.