Skip to Content

Cadeau jongen 8 jaar – een origineel cadeau kind

Naarmate jongens ouder worden, wordt het steeds wat moeilijker om iets leuks te bedenken om te geven. In de loop van de tijd heb je natuurlijk ook al aardig wat verzameld in en om het huis. Een verlanglijst voor 8 jarige jongen is eigenlijk een hele leuke leeftijd, waarbij je nog meerdere kanten op kunt qua speelgoed en activiteiten. Jong genoeg om graag nog te bouwen en met auto’s te spelen, maar oud genoeg voor interesse in grote-jongens-spullen. Denk aan allerlei games, maar ook moeilijkere puzzels of bouwpakketten. Wat geef jij als cadeau aan een jongen 8 jaar ? Wist je dat er ook een handig verlanglijstje is voor 8 jarige meisjes?

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Cadeau jongen 8 jaar

Jongens van 8 jaar kunnen steeds beter logisch en abstract nadenken. Daardoor worden ze ook beter in bijvoorbeeld spellen, en kunnen ze zelf ingewikkelder bouwwerken maken. Het fantasiespel neemt in deze leeftijdsfase vaak wat af. Maar ook voor een 8-jarige is het belangrijk dat er voldoende tijd en ruimte is voor spel en fantasie. Rust, ontspanning en eigen inbreng zijn daarbij sleutelwoorden. En een goede tegenhanger voor de alsmaar groeiende behoefte aan schermgerichte activiteiten. Alhoewel deze natuurlijk niet mogen ontbreken op de lijst.

Hierbij wat tips voor de verlanglijst voor 8 jarige jongen.

boeken voor jongens van acht jaar

Leesboeken kado jongen 8 jaar

Thuis een leuk boek lezen is vaak niet het eerste waar de meeste jongens voor kiezen. Zeker na een dag op school waar ze al ‘verplicht’ hebben gelezen. En de boeken die worden uitgekozen, hebben bij voorkeur veel plaatjes en weinig tekst. Favoriet zijn bijvoorbeeld de volgende boeken:

De Waanzinnige boomhut * De serie boeken van de Waanzinnige boomhut zijn favoriet bij jongens en bij meiden. De volledige review vind je op onze boekensite StoerLeesVoer: De waanzinnige boomhut 9, van 117 verdiepingen – Andy Griffiths

Het leven van een loser* Blogger Elias is er gek op en jouw kind wil dit boek vast ook op de verlanglijst voor 8 jarige jongen! Het leven van een loser vet koel 13de deel recensie

Julius Zebra* Met de boeken van Julius Zebra gaan kinderen terug in de tijd naar de romeinen, grieken en egyptenaren. Julius Zebra – giagrappig moppenboek – recensie

Gek, gaaf, geweldig! Ontdek de wereld 

De boeken van Dolfje Weerwolfje* zijn vanaf een leeftijd vanaf 8 jaar erg leuk om te lezen en worden flink verzameld in ons team.

Voor nog meer leuke suggesties voor boeken per leeftijdscategorie kun je een kijkje nemen op de site van StoerLeesVoer!

cadeau jongen 8 jaar. Speelgoed kado voor je 8 jarige zoon! Origineel cadeautje op het verlanglijstje acht jarige jongen. Verlanglijst jongens

cadeau jongen 8 jaar – Spelletjes

Er is ontzettend veel keuze in gezelschapsspellen. Het blijft een fijne activiteit die je 1-op-1 kunt spelen met je zoon of dochter. Maar ook voor het hele gezin een fijne gezamenlijke vrijetijdsbesteding. Uit onderzoek is  gebleken dat de fijnste herinneringen uit een kindertijd veelal voortkomen uit dergelijke activiteiten doen met elkaar. Geen haast of afleiding van schermen en dingen die moeten. 

Zet de volgende spellen maar op de verlanglijst voor 8 jarige jongen.

Bordspellen op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Monopoly *

Tijdloze klassieker met veel nieuwe variaties. Het beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars is er nu voor echte valsspelers: Monopoly Valsspelers Editie! Speel vals om snel vooruit te komen – en probeer andere spelers te betrappen op vals spel – terwijl je vakjes koopt, huur int en heel veel geld verdient! 

Ticket to Ride Europe

Met het Ticket to Ride Europe bordspel reis je per trein over het hele continent. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken?

Nog meer leuke spellen als kado 8 jarige zoon

Smartgames perfect cadeau jongen 8 jaar

puzzels cadeau jongen 8 jaar. Speelgoed kado voor je 8 jarige zoon! Origineel cadeautje op het verlanglijstje acht jarige jongen. Verlanglijst jongens

Puzzels op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Zeker in de herfst- en wintermaanden komt er regelmatig een leuke puzzel op tafel. Leuk om met elkaar aan te werken, en kan ook enigszins verslavend zijn. Goede tegenhanger voor het scrollen op de telefoon en dus perfect voor op de verlanglijst voor 8 jarige jongen. Favoriet zijn de puzzels van Jan van Haasteren, met grappige onderwerpen en super leuk getekende plaatjes. Maar ook leuk zijn puzzels die bij de interesses van een 8-jarige passen zoals Pokemon of Donald Duck.

3D-puzzels.

Er is steeds meer aanbod in 3D-puzzels. Van architectonische bouwwerken tot auto’s. Zo mooi dat je ze kunt laten staan voor de sier! En net weer wat uitdagender dan een normale puzzel.

Lees hier de review van een 3D Puzzel Gingerbreadhouse

Kijk hier voor onze laatste puzzel recensies

actief speelgoed

cadeau jongen 8 jaar – Actief speelgoed

Jongens en schieten blijft eigenlijk altijd een gouden combinatie. Tot onze verbazing zei de derde jongen in ons gezin al heel snel piew piew (ruim voor een heleboel andere leuke woorden).  Er is heel veel keus qua formaat en prijsklasse. Vanaf de leeftijd van 8 jaar zijn kinderen ook in staat om wat grotere pijltjesgeweren te hanteren. Want des te meer pijltjes je kunt afschieten in 1 keer, des te beter natuurlijk! Dus zet maar op de verlanglijst voor 8 jarige jongen!

Gelukkig zijn er ook nog andere actieve speelattributen zonder gebruik van geweren. Een succes is bijvoorbeeld de mini pooltafel. Neemt bescheiden ruimte in en biedt gegarandeerd speelplezier!

Veel jongens spelen zelfstandig buiten en houden race of stunt spelletjes op skates, steps of boards bijvoorbeeld.

Leuk om te combineren met allerlei merchandise van bijvoorbeeld de favoriete club van je kind. Naast kleding is er ruime keus in schoolspullen, puzzels, tassen en nog veel meer!

En wil je helemaal met een stoere gadget aan komen zetten dan zijn deze elektrische snufjes voor buiten ook erg gaaf!

cadeau jongen 8 jaar. Speelgoed kado voor je 8 jarige zoon! Origineel cadeautje op het verlanglijstje acht jarige jongen. Verlanglijst jongens

Bouwspeelgoed op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Lego heeft voor kinderen vanaf 8 jaar veel leuke thema’s. Denk aan Technic waarmee kinderen ook leren bouwen met bijvoorbeeld motoren of luchtdruk. Ook favoriet is de serie Creator waarbij je van 1 set meerdere figuren kunt bouwen. Stoere auto’s vind je in de serie Lego Speed. Ook is de steeds groter wordende serie van Harry Potter erg leuk, met de herkenbare taferelen uit de boeken en films. Maar er is meer bouwspeelgoed op de verlanglijst voor een 8 jarige jongen te zetten, kijk maar mee!

Knikkerbaan

Voor elke leeftijdscategorie is er wel een knikkerbaan te vinden. Met het GraviTrax® kogelbaan systeem van Ravensburger kun je de meest te gekke kogelbaanwereld bouwen. Gebruik verschillende bouwelementen om een parcours vol actie en opwinding te bouwen! Leid je kogels naar de finish met behulp van de zwaartekracht! Je kan het GraviTrax® kogelbaan systeem eindeloos uitbreiden, aanpassen en vergroten, voor gegarandeerd grenzeloos bouw- en speelplezier!

Lees hier de uitgebreide review van Ravensburger GraviTrax

Kijk hier voor de uitgebreide review van Marble Racetrax

Ander bouwspeelgoed op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Voor elke leeftijd is Kapla leuk en uitdagend. De bouwwerken worden steeds mooier. Een goede investering op de verlanglijst voor 8 jarige jongen voor meerdere jaren speelplezier!

Voor jongens die geïnteresseerd zijn in bouwen en techniek, is het ook leuk om aan de slag te gaan met metalen onderdelen om de mooiste bouwwerken te maken.

Veel kinderen vinden het leuk om volwassenen te helpen met klusjes in en om het huis. Een leuk cadeau is een eigen kistje met gereedschappen, die geschikt zijn voor kinderen. Kunnen ze alvast oefenen. Jong geleerd is oud gedaan!

Welke kleur Gigabots voeg jij toe aan het verlanglijstje van je kind?

educatief speelgoed kado achtjarige jongens

cadeau jongen 8 jaar – Educatief speelgoed

Er is veel leuk bouwspeelgoed te vinden waarbij gebruik wordt gemaakt van een stukje technologie. Kinderen worden daarbij steeds meer uitgedaagd. De experimenteerkits en ontdekkingsdozen van 4M en Clementoni kunnen kinderen op deze leeftijd geheel zelfstandig doen. Laat ze de handleiding volgen en zo kennis maken met zwaartekracht, het menselijk lichaam, planetenstelsel en nog veel meer.

Ben je dol op planeten en geïnteresseerd in het heelal dan kan je met deze kit je eigen solar zonnestelsel bouwen. Dit planetarium is een model van ons zonnestelsel. Kijk hoe de planeten rond de zon bewegen. (review volgt)

Clementoni Wetenschap & Spel biedt een uitgebreid aanbod van leerzame kits om mee te experimenteren.

Voor biologen in de dop een leuk idee om ze te laten kennismaken met de kleinste onderdelen.

cadeau jongen 8 jaar. Speelgoed kado voor je 8 jarige zoon! Origineel cadeautje op het verlanglijstje acht jarige jongen. Verlanglijst jongens

Muzikaal speelgoed jongen 8 jaar

Het spelen van een instrument wordt tegenwoordig weer steeds vaker opgepakt. En het plezier van het bespelen van een instrument of luisteren naar muziek is enorm! Het ontwikkelen van een eigen muzieksmaak komt steeds meer naar voren als kinderen ouder worden. Het is leuk om ze daarin te stimuleren en dus leuk om op de verlanglijst voor 8 jarige jongen te zetten.

Niet alle 8-jarigen zullen de beschikking hebben over een telefoon en zijn nog blij met leuke CD’s om af te spelen

cultureel cadeau cadeau jongen 8 jaar. Speelgoed kado voor je 8 jarige zoon! Origineel cadeautje op het verlanglijstje acht jarige jongen. Verlanglijst jongens

cadeau jongen 8 jaar – Cultureel

Een uitstapje samen met je kind is als cadeau super leuk. Naast dat je iets leerzaams doet, is het altijd fijn om een middagje onverdeelde 1-op-1 aandacht te geven. Deze herinneringen zijn natuurlijk onbetaalbaar. Naarmate jongens ouder worden, is het met een museumbezoek wel een risico dat het te saai kan zijn. 

Voorbeelden van leuke en informatieve musea:

Maar denk ook aan bezoek aan een theatervoorstelling als het weer kan. Een tegoedbon geven is natuurlijk ook leuk!

Belevenis op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Een goed alternatief om te voorkomen dat je huis overvol raakt, is het geven van een belevenis. Van een middagje bioscoop tot karten, de mogelijkheden zijn eindeloos. En natuurlijk ook het budget. Denk aan;

Games cadeau jongen 8 jaar. Speelgoed kado voor je 8 jarige zoon! Origineel cadeautje op het verlanglijstje acht jarige jongen. Verlanglijst jongens

cadeau jongen 8 jaar – Games en entertainment

Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open wanneer je zoon het gamen heeft ontdekt. Ook een van de meest uitdagende opvoedtaken waarin je je als ouder gaat begeven. Want je wilt liever geen 18-jarige kweken die tot diep in de nacht aan zijn scherm geplakt zit. Zie ook onze blog Hoe blijft gamen leuk voor ouder en kind?

Maar er is zoveel leuks! Er is ontzettend veel variatie in consoles en games. Het is raadzaam om daarbij de PEGI-leeftijd een beetje in het achterhoofd te houden. Dit zegt iets over de geschiktheid van een game voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Een kleine greep op basis van de wensen en mogelijkheden voor een 8-jarige:

PEG 3

PEG 7

Een bijbehorende stoere gaming headset is ook een leuk cadeau. Er zijn vele soorten en prijsklassen, maar het voldoet al gauw voor de beginnende gamer.

Geld op de verlanglijst voor 8 jarige jongen

Voor een 8-jarige heeft een fysiek cadeau over het algemeen nog de voorkeur. Maar het is wel een goede leeftijd om te beginnen met sparen, zeker voor de wat duurdere verlangens. Het is goed om met je kind te kijken naar wat ze heel graag willen hebben en waar ze zelf voor kunnen sparen want veel van de cadeaus op deze verlanglijst voor 8 jarige jongen zijn de prijzige kant. Een leuke bijdrage met je verjaardag geeft dan een aardig zetje in de goede richting.

Vond je deze lijst handig pin je dan onderstaande foto?

cadeau jongen 8 jaar. Speelgoed kado voor je 8 jarige zoon! Origineel cadeautje op het verlanglijstje acht jarige jongen. Verlanglijst jongens

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.