Skip to Content

Endless Ocean Luminous, een duikgame voor op de Switch

Vanaf donderdag begin mei 2024 kunnen spelers een diepe duik nemen in een uitgestrekte onderwaterwereld vol zeewezens, verborgen schatten en mysteriën. Want toen verscheen namelijk Endless Ocean Luminous voor de Nintendo Switch. Een game die je meeneemt naar diepe wateren!

Endless Ocean Luminous 14 game switch duiken duikgame voorkant

Endless Ocean Luminous game

Met de serene beelden en geluiden, biedt Endless Ocean Luminous ontspannende gameplay en audiovisuele ervaringen zonder direct doel of einde. Maar natuurlijk kunnen duikers ook proberen om de hele catalogus met ontdekte zeewezens compleet te maken. Het is jouw game, jouw ervaring dus jouw keuze hoe je graag zou willen spelen.

In de nooit eerder verkende Verborgen Zee kunnen spelers meer dan 500 soorten zeewezens ontdekken, waarvan sommige als uitgestorven, of zelfs mythisch, worden beschouwd. Na het scannen van zo’n wezen, zal een onderzoeksassistent gedetailleerde informatie en verrassende wetenswaardigheden erover leveren. De mysteriën van de Verborgen Zee veranderen bij elke duik. Spelers kunnen onderwater zelfs vrienden maken met bepaalde zeedieren. Dit door bijvoorbeeld een mantarog te vragen om mee te zwemmen, of om een kreeft mee te laten liften op je zuurstoftank.

Groepsmodus

Leden van Nintendo Switch Online kunnen de oceaan verkennen met groepen van maximaal 30 duikers tegelijk. Hoe tof is dat?! Groet je mededuikers met vriendelijke gebaren, duik steeds dieper, en deel je ontdekkingen met andere spelers. Door duikuitdagingen te voltooien, krijgen spelers toegang tot nieuwe kleuren duikpakken. Maar je kan ook extra gebaren voor je duiker vrijspelen. De game wordt geleverd inclusief een 7-daagse gratis proefperiode (voorwaarden van toepassing) voor Nintendo Switch Online, zodat spelers de onlinefuncties kunnen proberen.

Voor nog meer variatie kun je ook deelnemen aan thema-duikevenementen. Deze evenementen vinden op bepaalde tijdstippen plaats en bieden kans op ongebruikelijke uitzichten en zeewezens.

Wanneer je alvast eens wat zeewezens van Verborgen Zee wilt bekijken, zit je goed met de trailer: Duik diep in Endless Ocean Luminous (Nintendo Switch).

Game recensie Endless Ocean Luminous

De game Endless Ocean Luminous laat spelers in de oceaan duiken, waarbij ze zich kunnen vergapen aan 500 soorten zeewezens en diverse mysteriën kunnen oplossen. De game biedt ontspannende gameplay voor solo-duikers, maar ook een multiplayerstand voor maximaal 30 spelers tegelijk, en tijdelijke thema-duikevenementen. Dit alles maakt dit tot een game die niet even 1 2 3 is uitgespeeld! Ik wilde deze game graag recenseren voor zowel mezelf als mijn dochters. Die laatste zijn namelijk gek op ‘open box’ games zonder per se een doel te hebben. Beetje ontdekken en dwalen in een wereld.

Dat kan prima in Endless Ocean Luminous. We hebben de verhaalmodus gestart maar dat was wat te langdradig en saai voor zowel mijzelf als mijn dochters. Nee wij zijn helemaal verslingerd aan de vrije modus, waarin we dus wel bepaalde doelen proberen te halen. Zo ontdekken we schatten in de bodem en de bijzondere dieren die er leven. Deze kan je markeren met een tag. Ook krijg je bij elk stuk ontdekte zee bericht van hoeveel procent van de kaart je hebt ontdekt.

Prikkelarm verslavend

Ik hoopte dat Endless Ocean Luminous prikkelarm zou zijn en dat is deels ook zeker zo. Maar toch is het soms spannend. Zo had ik een hele diepe grot ontdekt met allemaal gruwelijke mythische wezens. Die wezens vallen je overigens niet aan en het is heel vreedzaam. Maar toch vond ik het spannend. Zeker toen ik de uitgang niet kon ontdekken. Verder hoor je soms vreemde geluiden en dat geeft deze game toch wel iets van zeer milde spanning mee wat ik leuk vind.

Daarnaast is het wel echt verslavend die vrije modus. Ik wil weten wat er achter elke hoek is, ik wil meer ontdekken. En inmiddels heb ik een missie van de mysteriesteen, 99 bijzondere zaken ontdekken, die ik wil voltooien. Net zoals de 7 gebieden ontdekken waar afwijkende meldingen zijn gedaan. Spannend! Endless Ocean Luminous is dus best wel verslavend daardoor.

De teksten zijn overigens allemaal Nederlands en jouw eigen AI assistent praat hardop, dat maak het voor kinderen ook goed te doen. Je zwemmaatje Daniël uit adventure modus praat niet hardop. Ook worden er veel echte weetjes gedeeld wat deze game Endless Ocean Luminous informatief maakt.

Wij zijn nog lang niet klaar en gaan lekker door met alles ontdekken!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.