Skip to Content

Peppa Pig: Wereldavontuur, een toffe game

In dit gloednieuwe, interactieve avontuur krijgen Peppa Pig-fans de kans om Italië, Duitsland, Spanje, Hollywood en meer plekken te verkennen. Tijdens hun reis zijn er opdrachten te voltooien en postkaarten te verzamelen. Je kan naar Australië vliegen, de oceaan in een duikboot verkennen, in een gele taxi door de straten van New York rijden en bekende monumenten bezichtigen zoals De Eiffeltoren in Parijs en Buckingham Palace in Londen. Spelers kunnen ook hun eigen thuis vormgeven in Peppa’s buurt. Krijg je al zin? Mijn dochters wel, die konden niet wachten om Peppa Pig: Wereldavontuur te testen.

voorkant switch game Peppa Pig: Wereldavontuur

Overzicht van Peppa Pig: Wereldavontuur

Dit is Peppa Pig: World Adventures voor de Nintendo Switch. Maar ook op de Playsation en Xbox speel je deze game. Ga op reis met Peppa en haar familie en ontdek al het moois. New York City wacht, net als Parijs, Australië, Londen en een hele wereldtournee aan andere leuke plaatsen! Jij en je vriendin Peppa kunnen pizza maken in Italië, over de Hollywood Boulevard wandelen, samen op een cruise gaan en meer.

Er zijn nieuwe personages te ontmoeten, leuke nieuwe missies om uit te proberen en ontelbare accessoires om je te verkleden! Word een kat, een kangoeroe, een geit, een ezel of wat je maar wilt. Verander je gezinsleden ook in Peppa-personages, inclusief je broers, zussen en volwassenen, om ze deel van het verhaal te maken. Peppa Pig: Wereldavontuur is een feestje voor iedereen.

Maar bouw ook je eigen huis in Peppa’s buurt. Laat daarna de souvenirs en dingen die je over de hele wereld hebt verzameld zien om het huis van je gezin schitterend mooi en anders te maken.
Steel overal ter wereld de show terwijl je speelt met Peppa Pig: Wereldavontuur – en vergeet niet je laarzen mee te nemen. Je weet maar nooit waar er modderpoelen zijn.

  • DOE MEE IN PEPPA’S WERELD – Maak personages voor jou en je hele gezin
  • WORD EEN WERELDREIZIGER – Ga naar New York, Parijs, Londen en verder
  • MAAK KENNIS MET NIEUWE PERSONAGES – Chat en speel met al je favoriete Peppa-personages
  • BOUW JE HUIS – Deel je huis en verzamelvoorwerpen in zoals jij wilt
  • GA OP GROOTSE AVONTUREN – Bezoek een wolkenkrabber, zeil op een schip, zoek naar schatten en meer!
  • Vanaf 3 jaar en de game is in Nederlands! (en Frans)

Wie is Peppa?

Wie is Peppa? Ik denk dat iedereen dit lieve varkentje wel kent toch? Maar vooruit misschien ook niet dus een korte introductie! Peppa Pig verscheen voor het eerst op het scherm in 2004 en groeide sindsdien uit tot de best vriend van kleuters, wereldwijd. Ze straalde eerst in haar tv-serie en inmiddels zijn er vele diverse soorten merchandise te krijgen. Peppa Pig: Wereldavontuur wordt de tweede Peppa Pig-videogame die twee jaar na het succes van Mijn Vriendin Peppa Pig uit 2021 zal verschijnen. 

Outright Games brengt in samenwerking met Hasbro Peppa Pig: Wereldavontuur uit op 17 maart voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en pc.

Wat vinden wij van Peppa Pig: Wereldavontuur?

Nog voordat de game Peppa Pig: Wereldavontuur in huis was, waren mijn dochters al enthousiast. Het eerdere spel wordt nog steeds gespeeld op de Switch*. Mijn jongste dochter is nu vier maar toen ze drie was had ze al veel plezier in de game spelen. Het is namelijk heel makkelijk spelen. De route is logisch, de doelen haalbaar en het is Nederlands gesproken. Het is een leuke combinatie van verkennen en vrij-spelen en van bepaalde doelen die behaald moeten worden voor een voortgang. Mijn oudste dochter van negen speelt het meer uit een soort van jeugdsentiment. Alhoewel.. ze vindt het heel fijn dat dit een prikkelarme game is. Het is fun zonder angst of stress.

Peppa Pig: Wereldavontuur is precies gelijk qua verwachtingen. Alleen dan nog net wat beter dan de voorganger. Er zijn meer opties tot je karakter aankleden, je kan je eigen huis bouwen en vormgeven en de avonturen gaan over de hele wereld. Er is altijd wel veel tekst en uitleg, dit remt soms het spelen. Maar tegelijk is de game vanaf 3 jaar dus dat is dan ook noodzakelijk. Deze leeftijd kan nog niet lezen. Daarbij voelen de stukjes als een soort van extra korte aflevering van de tv-serie. Mijn eigen volwassen ongeduld zit in de weg, maar mijn dochters vinden het vaak niet erg.

Ga op reis en neem mee..

Peppa Pig: Wereldavontuur neemt je mee op reis en wat neem jij mee? Verzamel souvenirs en zet ze in je huis. Een erg leuk extraatje. Door het reizen is de game lekker educatief op een speelse manier. Leuk dat de game speelt met herkenbare elementen van iconische plekken. Zoals de gele taxi’s in New York of de Eiffeltoren in Parijs.

Maar bovenal is Peppa Pig: Wereldavontuur een vriendelijk, vrolijk en kleurrijk avontuur. Een game die niet stressvol is en met de nadruk op leuk. Alhoewel mijn dochters op dit moment in een fase zitten dat ze in alles wel een competitiestrijd kunnen vinden… “Hoeveel modderpoelen heb jij al gevonden? Hoe vaak en snel kan jij springen? Wie heeft de mooiste kleren…” – en ga zo maar door. Maar dat komt dus niet door de game :).

Mijn dochters geven deze game twee duimpjes omhoog, plus wat tenen x 1000. Aldus hun toevoeging in woorden aan deze review.

Meer informatie vind je hier*

Lees ook deze blogs met PEG 3 games

Zet jij Peppa Pig: Wereldavontuur op het verlanglijstje van je kind?

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.