De 15 mooiste plekken in Australië – een reisavontuur

Met twee broertjes die beiden, voor bijna een jaar, in Australië zijn geweest, blijf ik altijd fantaseren over een lange reis naar dat verre land. Prachtige foto’s en nog prachtigere verhalen kreeg ik over hun tijd in Australië. Ik was dan ook wel erg nieuwsgierig naar wat volgens hun de 15 mooiste plekken in Australië zijn. Nou ja de 15 mooiste plekken in Australië van de gebieden waar zij zijn geweest natuurlijk. Ooit, zo heb ik me voorgenomen ga ik zelf met mijn gezin naar het land down under en ga ik al die plekken ook eens ontdekken.

Visum regelen voor je reis naar de 15 mooiste plekken in Australië!

Voor ik je wat ga vertellen over de 15 mooiste plekken in Australië, wil ik je eerst wat vertellen over het regelen van een visum. Voor het bezoeken van Australië heb je namelijk een visum nodig.
De verplichting een geldig visum te bezitten geldt zowel voor toeristen als zakenreizigers.
De meeste reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit komen in aanmerking voor de online aanvraagprocedure
Elk verblijf mag maximaal 3 maanden duren. De kosten van het aanvragen bedragen €14,95 per persoon. Nu denk je natuurlijk, Hè? Maar je broertjes zijn bijna een jaar in Australië geweest hoe zit dat dan? Dat klopt.

Mijn broertjes waren tijdens hun reis tussen de 18 en 31 jaar oud, Op deze manier kwamen zij in aanmerking voor een Working Holiday Visum Australië. Met dit visum kan je betaald werken tijdens je vakantie in Australië. De maximale verblijfsduur van een dergelijke werkvakantie is een jaar en je moet na maximaal 6 maanden van werkgever wisselen. Er zitten nog wel meer regels aan vast maar daar zijn speciale sites voor waar je er alles over kunt vinden.

De 15 mooiste plekken in Australië

Volgens mijn broertjes 😉

Blue Mountains

15 mooiste plekke in Australië

Op nummer een van de 15 mooiste plekken van Australië staan volgens mijn broertjes de Blue Mountains. Één van de eerste plekjes die je ziet als je in Australië arriveert. Een enorm groot en mooi gebied waar je ook de eerste wildlife gaat zien. Zoals de kangoeroes en dragon varanen, Let op zorg dat je deze dieren niet omsingeld met je groep om je eerste foto’s te maken. Ze zijn wild en vinden dit niet fijn, dit zorgt wel weer voor spannende actie foto’s wanneer de helft van je groep rent voor hun leven. Je kan hier mooi hiken door een fantastisch natuurgebied, zeker niet overslaan.

Daintree National Park bij Cape Tribuliation

Op nummer 2 van de 15 mooiste plekken in Australië staat het Daintree National Park. Welcome to the Jungle! Wow, eigenlijk is één foto te weinig. Op mooie houten wandelpaden kan je hier door de jungle lopen. Sidderalen bekijken en als je deze wil proberen aan te raken. Doe maar beter niet.

15 mooiste plekken in Australië

Het heldere water in de stroompjes verhullen niets van al het mooie leven hierin. In het Daintree National Park zijn vele prachtige vogels en andere dieren om te spotten. Neem daarna nog een duikje in de zee bij Cape Tribulation en je hebt een fantastisch dag. Nou ja tenzij er kleine blauwe kwallen met tentakels van 20 meter in het water zijn wanneer jij er naar toe gaat, maar anders is er niks aan de hand.

Uluru-Kata Tjuta National Park

15 mooiste plekken in Australië

Op nummer 3 staat Uluru-Kata Tjuta National Park. De meeste mensen kennen Ayers Rock als één van de bekendste bergen in Australië. Maar eigenlijk nog mooier en indrukwekkender is Kata Tjuta. Dit is een complex van 36 koepelvormige rotsen, van elkaar gescheiden door ravijnen en kloven, op ca. 27 kilometer ten westen van Uluru.  Met zijn watervalletjes en groen, bloemen en mooie bergen met inhammen is dit een plek om je midden in de woestijn in het paradijs te doen bevinden.

Garden of Eden, Kings canyon

15 mooiste plekke in Australië

Op de vierde plek van de 15 mooiste plekken in Australië vinden we de Garden of Eden. Na een fantastische urenlange hike in een temperatuur van 50 graden, arriveer je op een plek waar volgens de Aboriginals al het leven op aarde is begonnen. Een prachtige poel met een waterval die er zo verfrissend uit ziet en magisch aanvoelt dat je er meteen naakt in wil springen. Wat je Aboriginal gids, het liefst niet ziet omdat deze plek heilig voor hen is. Maar hij zal je ook zeker niet tegen houden. Springen en afkoelen dus. O, nu je toch in de buurt bent, boek een helikopter vlucht door de canyon!

White Sundays in de 15 mooiste plekken in Australië

Op de vijfde plek van de 15 mooiste plekken in Australië staat het prachtige White Sundays. Is dit echt?, Ja dit is echt. Wat een mooi gebied in de Great Barrier Reef. Boek een tocht op een drie master zeilboot en bevaar deze wateren. De witste stranden die je ooit hebt gezien en het blauwste water. Is dit de hemel?!!

Het Great Barrier Reef

Op nummer zes van de 15 mooiste plekken in Australië staat natuurlijk het Great Barrier Reef. Tja, de kleuren het is prachtig. Haaien, turtles, Nemo en Dori. Je ziet ze allemaal en je hoeft er niet eens voor te duiken, gewoon met je snorkel op pad gaan. Het maakt echt geen verschil. Let op het koraal, niet aanraken, niet op staan, kijken doen we met onze ogen.

Sydney

15 mooiste plekken in Australië

Hoezo zouden we alleen maar natuurgebieden noemen? Sydney is te gek en staat daarom op de zevende plek! Prachtige parken vol met super schattige possums, die echt verslaafd zijn aan M&M’s. Denk alleen niet dat het heel goed voor ze is.

Uitgaan festivals en plekken die je zeker even moet bezoeken zijn : St Patrick’s Day op 17 maart, Mardi Gras in februari en Kings Cross met zijn rooie buurt.

Daarnaast zijn er in Sydney nog vele musea en prachtige gebouwen. Dit is een stad, die je na een maand intensief bezoeken nog steeds niet zal vermoeien. Daarom op de zevende plek!

Kakadu National park in 15 mooiste plekken in Australië

Op de achtste plek van de 15 mooiste plekken in Australië staat Kakadu National Park. Neem een auto mee want dit park bewandel je niet in een dag. Maar wat is het mooi en wat zal je veel zien, Alligators of krokodillen of allebei dat weet ik niet meer, maar wel van heel dichtbij. Kijk uit dus. Verder heel veel watervallen tussen het prachtige groene landschap. Prachtig om door heen te rijden terwijl je van Darwin naar Cairns rijdt of andersom uiteraard.

Bondi beach

Op de negende plek van de 15 mooiste plekken van Australië vind je Bondi Beach. Een strand, maar wel een hele hippe. Eigenlijk staat dit plekje voor nog veel meer stranden in Australië. Prachtige plekken om te bodysurfen of echt te surfen. Een voordeel is hier, dat er fantastische golven zijn, maar ook strandwachten. Die zijn er niet op alle plekken in Australië namelijk. Dus denk niet als ervaren zwemmer dat doe ik wel even. Die strandwachten zijn er niet voor niks laten we maar zeggen.

Fraser Island

Op de tiende plek hebben we Fraser Island. Het grootste zandeiland ter wereld. De enige mogelijkheid om er te komen is via het vasteland per veerpont. En dan begint het avontuur! De ideale manier om dit eiland te bezoeken is per 4WD (4 wielaandrijving). Alle wegen op het eiland zijn zandwegen die zich verspreiden over het hele eiland. Tevens zijn ze aangeduid hoe ervaren je als autorijder zou moeten zijn. Kamperen mag alleen op de aangeduide plekken, die zijn er in overvloed. Zorg wel dat je genoeg water bij je hebt want dit is een schaarste.

Locaties waar wij zijn geweest zijn onder andere:

75 Mile Beach: De snelweg van Fraser Island
Eli Creek: Dit is dus letterlijk een stromende beek waar wij met onze floating double bed op zijn gegaan, dobberend richting de zee.
Maheno Shipwreck: Een scheepswrak uit 1905, gelegen aan 75 Mile Beach.
Champagne Pools: Dit zijn een soort van natuurlijke baden gevormd tussen de rotsen. Heerlijk om te relaxen.
Sand Dunes/ Lake Wabby: Gigantische duinen die zich een weg hebben geblazen over het eiland.
Lake McKenzie/ Lake Birrabeen: meren met Kristalhelder water en parelkleurig zand.
Central Station: Dit was vroeger een houthakkerskamp centraal gelegen op Fraser Island. Hier kan je ook kamperen en water krijgen. Maar het meest belangrijke…. Een warme douche!

Surfers Paradise in 15 mooiste plekken in Australië

15 mooiste plekken in Australië

Op de elfde plek van de 15 mooiste plekken van Australië staat Surfers Paradise. Als je je plat wilt drinken, op zoek bent naar het andere geslacht en houdt van surfen, dan ben je hier op de juiste plek. Wij vonden dat het leek op Miami, met zijn uitgestrekte stranden, relaxte sfeer en hoge gebouwen. Hier kan je ook het Q1 gebouw bezoeken. Dit is de hoogste woontoren ter wereld en de op één na hoogste wolkenkrabber op het zuidelijk halfrond. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Surfers Paradise.

The Pillars

15 mooiste plekken in Australië

Op de twaalfde plek vinden we De Martha Pillars. Voor waaghalzen is dit de plek in Australië om te gaan springen van de rotsen. The pillars zijn een soort van badplaats voor locals. Maar zeer bekend onder de backpackers. Het ligt aan de Mornington Peninsula en heeft door zijn locatie, heerlijk warm water. De kliffen maken het enorm gaaf om vanaf te springen. Dus als je een dagje wilt chillen.. Go for it!

Mount Kosciuszko National Park

Op de dertiende plek staat Mount Kosciusko.
Een Must See! Ze noemen het ook wel het dak van Australië. En wat een uitzicht zal je hebben!
In het Snowy Mountain gebied ligt het Mount Kosciusko National Park waar ook de hoogste berg van Australië te vinden is. Mount Kosciusko is 2228 meter hoog. In het Mount Kosciusko National Park, is het in de zomer heerlijk toeven en kan je er prima wandelen. Of kies voor paardrijden of mountainbiken.

Neem vooral wat warme kleding mee anders zal je het erg koud krijgen, personal experience…

Magnetic Island de laatste van de 15 mooiste plekken in Australië

Op de veertiende plek van de 15 mooiste plekken Australië staat Magnetic Island. Magnetic Island National Park is ongeveer tweederde van het eiland. Een erg leuk eiland met veel mogelijkheden om te wandelen door groene bossen, witte stranden en beschutte baaien . Vroeger werd er gevreesd dat de Japanners tijdens de 2e wereldoorlog hier zouden toeslaan, daarom hadden de Aussies een fort gebouwd om het eiland in de gaten kunnen houden. Tegenwoordig kan je dit fort nog steeds bezoeken, lopend! Wij hebben vooral gesnorkeld en prachtig koraal gezien met enorm veel vissoorten. Fantastisch om te zien! Ook zijn er wilde Koala’s welke je kan spotten. Lukt dit niet ga dan naar Bungalow Bay Koala Village. Sluit aan bij een tour langs verschillende dieren en ga op de foto met een koala.

Mildura de wijnvelden

En we zijn aangekomen op de laatste van de 15 mooiste plekken in Australië, waar een van mijn broertjes is geweest. In Australië ben je als backpacker vaak aan het werk. Eén van de mooiste plekjes om te werken waren de wijnvelden in Mildura, Een nadeel je moest vroeg op! Voor zonsopgang in de koude woestijn nacht hard werken, maar dan kwam dat zonnetje die je al snel verwarmde. Hard werken, maar een hele mooie ervaring.

De foto’s uit deze blog komen deels van een broertje, deels van Shutterstock en deels van Pixabay.

Ben je na het zien van deze 15 mooiste plekken in Australië enthousiast geworden? Als je overweegt zelf naar Australië te gaan, zorg dan dat je je visum niet vergeet! Zoals al vermeld, je kunt je visum voor Australië heel makkelijk online aanvragen

Kijk ook naar deze blogs:

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

  1. Mocht je (na corona) naar Australië gaan, dan kan ik je ook zeker aanraden een bezoek aan The Great Ocean Road, Wilsons Promontory N.P. en Tasmanië te overwegen. Maar ja, alles is mooi down under 😚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.