Skip to Content

Auto huren Albufeira voor een kindvriendelijke vakantie Portugal

Tijdens onze vakantie in de Algarve hadden wij in eerste instantie 3 dagen een auto tot onze beschikking gekregen. Uiteindelijk besloten we deze 3 dagen te verlengen omdat er zoveel moois te zien is en we nog lang niet de helft hebben gezien. Een auto huren in Albufeira is een geweldig idee voor een kindvriendelijke vakantie in Portugal. Er zijn een hoop kindvriendelijke uitstapjes te doen! Lees je mee met onze avonturen?

Wil jij een Auto huren in Albufeira voor een kindvriendelijke vakantie in Portugal. Genieten aan de Algarve, stranden en natuur!

N125 auto huren in Albufeira

Wij genieten altijd heerlijk van een all inclusive Algarve vakantie. Een mooie stad is Albufeira, gelegen aan de kust van het gebied de Algarve in Portugal. Een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Maar dat wil niet betekenen dat je dan een hele week alleen maar bij het hotel moet zitten luieren natuurlijk. We willen immers ook wat van het land zien! Zo kun je optimaal genieten van een kindvriendelijke vakantie in Portugal.

Het zou wellicht logisch zijn om voor deze blog als vertrekpunt ons hotel Alvor Baia Resort te nemen, maar dat doe ik niet. Een van de hoofdwegen die wij vaak bereden was namelijk de N125. En die ga ik met jullie van zuidwestelijk naar zuidoostelijk met de auto door de Algarve doorrijden!

Tips voordat je een auto gaat huren in Albufeira

Wil jij een Auto huren in Albufeira voor een kindvriendelijke vakantie in Portugal. Genieten aan de Algarve, stranden en natuur!

Er zijn heel veel auto aanbieders. Wij waren heel tevreden met golfauto.pt Zeer vriendelijke mensen en de auto was helemaal schoongemaakt. De tank was niet helemaal vol, maar er wordt genoteerd hoe vol hij ongeveer zit en als je hem dan ook zo vol doet is het goed. Maar je kunt uiteraard ook bij andere aanbieders een auto huren.

Tank je langs de weg dan hoef je niet zelf uit te stappen. De tankstationwerknemer doet dat voor je! Op je dashboard zie je een plaatje van een benzinestation. Daar wijst een pijl aan de linker- of rechterkant. Daar zit je tankdop. Handig om te weten dacht ik zo als je auto huren gaat in Albufeira!

Kijk niet raar op als je fietsers met 80km per uur inhaalt. Er zijn gewoon geen fietspaden in de Algarve. Dus met enige regelmaat zie je allerlei fietsers op de N – wegen waar je tussen de 30 en 100 km per uur op mag rijden. Ik vond het maar gek haha

Geen flitspalen wel tolwegen

Wil jij een Auto huren in Albufeira voor een kindvriendelijke vakantie in Portugal. Genieten aan de Algarve, stranden en natuur!

Nog een handige tips als je een auto gaat huren in Albufeira: Op de A wegen in Portugal mag je 120 km per uur, maar 140 km per uur wordt gedogen. Zolang je geen sirenes achter je aan ziet komen ben je veilig. Er zijn namelijk geen vaste flitspalen. Wel zijn de A wegen tolwegen en betaal je een paar euro afhankelijk van de afstand die je aflegt.

Parkeren aan de stranden in Portugal is gratis! Tenzij je de auto in een parkeergarage zet, dan betaal je een paar euro voor een halve of hele dag. Maar heb je ergens gegeten of gedronken? Bewaar de bon en je hoeft maar 1 euro te betalen om uit te rijden. Kijk dat zijn nog eens goede beslissingen voor je portemonnee he!

Lees ook deze blog over Azoren met kinderen! Ook in Portugal, maar dan wat verder weg!

Het einde van de wereld, het begin cabo Sao Vicente

Wil jij een Auto huren in Albufeira voor een kindvriendelijke vakantie in Portugal. Genieten aan de Algarve, stranden en natuur!  cabo Sao Vicente

We beginnen ons avontuur helemaal aan het begin van de N125, namelijk cabo Sao Vicente, het einde van de wereld. Geniet hier van het uitzicht op de oceaan, de prachtige rotspartijen en vergeet die Letzte Bratwurst vor Amerika niet.

Je leest hier alles over ons avontuur bij het einde van de wereld

Via Sagres, waar je echt even een visje moet eten en genieten van het knusse vissershaventje rijden wij met de auto door naar Lagos. Puur genieten tijdens onze kindvriendelijke vakantie in Portugal

Lagos

In Lagos is van alles te beleven en te doen. Het is een van de oudste steden in de Algarve en hier is ook een Fort te bewonderen, Forte do Pau da Bandeira, aan het einde van de boulevard. Er zijn gezellige pleintjes om te zitten en een prachtige 800 jaar oude stadsmuur.
In Lagos staat ook de gouden St. Antonio kerk.

Ponta da Piedade

Wij gingen naar Ponta de Piedade. Een natuurwonder met kliffen en rotsformaties die je kunt vinden in een helderblauwe zee. Met verborgen stranden een waar natuurwonder.

Je leest hier onze belevenissen in Lagos, Ponta da Piedade

In Lagos kun je ook naar Zoo de Lagos.

Portimao Portugal

Tijd om verder te gaan met ons avontuur met de auto door de Algarve. We gaan verder naar Potimao. De gemeente waar je Alvor Baia Resort Hotel kunt vinden waar wij verblijven. Hier is een kleine inham met een leuke haven wat een van de haltes is die je met de blauwe Hop On Hop Off bus kunt doen.

Lees hier alles over de Hop On Hop Off bus in Portimao

citytour Portimao

Er is hier van alles te beleven. Met een bootje varen vanaf Alvor, quad bike tours en je kunt hier aan boord van een echt PIRATEN SCHIP! Ha we hebben hem meerdere keren voorbij zien varen, en elke keer dachten we moeten we toch even opzoeken straks, maar vergeten. Nu zat onze vakantie al aardig volgeboekt zoals je hebt kunnen lezen. Maar ook voor een volgend avontuur lijkt dit ons wel wat. Een hele dag varen, met kleine bootjes grotten bezoeken, en een bbq aan het strand en gelegenheid tot zwemmen.

Met de auto door de Algarve naar Foia

Uitzicht Foia

Hier gaan we even van de N125 af en gaan via kleine weggetjes naar Foia.
En die kleine weggetjes die meen ik serieus. Google maps dacht leuk te zijn en liet ons door haarspeldbochten en supersteile weggetjes rijden waarbij ik constant terug moest schakelen naar de eerste versnelling. Wat een avontuur was dat en wat was ik blj toen we de top van Foia hadden bereikt. Met de auto door de Algarve rijden kan dus erg spannend zijn…

Maar wat een uitzicht! Foia is de hoogste berg in de Algarve met 900m en licht slechts op een paar kilometer afstand van Portimao. Het was helaas een iets bewolkte dag, maar des te meer reden om hier nog een keer naar toe te komen als het helder is.
We genoten hier weer van de gebruikelijke frisdrankjes en ijsjes en ontdekten een supergaaf souvenirwinkeltje. Nou ja tje, dat dacht ik in de eerste ruimte tot ik doorliep en nog een ruimte ontdekte.

Hier hebben we wel een half uur doorgebracht. Ik heb echt heel lang getwijfeld of ik zo’n lekker dik vest mee naar huis zou nemen, maar besloot om het niet te doen. We hadden er simpelweg geen plek voor in de koffers.

Toen we weg reden zagen we dat er ook nog een beeldenhuis achtig museum is. Die bezoeken we dan de volgende keer ook nog even, en dan zorg ik ook direct dat ik ruimte genoeg heb in mijn koffer haha

Een auto huren Albufeira voor een bezoek Parque da Mina

We reden met de auto door de Algarve via de N266 verder naar Pargue da Mina. Dat zou een echte aanrader zijn als je naar het berggebied Monchique gaat. Even twijfelden we of niet naar de Serra de Monchique zouden gaan waar het een echt wandelparadijs was, maar inmiddels begon de lucht open te trekken en de zon in al zijn felheid door te breken. De auto gaf al weer 34 graden aan. Nee dat wandelen bewaren we wel voor een meivakantie of herfstvakantie..

Parque da Mina sja.. onze mening is niet zo enthousiast als de reviews die ik had gelezen op internet. Ja er is een prachtige, onnatuurlijke, waterval. Als je even niet nadenkt over de waterleidingen die je zag lopen lijkt het een prachtig mooi stukje natuur en het levert in elk geval mooie foto’s op.

Na het betalen van de entree, slik 30 euro, liepen we door deze prachtige houten bogen. Het zag er veelbelovend uit.

teleurstellend kindvriendelijk uitje Portugal

We ontdekten een paar geiten en deden een korte pitstop bij een café om weer even wat vocht binnen te krijgen in de vorm van ijsjes en water. Daar staat een papegaai die je dag wel weet te vermaken. Die kletst je de oren van het hoofd! Er is hier een oud huis helemaal ingericht als museum. Inclusief echte vleermuizen in de kelder.
Er was een feestje gaande bij een picknickplek en er werd ons zelfs kip piri piri aangeboden. Super aardig, al sloegen we netjes af.. corona enzo

Parque da Mina

Langs 8 kooien waar allemaal vogelsoorten inzitten die het ook allemaal maar moeten verduren die hitte kwamen we bij een oude kolenmijn die helemaal was afgesloten.
De pony’s en ezels waren nergens te bekennen helaas en het spiegelhuis was op slot.

Pff we waren er helemaal klaar mee en besloten dat het genoeg was. Als zelfs je dochter begint te zeuren dat ze moe wordt van de hitte dan weet je het wel!

Wil jij een Auto huren in Albufeira voor een kindvriendelijke vakantie in Portugal. Genieten aan de Algarve, stranden en natuur!  Silves

Silves – kasteel kindvriendelijke vakantie Portugal

Wil jij een Auto huren in Albufeira voor een kindvriendelijke vakantie in Portugal. Genieten aan de Algarve, stranden en natuur!  Silves

Een andere dag gingen we weer op pad met de auto door de Algarve. Hiervoor begin je weer op de N125 maar gaat daarna over op de N124.
Als je aankomt rijden zie je het prachtige kasteel de Silves al trots op de berg staan.

Lees hier alles over onze het culturele uitstapje met kinderen in het dorpje Silves

Wil jij een Auto huren in Albufeira voor een kindvriendelijke vakantie in Portugal. Genieten aan de Algarve, stranden en natuur!

Lagoa – Sand City

sand city portugal

Aan het einde van je dagje slenteren langs het kasteel en de kathedraal moet je zeker even langs Lagoa rijden. Hier vind je het grootste zandsculpturnfestival van de wereld! Maar liefst 6 hectare aan grote zand kunstwerken! Prachtig om te zien aan het einde van de dag en begin van de avond als de lampen aangaan.

Lees hier alles over ons kindvriendelijke uitstapje naar Sand City.

Albufeira Portugal een kindvriendelijke vakantie

grotten kindvriendelijke vakantie Portugal

De laatste bestemming van onze rit langs de N124 met de auto door de Algarve is Albufeira. De plek waar we ons eerste hotel hadden, maar waar we het gevoel hadden van help onze vakantie.
Albufeira is een toeristisch stadje waar zelfs een treintje doorheen rijdt wat heel leuk is voor kinderen.

Wij stapten in de haven van Albufeira aan boord bij Algarexperencies voor een unieke tocht langs grotten en dolfijnen. Inclusief de bekendste grot van de Algarve, de grot van Benagil.

Je leest hier alles over de grotten en dolfijnen tour

Wil jij een Auto huren in Albufeira voor een kindvriendelijke vakantie in Portugal. Genieten aan de Algarve, stranden en natuur!
replica van de brug naar Spanje bij Portimao

Auto huren Albufeira een slim idee

Nee nog niet helemaal. We zijn ook nog een dagje naar Zoo Marine geweest. En natuurlijk heb ik ook nog andere tips voor je!

De N125 is nog lang niet afgelopen, dus wil je nog meer kustplaatsen bezoeken dan heb ik zeker nog tips voor je!

In Almancil, vlak bij Faro, ligt Mar Shopping Mall.
Dit is het grootste winkelparadijs wat ik ooit heb gezien. 110 winkels inclusief designer outlets en een Ikea warenhuis. WOW Ideaal om te doen bij regenachtige dagen bijvoorbeeld.

Meer kastelen en rotsen tijdens kindvriendelijke vakantie Portugal

Tavira is een flink eindje doorrijden met de auto door de Algarve, maar is een prachtig oud cultureel stadje. Ook hier vind je een oud Moors kasteel met vestigingsmuren en de oudste brug dateert nog uit de 17de eeuw. Hier vind je ook een blauw wit kerkje met een altaar van goud. Igreja da Msicericordia.

In het stadje Estoi vind je romeinse ruines van Milreu. Hier kun je ook een traditioneel badhuis vinden en een tempel.

Wil je nog meer rotsen en grotten zien dan kun je nog naar Carvoerio. Daar heb je Algar Seco en hier zijn veel mooie rotsformaties te ontdekken.

Ik ben benieuwd of jij nog meer mooie tips hebt om met de auto door de Algarve te gaan bewonderen!

Weet jij nog meer kindvriendelijke uitstapjes dan hoor ik ze ook graag!

Lees hier onze verdere avonturen!

Lees ook deze blogs

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.