Trip naar New York City met kinderen – een belevenis!

Een beetje dromen over mooie reizen, dat is altijd fijn. Zeker na een lange periode waarin dat allemaal niet zo vanzelfsprekend was. Bij veel mensen zal een city trip naar New York vast wel op de bucketlist staan. De city that never sleeps bezoeken, dat lijkt ons in ieder geval ontzettend tof! Maar dat doe je niet zonder voorbereiding. Want er is natuurlijk zoveel te zien, dat je vooraf wel iets van een planning moet maken. Om de leukste hotspots en kleine pareltjes te ontdekken. We doen alvast een klein vooronderzoek en dromen een beetje weg bij het idee. Met ook niet te vergeten: welke documenten nodig voor de USA te kunnen reizen?

Brooklyn Bridge
Afbeelding Pexels Michał-Ludwiczak

Voorbereiding voor je Trip naar New York City trip

Zo’n reis naar New York is echt iets voor je bucketlist, en lijkt ons een onvergetelijke ervaring. Maar wat is een goede tijd om naar New York te reizen, en hoe lang zou je dan eigenlijk gaan? Waarschijnlijk kun je je ook wel een paar weken vermaken, maar 5 of 6 dagen wordt zeker wel geadviseerd.

Het schijnt dat de lente en herfst qua weer het meest gunstig zijn. Want heel heet of koud weer komt in New York best vaak voor. En dan de voorbereiding voor je Trip naar New York. Je hebt in ieder geval een reisvergunning nodig om naar de VS te mogen reizen. Ze willen namelijk graag weten wat je komt doen, hoe je gezondheid is etc. Dit betreft een ESTA- document wat je online moet invullen en indienen. Doe dit minimaal drie dagen van tevoren. De ESTA goedkeuring wordt aan je paspoort gekoppeld. Zorg dus ook dat je paspoort nog geruime tijd geldig is.

Hotspots in New York voor je bucketlist

Welke plekken willen we graag bezoeken? Natuurlijk kun je online ontzettend veel leuke tips vinden. En de echte trekpleisters zijn ook wel bekend. Die moet je zeker weten met een bezoek vereren. En wees vooral gewaarschuwd: als je het in een overzicht onder elkaar ziet, dan wil je gegarandeerd die trip naar New York ooit eens maken.

Vrijheidsbeeld New York
Afbeelding Pexels Jorge-Samper

De leukste tips voor een onvergetelijk bezoek

  • Central Park. Een must-see tijdens je Trip naar New York! Het is toch bijzonder hoe zo’n enorm groen park midden in een betonnen jungle bewaard is gebleven. Fietsen, varen, wandelen, picknicken, koets rijden – je kunt hier vast goed ontspannen! Hier kun je ook naar de Central Park Zoo!
  • One World Trade Center. Je kunt eigenlijk niet om een bezoek heen aan het gebied van Ground Zero, waar een 9/11 memorial plek is gecreëerd. Natuurlijk voor de stad New York een zwarte bladzijde uit de geschiedenis. In 2014 is de bouw van het One World Trade Center afgerond.
  • Fifth Avenue. Aan deze beroemde straat langs Central Park vind je de meest iconische gebouwen zoals Saks, The Plaza Hotel en St. Patrick’s Cathedral. Om je ogen uit te kijken!
  • Broadway. Voor de musical en theaterfans is een bezoek aan Broadway voorstelling eigenlijk wel een must.
  • Museumbezoek. Beroemde musea zijn er in New York natuurlijk ook te vinden, en de keuze is niet eenvoudig. Ga je naar het Metropolitan Museum of Art of het American Museum of Natural History? Of het Guggenheim misschien?
  • Vrijheidsbeeld. Hét symbool van New York kan niet ontbreken op je bucketlist. Een cruise met de Staten Island Ferry lijkt ons geweldig, want ook de stad kun je dan natuurlijk van de mooiste kant bekijken.
  • Times Square. Het beroemde, drukke en ietwat hysterische neon-verlichte plein is ook een bezoek waard. Want dat hoort bij een Trip naar New York! Combineer met souvenir shoppen.
  • High Line Manhattan. Wandel over deze oude metrolijn, omgetoverd tot wandelpark. Dit schijnt een authentieke manier te zijn om New York te beleven. En misschien ook wel een fijn rustpunt in de drukte van de stad.
  • Empire State Building. Een roof top view op de stad New York mag natuurlijk niet ontbreken op je bucketlist. Dit gebouw uit 1931 in art deco stijl is lange tijd het grootste gebouw ter wereld geweest. Het uitzicht moet fenomenaal zijn!
New York
Afbeelding Pexels Quintin-Gellar

New York City pas

Wat is nog meer handig om te weten? De tip die je vaak terugleest: bezoek de drukste trekpleisters heel vroeg of heel laat. Dat scheelt kostbare wachttijd. Ook raadzaam is de aanschaf van een New York pas waarmee je veel attracties gratis kunt bezoeken. Je krijgt dan ook de beste tips om je bezoek onvergetelijk te maken. En middels een app krijg je op de plaats van bezoek zelf ook een soort guided tour. Tot slot op en top toeristisch maar wel handig om veel te zien: doe een Hop on / Hop off bustour. 

 Je kunt deze trip natuurlijk samen met je partner doen, maar ook voor wat oudere kinderen een onvergetelijke ervaring. Bijvoorbeeld vanaf ongeveer 10 jaar. Want als je ook nog in de avonden wat langer wilt kunnen genieten, dan zijn kleine kinderen natuurlijk niet handig om op sleeptouw te nemen (bijna letterlijk). Bezoek New York bijvoorbeeld bij een huwelijksjubileum of als eindexamen cadeau!

Wat staat er op jullie bucketlist om te doen in New York? Of beter nog: wat zijn jouw ervaringen en de beste tips voor een Trip naar New York? Dat horen we heel graag!

Lees ook deze blogs

Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.