Skip to Content

Op gezinsvakantie naar Canada? Dit moet je weten!

Sta je te popelen om een onvergetelijke Canada vakantie met het hele gezin te maken en avontuur na avontuur te beleven? Dan weet je waarschijnlijk ook maar al te goed dat je daar wel de nodige voorbereidingen voor moet treffen. Je gaat het liefste zo goed mogelijk en voorbereid op vakantie, zodat je ter plekke niet voor vervelende situaties of verrassingen komt te staan. Om je reis zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden, hebben we alvast een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees dus zeker als jij een gezinsvakantie naar Canada overweegt te maken.

Canada, lake, bergen
Image by James Wheeler from Pixabay

Gezinsvakantie naar Canada – verschillende soorten klimaten

Het is helemaal niet zo gek dat je tijdens een gezinsvakantie naar Canada, zoals een rondreis Canada 3 weken, te maken krijgt met verschillende soorten klimaten. Het is immers ook een immens land. In het centrale gedeelte van het land heerst een landklimaat, aan de kustlijn een zeeklimaat, een poolklimaat in het noorden en in de Rockies een bergklimaat. Daarnaast staan de gebieden van de grote meren rond de Hudson Bay er bekend om meer neerslag te geven. Zorg er dus altijd voor dat je hier de inhoud van je koffers op aanpast.

gezinsvakantie naar Canada sneeuw in de bergen
Image by Olya Adamovich from Pixabay

Let goed op de seizoenen als je een reis naar Canada boekt

Tijdens het boeken van deze bijzondere gezinsvakantie naar Canada kan het type seizoen ook een belangrijke rol spelen. Het laatste waar je op zit te wachten, is dat de reis niet zo bijzonder gaat zijn, omdat het weer tegen gaat vallen. Het is belangrijk om te weten dat de klimaten in het land behoorlijk uiteen lopen, en dus ook de seizoenen erg kunnen verschillen. Ook kan de winter in slechts twee tot drie weken overgaan in de zomer. En terwijl het in de Rockies kan sneeuwen, geniet je in sommige gebieden van het land zelfs nog van een Indian Summer.

Niagara Falls waterval
Niagara Falls Image by Neil Morrell from Pixabay

Houd rekening met de omgeving; Canada is het leefgebied van beren

Op het moment dat je een reis naar Canada boekt, dan is het opzoeken van het prachtige natuurschoon waarschijnlijk een van de redenen waarom je voor deze reis kiest. Het is daarom ook meer dan logisch dat dit het thuis is van vele wilde dieren. Zo ook beren. In het land leven drie soorten beren, waar de zwarte beer de meest voorkomende van is. Op het moment dat je reist door een nationaal park, krijg je alle uitleg om dit leefgebied te respecteren en wat je moet doen als je een beer van een afstand spot. Prince Edward Island, in het oosten van Canada, is de enige plek in het land waar de zwarte beer niet voorkomt.

zwarte beer canada
Image by SunsetTravellers from Pixabay

Gezinsvakantie naar Canada? Regel je ETA-formulier!

Wist je dat alle reizigers naar Canada vanaf maart 2015 verplicht zijn om een ETA-formulier aan te vragen? Dit is vergelijkbaar met het ESTA-formulier in de Verenigde Staten. Door dit op tijd aan te vragen, kun je zonder problemen reizen door het land. Zorg er altijd voor dat je dit formulier met de grootste zorg invult. Vul je het paspoortnummer bijvoorbeeld verkeerd in, dan mag je niet gaan boarden op het vliegveld. Wees dus goed voorbereid voor je aan de gezinsvakantie naar Canada begint.

Een bezoek aan de blauw gekleurde gletsjermeren mag niet ontbreken

Een van de hoogtepunten tijdens een rondreis door Canada, is een bezoek aan de gletsjermeren. De helderblauwe kleur steekt altijd geweldig af tegen de hoge bergtoppen. Niet zo gek dus dat een bezoek aan de meren voor veel mensen een van de hoogtepunten van de gezinsvakantie naar Canada is. Maak je een rondreis tussen half juni en half september en ben je rond deze tijd ook in de Rockies, dan weet je zeker dat je de meren zonder ijs aantreft. Juli en augustus staan bekend om de allermooiste periode. In deze maanden is de hoeveelheid smeltwater namelijk maximaal en wordt het meeste gruis van de gletsjer meegevoerd. Dit zorgt dus voor de iconische en prachtige blauwe kleur.

Image by jmj2362 from Pixabay

Een culinaire stop in de wijngebieden van Canada

Maar ook voor culinaire liefhebbers is Canada de ultieme reisbestemming. Wist je dat het land een groot wijnproducent is? Hierdoor leer je in dit land alles over de productie en je kunt natuurlijk sippen van verschillende soorten wijnen tijdens een proeverij. Dit is ook meteen een leuk souvenir om mee naar huis te nemen.

Ga altijd goed voorbereid op pad tijdens je gezinsvakantie naar Canada

Of je nu reist met de auto of met de camper, het is altijd enorm belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Helemaal in het noorden van het land, waar de afstanden enorm zijn. Dit betekent dus dat er lang niet overal een tankstation of supermarkt is en er zijn regio’s in het land waar je geen bereik met je telefoon hebt. Let er altijd op dat je minstens een halfvolle tank hebt en sla genoeg eten en drinken in tijdens je gezinsvakantie naar Canada. Hierdoor stap je altijd met een prettig en veilig gevoel in de auto.

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.