Skip to Content

De mooiste kindvriendelijke stranden in Australië

Ben je op dit moment meer en meer aan het overwegen om naar Australië met kinderen te gaan? Het belangrijkste van alles is dat je dan een reisroute uit gaat stippelen die vooral erg leuk is en ook nog eens erg makkelijk vol te houden is. Daarom mag een bezoek aan de mooiste kindvriendelijke stranden in Australië, natuurlijk niet ontbreken tijdens jouw rondreis of jouw welverdiende vakantie op een vaste plek. Maar welke stranden zijn nu zeker het bezoeken waard met de kinderen? Zoek daar niet verder naar. We hebben verschillende leuke voorbeelden voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Kindvriendelijk strand van Australië met vogels op Phillip Island

Heb je weleens een keer iets gehoord van Phillip Island? Het is een plek die zeker het bezoeken waard is tijdens je verblijf in Australië. De heenreis naar dit schiereiland is al een avontuur op zicht. Want via een klein houten bruggetje kom je aan op het eiland. De volgende stop? Dat is het spotten van het wildleven op het eiland. Op de stranden staan de kinderen oog in oog met een heuse kolonie pinguïns. Maar het eiland staat ook bekend om de diversiteit aan vogels. Hierdoor maak je er meteen een leerzame dag uit van. Wel zo leuk, toch?

kindvriendelijke stranden australie Kangaroe op philip island
Photo by Jesse Bauer on Unsplash

Klimmen en klauteren op de rotsen van Kangaroo Island

Zijn je kinderen liever net wat actiever in de weer? Dan mag een bezoekje aan Kangaroo Island zeker niet ontbreken tijdens je welverdiende reis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld klimmen en klauteren op de rotspartijen. Kangaroo Island is het op twee na grootste eiland van het land. De kans is erg groot dat je er kangaroes, zeeleeuwen, koala’s en pelikanen tegen gaat komen. Het is dus meteen ook een erg leuke plek voor het maken van de gaafste vakantiefoto’s.

10 mooiste plekken van australie

Surfen, bodyboarden of spelen in de golven op Bondi Beach

Als je de vliegtickets Australië gaat boeken, dan is de kans erg groot dat je heen en terug gaat vliegen op Sydney. Dit is het perfecte startpunt voor het maken van je rondreis – of om naar een vaste plek te reizen waar je de hele vakantie verblijft. Op het moment dat je meer dan genoeg tijd hebt rondom dit gebied, dan mag een bezoek aan Bondi Beach natuurlijk niet ontbreken. Bouw een zandkasteel of kies ervoor om de golven te trotseren. In de omgeving van dit kindvriendelijke strand in Australië bruist het van de verhuurpunten waar je een surfboard of een bodyboard kunt huren. Nog niet bekend met het surfen of bodyboarden? Dan kun je natuurlijk altijd nog een fijne les gaan volgen.

Het strand heeft beschermde zwemgebieden, reddingsbrigades en veel faciliteiten, zoals speeltuinen en picknickplaatsen.

Photo by Jake Charles on Unsplash

Nog meer leuke surfplekken op Byron Bay – Kindvriendelijk strand van Australië

Azuurblauw water. Hagelwitte stranden. En de meest relaxte sfeer. Je gaat het allemaal tegenkomen als je een keer een bezoek brengt aan Byron Bay. Dit kindvriendelijke strand in Australië ligt aan de oostkust van het land en is een erg uitgestrekt gebied. Het is zelfs het meest oostelijke puntje van het land. Door het uitgestrekte gebied ga je dus altijd wel een plekje op het strand vinden waar je heerlijk kunt relaxen met de kinderen. Of kies ervoor om een surfwinkel binnen te stappen. Hier ben je aan het juiste adres voor het huren van het nodige materieel of het boeken van een lesje.

manly beach
Photo by Adrian Rem on Unsplash

Mooiste kindvriendelijke stranden van Australië

Australië heeft veel prachtige kindvriendelijke stranden vanwege de uitgestrekte kustlijn. Hier zijn enkele van de populaire stranden die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen:

  1. Manly Beach, Sydney is een geweldig strand voor gezinnen. Het heeft kalme wateren en een ondiepe branding, waardoor het veilig is voor kinderen om te zwemmen. Er zijn ook speeltuinen, barbecuefaciliteiten en een wandelboulevard langs het strand.
  2. Noosa Main Beach, Queensland in de Sunshine Coast is een veilig strand voor kinderen, dankzij de kalme branding en beschermde zwemgebieden. Het strand ligt dicht bij het Noosa National Park, waar gezinnen kunnen genieten van wandelingen en wilde dieren kunnen spotten.
  3. Burleigh Heads Beach, Gold Coast is populair bij gezinnen vanwege de beschutte lagune, perfect voor kinderen om te zwemmen en te spelen. Het strand heeft ook picknickplaatsen, speeltuinen en barbecues.
  4. Cable Beach, Broome in West-Australië staat bekend om zijn prachtige witte zand en kalme wateren. Het strand is ideaal voor kinderen vanwege de ondiepe branding en de mogelijkheid om te genieten van kameelritten op het strand.
  5. Glenelg Beach, Adelaide – Glenelg Beach is een familievriendelijk strand in de buurt van Adelaide. Het heeft ondiep water, speeltuinen, picknickplaatsen en cafés in de buurt. Bovendien kunnen gezinnen een ritje maken met de historische tram van Glenelg naar het stadscentrum van Adelaide.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van kindvriendelijke stranden in Australië. Het is altijd een goed idee om ter plaatse informatie in te winnen over actuele omstandigheden en veiligheidsrichtlijnen, zoals het volgen van de instructies van strandwachten en waarschuwingsborden.

10 mooiste plekken van australie

Stem het reisprogramma altijd af op het reisgezelschap

Je vakantie uitzoeken? Dat is pure voorpret voor de één, een pittig klusje voor de ander. Daarom is het een goed idee om verschillende reisschema’s altijd van tevoren een keer met elkaar te vergelijken. Waarom? Zo weet je precies wat je zoal kunt gaan doen in het land, welke stranden in de buurt van de reisroute liggen en wat voor plekken leuk zijn om te bezoeken met de kinderen. Zorg er altijd voor dat je het reisprogramma helemaal afstemt op het reisgezelschap. Zo weet je zeker dat het reizen voor iedereen leuk blijft en dat het bijvoorbeeld niet te veel energie gaat kosten. En dat is wel zo prettig om te weten.

Je doet de nodige inspiratie voor een leuke reisroute alvast online op

Yes! Dit is hét moment om je welverdiende vakantie naar dit fantastische land te boeken. Gelukkig hoeft dat vandaag de dag helemaal niet zo lastig te zijn. Online kun je meer dan genoeg handige tips vinden. En je gaat er ook nog eens meer dan genoeg inspiratie vinden voor het uitstippelen van de reis. Zo weet je dus altijd zeker dat je lekker voorbereid op reis gaat. Ook hoef je ter plekke minder dingen uit te zoeken en kun je dus maximaal genieten van de tijd daar. Klinkt goed, toch? Wie weet hebben de kinderen op dit moment ook al bepaalde dingen die ze graag willen zien tijdens de reis. Door dit met elkaar te bespreken, weet je altijd zeker dat iedereen een geweldige tijd gaat hebben. En dat is natuurlijk het belangrijkste van alles.

Lees ook deze blog met de 15 mooiste plekken in Australië

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.