Skip to Content

Ebike routes voor het hele gezin in de Franse Alpen: een vakantietip!

Ebike routes in de Franse Alpen, die geschikt zijn voor het hele gezin? Ik wist niet dat ze bestonden, maar het lijkt me en erg leuk om eens uit te proberen, en ook een slimme manier om de Alpen te verkennen. Door de ebikes kun je natuurlijk veel gemakkelijker meer fietsen, zeker als je met kleine kinderen op pad gaat. Door de routes te volgen kom je langs allerlei leuke plaatsen in de Franse Alpen, sportief en ook direct een fijn vakantiegevoel.

Alpen
Foto van moerschy via pixabay.com

Op weg naar de Mont Blanc

Zeg je Alpen, dan zeg je natuurlijk ook de Mont Blanc. Deze ‘witte berg’ is de hoogste top van de Alpen, in totaal meer dan 4800 meter hoog. Met de ebike is er vanuit Mont-Chery een route van 7 kilometer uitgezet, waarbij je met de lift en fietsend je de Mont Blanc kunt zien. Als het onbewolkt is natuurlijk. Je neemt de fiets mee in de lift, wat mij al een belevenis op zich lijkt, en slingert dan langs kleine bergdorpjes volgens de ebike route. In het kleine dorpje Mont Caly kun je de Mont Blanc zien, en daar is ook een terras om even een pauze te nemen.

ebike routes
Foto van SteenJepsen via pixabay.com

Korte ebike routes

Als je een kortere ebike route wil volgen, heb je 2 keuzes. Een rondje langs het meer van Vonnes is 4 kilometer. Maar er zijn wel hoogteverschillen natuurlijk, dus dat fietst anders dan de platte Nederlandse kilometers. Rond het meer staan borden met uitleg over natuur en milieu. En in het midden van het meer staat een enorme fontein, met de hoogste waterstraat van Frankrijk: meer dan 40 meter hoog! Bij het meer is ook een speeltuin, en je kunt er vissen.

Een andere korte ebike route, van 3 kilometer ligt bij Les Gets. Ook daar ga je met fiets en al in de stoeltjeslift naar boven. Vanaf boven fiets je weer terug naar beneden, waarbij je halverwege nog langs een bergchalet komt waar je kunt lunchen of even wat kunt drinken. Je kunt hier trouwens ook je fiets opladen, er is een oplaadpunt dat op zonne-energie werkt.

Frankrijk
Foto van Hans via pixabay.com

Langere ebike routes

Als je langer op pad wilt, of bijvoorbeeld met grotere kinderen op vakantie bent, dan zijn er in de Alpen ook 2 lange ebike routes. De eerste is 14 kilometer en start in Petit Châtel. Via deze route ga je naar Col du Saix, waar je boven een prachtig uitzicht hebt over de vallei. Onderweg is het slim om op ‘chalet Theo’ te letten, dat is een goede plek voor een pauze en lekkere lunch.

Nog iets langer is de ebike route langs de rivier de Dranse. Deze route is 16 kilometer. Dit rondje is aardig vlak, waardoor het natuurlijk gemakkelijk fietst. De Dranse is een wildstromende rivier, midden door een prachtig natuurgebied.

ebike routes
Foto van dendoktoor via pixabay.com

Op reis

Deze ebike routes zorgen voor een mooie sportieve invulling van je vakantie. En mocht je geen elektrische fietsen mee hebben genomen vanuit huis: je kunt ze daar ook huren. In de Alpen is natuurlijk nog veel meer te doen, dat past niet in 1 blog. Er zijn leuke campings, en verschillende wandeltochten. Een duik in een ijskoud bergmeertje, of een kijkje nemen bij de Tour de France? Ideeën genoeg!

Kijk hier voor verschillende soorten kindvriendelijke vakanties!

Handige producten

lees ook deze blog over e-bikes voor mama’s

Footer1
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.