Waterfietsen in Giethoorn – een sportief tochtje over het water

Pas geleden was ik een dagje naar Giethoorn. Echt een prachtig dorpje dat helemaal omringd is door water. Het wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. En dat komt door alle stille bootjes die er varen. De fluisterbootjes zijn natuurlijk een vrij passieve manier om hier rond te varen maar er is ook een hele actieve: Namelijk waterfietsen in Giethoorn!

waterfietsen in Giethoorn

Van fluisterboot naar waterfietsen in Giethoorn

De meeste mensen huren een fluisterboot als ze in Giethoorn zijn. Gezellig een paar uren varen met je familie en vrienden. Superleuk ook voor kleine kinderen om te doen. Maar heb je wat grotere kinderen dan willen die vaak wat actiever bezig zijn. Sommige zijn zoet te houden door ze de kapitein te laten zijn van het fluisterbootje, of door een kano te huren. Maar er is iets nieuws te huur. Waterfietsen in Giethoorn is een super leuke en vooral actieve manier om rond te varen in het dorpje vol geschiedenis!

Waterfietsen of fiets-suppen

Waterfietsen in Giethoorn is een totaal nieuw concept. Het is eigenlijk een soort suppen op een fiets. Op een schiller waterbike zit je stevig op het water op een fiets. Ja compleet met een zadel, stuur en trappers. Alleen de wielen zijn vervangen voor 2 supplanken. Sommige van de waterfietsen hebben zelfs nog een extra plank dwars liggen waar kinderen kunnen zitten. Het geheel ligt echt heel stevig op het water. Dat was echt wel mijn angst, dat als ik op zou stappen de hele waterbike zou omkukelen. Maar je kan echt veilig met je hele gewicht aan een kant staan zonder dat hij omvalt. Ik snap dus wel waarom sommige mensen het fiets-suppen noemen.

Actief het water op

Ik moet zeggen dat met mijn conditie een uur waterfietsen in Giethoorn wel genoeg was. Ik was kapot! Maar het was zo gaaf en het gaf mij echt zo een kick! Je bent veel sneller dan de fluisterbootjes en zit hoger op het water waardoor het uitzicht veel mooier is. Bezoekers moeten wel even wennen dat je zo actief op het water tekeer gaat. We staan echt op heel veel camera’s en telefoons op de foto haha.
Een waterfiets is echt iets nieuws en super leuk om te doen met een groep vrienden.
Je kan ze huren bij aquaverhuur in Giethoorn, maar ik heb ze ook al elders in Nederland gezien. Zelfs hier in Delft!

Lees ook deze blogs

Giethoorn met kinderen
Op stap met kinderen in Nederland

Footer 6 nieuw


Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.