Pura drinkfles met rietje een RVS rietjesbeker voor gezin

‘One Life… One Bottle’ met deze marketing kreet wil ik jullie graag kennis laten maken met de Pura Stainless flessen! Weg met die wegwerpmaatschappij waarin wij ons nu bevinden! Op naar 1 fles die je kind zijn hele leven mee kan nemen en die makkelijk van je ene kind naar je andere kind over kunnen gaan. Met de RVS Pura drinkflessen is dit mogelijk. Ik leg het je graag uit en probeerde ook een Pura drinkfles! 

One life one bottle – Pura drinkfles

Pura drinkfles met rietje een RVS rietjesbeker. RVS drinkfles kind en een drinkfles met rietje voor volwassenen.

Als ik terugdenk hoeveel verschillende flessen dochterlief al heeft gehad en hoeveel geld dat bij elkaar heeft gekost dan is dat best een hoop! Zonde want de RVS Pura drinkflessen besparen je een hoop geld.

Drinkfles kind in babyperiode

Het begon met de Avent flessen. Zo’n mooie starterset voor pasgeborenen kost €29,95. Nu vonden wij dit totaal niet erg om te kopen en stiekem ook wel handig om meerdere flessen te hebben. Want die kleintjes drinken veel! Tussendoor flessen omspoelen en uitkoken en na 6 weken gingen ze standaard in de vaatwasser. Ook voor onderweg vonden wij het wel handig om meerdere flessen mee te hebben omdat je niet altijd in de gelegenheid was om ze tussendoor goed schoon te maken.

1 nadeel. Je kon het water niet warm houden of moest daar weer een aparte thermosfles voor kopen van €16,95. Of een thermabag waar de fles warm in bleef ter waarde van €19.95 Die was vooral handig toen ik nog borstvoeding gaf.

Drinkfles kind in peuterperiode

Na de baby periode volgde de dreumesperiode. Tuitbekers dronk ze maar kort uit, mevrouw wilde liever een rietjesbeker en waren een succes. Daar kochten wij er 3 van zodat er ook 1 bij de opa’s en oma’s stond. Helaas werden de brede rietjes ook weer steeds kapot gebeten en niet van elk merk kon je nieuwe rietjes kopen. Dus volgden weer nieuwe flessen. Deze keer die van de Hema die tot op de dag van vandaag zelfs nog wel eens worden gebruikt, bijvoorbeeld tijdens lange autoritten. Nu heeft ze nu ook niet meer de leeftijd om er op te kauwen dus het rietje blijft heel gelukkig.

Met de grote peuterleeftijd volgden de Rosti Mepal Pop Up drinkflessen. Die helaas steeds gingen lekken en ook erg lastig schoon te houden zijn ( vinden wij dan). Hadden we maar RVS Pura drinkflessen!

mepal

Toen ze dan eindelijk naar school ging kwamen de grote meiden schoolbekers van Rosti Mepal. Voor volgend jaar staat deze van de eenhoorns op haar wensenlijstje.

Al met al hebben wij zeker 200 euro geinvesteerd in allerlei drinkflessen en bekers en alle accessoires die daar bij komen kijken voor onze dochter. Best een hoop geld, en een hoop afval als je er bij nadenkt. Want sommige dingen konden vanuit hygiënisch punt niet weggegeven worden op de weggeefhoek. Zonde dus!

Met het One Life One Bottle idee is dit verleden tijd gelukkig. RVS Pura Drinkflessen zijn de nieuwe toekomst voor milieubewuste gezinnen.

De RVS Pura drinkfles

Made safe nontoxic

De stoere RVS Pura drinkflessen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit RVS zonder coating aan de binnenzijde. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans en heb je dus geen last van nare luchtjes of een vieze ‘plastic’ smaak. De RVS flessen kunnen bovendien gewoon in de vaatwasser. De buitenzijde van de fles is voorzien van een vrolijk gekleurde siliconen hoes, waardoor je kindje ‘m niet alleen prettig kan vasthouden, maar de fles ook makkelijk kan herkennen tussen alle andere lunchpakketten. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende doppen, zoals een top met siliconen rietje of een stoere sportdop.

Nu ziet hij er misschien niet super schattig uit of met leuke plaatjes zoals de Mepal flessen, maar het scheelt je wel een hoop geld en voor het milieu is het ook wel erg fijn.

RVS Pura drinkflessen

Pura drinkfles met rietje een RVS rietjesbeker. RVS drinkfles kind en een drinkfles met rietje voor volwassenen.
 • Invant flessen van 150 ml en kost €16,99
 • Tuit Flessen van 325ml en kost €19,50
 • Speenfles van 325ml  kost €19,50
 • Rietjesflas van 325ml kost €19,99
 • Sportfles van 325ml kost €19,99
 • Sportfles van 550ml kost €23,99
 • Thermosfles van 650ml kost €31,99
 • Sportfles van 850ml kost €25,99

Zoals je ziet zijn er dus vele maten RVS Pura drinkflessen en daarbij ook verschillende prijzen. Maar let op! De bovenkanten zijn allemaal hetzelfde en kunnen met elkaar gedeeld worden. Nu kan een baby nog niet uit een sportdop drinken en zal een volwassene niet zo graag aan een speen sabbelen 🙂 ( Ok er zijn uitzonderingen er zijn gastouders die wel eens gekke aanvragen van volwassen mannen krijgen die graag baby willen zijn, maar dat is weer een heel ander verhaal. )

Alle kleine onderdelen zijn dus ook los te bestellen Ga hiervoor naar de webwinkel van kleine giraf. !

drinkdroppen van Pura
 • tuitjes 2 stuks €6,49
 • spenen 2 stuks verschillende snelheden €6,49
 • Silicone sport dop €6,99
 • Silicone rietje €6,49

Ga je winst maar uittellen dus! En daarmee ook de winst voor het milieu!

De test van de PURA RVS speenfles

Ik ontving een RVS Pura 260ml thermos speenfles om te reviewen van Kleine Giraf.  Hier kun je superveel hippe babyproducten vinden en is een aanrader als je bezig bent met het maken van je uitzet.

Als gastouder moet je veel rekening houden met baby’s in je bezetting. Niet alleen mag je maar 2 kindjes onder de 1 jaar, ook het ritme qua voeding en slaapjes wijkt bij elke baby af waardoor je soms met pech de hele dag aan huis gebonden bent met al die verschillende ritmes.

Zeker met dat mooie weer is het weer tijd om volop naar speeltuintjes te gaan en een thermabag heb ik niet meer liggen. Nu is het speeltuintje echt vlakbij en maak ik meestal als het bijna flestijd is de fles vlak voor vertrek klaar en geef hem dan als we in de speeltuin zijn. Ideaal dan kunnen die grote kids gelijk spelen. Alleen het nadeel is dat de fles toch uiteindelijk best wel flink is afgekoeld en als ze hem niet direct in 1 keer leegdrinken hij nog weer veel sneller afkoelt.

Met de RVS Pura drinkfles blijft de melk goed op temperatuur en hoef je niet meer apart kokend water en een flesje spa blauw en een drinkfles mee te nemen om een flesje te maken. Ik deed er nu iets warmer water in dan normaal, afgemeten, en een klein los poedertorentje mee en je bent klaar! Dat scheelt heel wat ruimte in je luiertas!

De fles houdt niet alleen de inhoud 6 uur lang warm of koud, maar is daarnaast de enige 100% plasticvrije geïsoleerde kinderfles! De fles wordt geleverd met een natuurlijk beluchtende speen met medium uitstroom en een reisdop, beiden gemaakt van hoogwaardig silicone.

Mochten wij ooit het geluk hebben om nog een tweede te krijgen dan stop ik met al dat onnodige afval in elk geval! Dit is handiger en voordeliger.

Voordelen van de RVS flessen nog even op een rijtje:

 • Oersterk & Duurzaam
 • Levenslange gebruiksduur
 • Geschikt voor alle leeftijden door het wisselen van de siliconen top
 • Vijf uitwisselbare tops van babyspeen tot volwassen sportdop
 • 100% plasticvrij
Pura drinkfles. RVS drinkfles kind en een drinkfles met rietje voor volwassenen.
 • Verschillende kleuren
 • Verkrijgbaar in 6 maten van 125ml tot 850ml
 • Leverbaar in enkelwandige en dubbelwandige thermosfles
 • Silicone onderdelen van medische kwaliteit silicone
 • Geschikt om melk mee in te vriezen
 • Flessen van hoogwaardige kwaliteit RVS (#304 of 18/9 kwaliteit)

Zou jij 1 fles kopen waar je kind lange tijd mee kan doen? Koop dan de RVS Pura drinkflessen!

Lees ook deze blog over een drinkfles zonder plastic

Footer4 nieuw

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.