Skip to Content

4 voorbeelden van een kindvriendelijke vakantie

Ben jij van plan om binnenkort op vakantie te gaan met je kinderen? Dan is dat hartstikke leuk natuurlijk! Tegelijkertijd kan het echter ook wel een uitdaging zijn. Je wilt immers dat de vakantie goed verloopt en dat jij je in een veilige omgeving bevindt met je kinderen. En natuurlijk: dat je zoveel mogelijk kunt ontspannen en genieten van je vakantie. Ben jij daarom benieuwd naar goede bestemmingen voor een veilige, leuke vakantie met de kinderen? Wij helpen je graag op weg! In dit artikel geven wij 4 voorbeelden van een kindvriendelijke vakantie. Zo ben jij een stapje dichterbij wellicht wel je volgende vakantiebestemming.

tips bezoek Europa-Park kindvriendelijke vakantie

1. Pretparkvakantie – een aanrader als kindvriendelijke vakantie

Een pretparkvakantie is een geweldige manier om kinderen te vermaken en tegelijkertijd wat tijd door te brengen als gezin. Van achtbanen en zweefmolens tot speeltuinen en een ijsje eten; kinderen vermaken zich in een pretpark 100% met al het leuks wat er valt te beleven.

Europa zit vol met fantastische pretparken. Denk aan populaire pretparken als Disneyland Paris in Frankrijk, de Efteling in Nederland en Phantasialand en Europa park in Duitsland. Deze pretparken bieden attracties en shows voor kinderen van alle leeftijden, evenals restaurants, winkels en accommodaties op het park. Besluit je op pretparkvakantie te gaan? Dan is een van deze pretparken zeker een bezoek waard zeker als je kinderen in verschillende leeftijden hebt is dit een aanrader als kindvriendelijke vakantied!

kindvriendelijke vakantie aan het strand

2. Strandvakantie

Een strandvakantie is een andere populaire optie voor gezinnen met kinderen. Stranden bieden uitstekende mogelijkheden voor zonnebaden, zwemmen en wateractiviteiten. Veel kinderen houden van het spelen in de zee en het bouwen van zandkastelen. Een opblaasbal mee op deze kindvriendelijke vakantie? Alleen nog maar beter! Het enige waar jij je vooral dan druk om zal moeten maken, is of je genoeg zonnebrand mee hebt om jou en de kinderen goed in te blijven smeren.

Er zijn veel strandbestemmingen over de hele wereld die geschikt zijn voor kinderen, waaronder de Spaanse Costa Brava, de Portugese Algarve en de Griekse eilanden.

Stedentrip naar Parijs

3. Stedentrip als kindvriendelijke vakantie

Een stedentrip is een andere mogelijkheid voor gezinnen die op zoek zijn naar een kindvriendelijke vakantie. Veel steden hebben een rijke geschiedenis en cultuur die kinderen kunnen ontdekken, evenals parken, musea en attracties die speciaal zijn ontworpen voor kinderen. Steden zoals Londen, Parijs en Berlijn bieden bijvoorbeeld veel kindvriendelijke activiteiten en bezienswaardigheden. 

Besluit je op stedentrip te gaan met je gezin? Dan kun je dit binnen Europa ook al helemaal prima realiseren. Zo is een populaire route: Amsterdam – Berlijn – Praag. Maar ook enkel één stad bezoeken is natuurlijk prima. Vooral als je te maken hebt met jonge kinderen, kan zo’n uitgebreide stedentrip immers best pittig zijn.

Alpen

4. Avonturenvakantie

Voor kinderen die graag buiten zijn en avontuur willen beleven, biedt een avonturenvakantie veel mogelijkheden. Er zijn veel plekken over de hele wereld waar kinderen kunnen gaan kamperen, wandelen, paardrijden en andere avontuurlijke activiteiten beleven. Denk bijvoorbeeld aan de Alpen in het zuiden van Europa. Een ideale tip als kindvriendelijke vakantie als je kinderen al wat groter zijn.

Bovendien is een avonturenvakantie iets waar kinderen later nog heel vaak aan terug kunnen denken! Niet te vergeten de vakantievrienden die ze op de campings maken.

Denk aan je verzekering!

Besluit je op vakantie te gaan met de kinderen? Vergeet dan niet een goede reisverzekering af te sluiten. Vind je het echter moeilijk om te besluiten welke reisverzekering het meest geschikt is? Dan kun je op vergelijkingsplatformen, zoals vergelijkdirect, een verzekeringspakket vergelijken. Zo weet je zeker dat je een reisverzekering kiest die geheel geschikt is voor jouw geplande kindvriendelijke vakantie! 

Wij wensen je alvast veel succes met het plannen en boeken van je kindvriendelijke vakantie. Hopelijk hebben deze voorbeelden inspiratie gegeven!

Hier een paar linkjes naar de bovengenoemde voorbeelden

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.