Skip to Content

Disneyland Paris – een magische belevenis

Deze zomervakantie zijn we met ons gezin op reis geweest naar Disneyland Paris. Iets wat al heel lang op ons wensenlijstje stond. Voordat we gingen waren de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen, niet alleen bij de kinderen, maar ook bij mij! Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!

Disneyland Paris

Een punt op de bucketlist: Disneyland Paris

Tja… bij elk kind zal het wel een wens zijn om eens een keertje naar EuroDisney te gaan. Als tiener ben ik met mijn ouders wel eens een keer een dagje naar dit pretpark geweest. Maar met mijn eigen kinderen ben ik hier nog nooit geweest. Daar is deze zomer verandering in gekomen!
Bij veel gezinnen zal het vast op de bucketlist staan: een bezoekje aan Disneyland Paris en ook mijn kinderen waren enorm enthousiast toen ze hoorden dat wij hier een aantal dagen zouden gaan doorbrengen in de zomervakantie.

Wij zijn met ons gezin echte pretparkliefhebbers en hebben dan ook veel parken al gezien. Zo hebben wij jarenlang een Efteling abonnement gehad zijn we vorige week nog naar Bobbejaanland geweest. Ook hebben we het geluk gehad om in de meivakantie van dit jaar op reis te mogen naar Europapark. In de buurt van EuroDisney vind je Parc Asterix, een pretpark vol achtbanen en shows, mocht je nog iets extra’s zoeken in de buurt. Voor Disneyland Paris waren verwachtingen in elk geval hooggespannen….

Onze reis naar EuroDisney

Als je op bezoek gaat in Disneyland Paris is de keuze natuurlijk enorm qua overnachtingsmogelijkheden. Wij hebben twee dagen gelogeerd in een hotel van Disneyland zelf. De dag daarvoor zijn wij al op tijd vertrokken en hebben daar gelogeerd in een hotel in de buurt. Dit hotel was een onderdeel van een grote keten, niet extreem luxe maar goed genoeg om een nacht te overnachten in de buurt. Zo konden we de volgende dag al vroeg vertrekken naar Disneyland Paris en kon er het maximale uit de dag halen. We zijn drie dagen in het EuroDisney geweest en hebben daar twee nachten geslapen in een hotel. Wij hebben overnacht in hotel Cheyenne. Dit gedeelte van het park is opgezet als een groot cowboydorp!

Slapen als een cowboy

Wat tof! dat was het eerste wat ik dacht toen we arriveerden we bij ons hotel. De omgeving van hotel Cheyenne is namelijk opgebouwd als een compleet cowboydorp. Het is niet een groot hoog hotel, maar de hotelkamers liggen in losse appartementsblokken die eruit zien als gebouwen uit een cowboystad. In een groot hoofdgebouw ligt de receptie en de ontbijtzaal. De hotelkamers zijn helemaal gethematiseerd in een cowboystijl. Je ziet dus overal items die rechtstreeks uit een westernfilm lijken te komen. Een lamp in de vorm van een cowboylaars en kussens gemaakt van koeienhuid.

De hotelkamer is lekker ruim en de bedden liggen heerlijk! Als je aankomt springt de televisie aan op een gethematiseerd Disneykanaal met een welkomstboodschap speciaal voor de gast. Echt superleuk!

Op weg naar het pretpark!

Na het aanmelden bij de receptie zijn wij niet rechtstreeks naar onze hotelkamer gegaan. De hotelkamers zijn pas vanaf drie uur ‘s middags beschikbaar en je krijgt via de telefoon een sms’je als je hotelkamer voor je klaar is. Je krijg dan ook te horen welk nummer je hotelkamer heeft. Wij zijn daarom de eerste dag meteen vroeg het park ingegaan. Zo konden het maximale uit de dag halen en veel attracties doen.
Als gast van de Disneyhotels kun je een uur eerder het park in, dit noemen ze Magic time. Daarom konden wij de eerste dag al voor de normale openingstijden het park in. Ik zal zo nog iets meer vertellen over deze Magic time en onze ervaringen daarmee.

We zijn gestart bij Discoveryland, bij de attractie van Buzz Lightyear. Dat is een super leuke attractie, waarbij je met een laserpistool de vijanden moet verslaan. Je mikt dan op laser targets en krijgt daar punten voor. Deze attractie was echt een groot succes bij onze kinderen en bij ons ook).
Daarna zijn we doorgegaan naar de Hyperpace Mountain, een binnenachtbaan met lancering. Voor achtbanenliefhebbers echt een aanrader!

Disneyland Paris: een magische sprookjeswereld

Als je aan Disney denkt, denk je natuurlijk aan sprookjes. Het hele attractiepark ademt een magische sfeer uit. Overal zie je prachtige versieringen en alles is tot in de puntjes uitgewerkt. De hele dag door zie je medewerkers poetsen en afstoffen om alles netjes te houden.

In Fantasyland kun je als sprookjesliefhebber je hart ophalen. Alle klassieke Disney sprookjes hebben een plekje gekregen in verschillende attracties of decoraties. Het meest als ik onder de indruk van het thema gebied Adventureland, rondom Peter pan en de piraten. Er ligt daar namelijk een enorm piratenschip en een rots in de vorm van een doodskop, waar een waterval uitstroomt. Echt een enorm fotogeniek plekje. Onder deze rotsen kun je ook spannend ronddwalen.

Helaas waren tijdens ons bezoek ook sommige dingen gesloten. Zo kon je niet op op het piratenschip, was de boomhut van Robinson Crusoe gesloten en was ook de klassieke attractie ‘It’s al small world’ helaas dicht. Maar toch was er nog genoeg om ons mee te vermaken. Dat kun je wel zien als je onze foto’s bekijkt!

De Big Thunder Mountain

In Disneyland Paris zijn verschillende thema gebieden. Zo heb je Discoveryland, Adventureland, Fantasyland en Frontierland. In Frontierland tref je een heus cowboydorp aan, met als centraal middelpunt een grote rotspartij . Over en onder deze rotsen rijdt het mijntreintje van de Big Thunder Mountain. Deze attractie is echt een aanrader om te doen als je in EuroDisney bent. Ik heb al vaker in een achtbaan gezeten met een treintje, maar deze achtbaan overtreft echt alle verwachtingen! Je maakt een razendsnelle rit door de mijnen en bergen. Echt een topattractie die je niet mag overslaan, ook al is de wachttijd lang. In dit gebied vind je ook een spookhuis Phantom manor, en ook dat is weer prachtig afgewerkt.

Shows en parades in Disneyland Paris

Wellicht heb je daarvan gehoord dat Disneyland bekend staat om zijn parade. Elke dag vindt er op het einde van de dag een parade plaats. Hierbij rijden verschillende praalwagens een route door Mainstreet, met wel honderden medewerkers die verkleed zijn als de bekende Disney figuren. Ze lachen en zwaaien naar de bezoekers aan de kant en dansen vrolijk mee op de muziek.

Als je in Disneyland Paris bent moet je een parade echt meemaken! Ik adviseer je dan wel op tijd klaar te gaan staan langs de stoeprand, want het wordt super druk. Wil je dus een goed plekje: ben er op tijd bij!

Ook zijn er nog andere shows te zien in het park. Zo hebben wij een bezoek gebracht aan de Lion King show. Ook hier is weer het advies om op tijd in de rij te gaan staan, zeker een half uur voordat de show begint. Deze show vindt plaats in een gigantisch theater. De productie is echt te vergelijken met een dure musical, zo goed is deze. De decors zijn echt prachtig en de zang is fantastisch. In een half uur tijd krijg je een mini musical te zien, met alle bekende hits uit deze film. Als je tijd genoeg hebt, dan zou ik zeker een show bezoeken in Disneyland Paris.

De 30ste verjaardag van Disneyland Paris

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat Disneyland Paris is gestart. Elk lustrum wordt op een feestelijke manier gevierd in Disneyland. Voor de 30e verjaardag is een flink uitgepakt. Het hele park is versierd, er zijn speciale merchandise artikelen te koop en er zijn extra shows en parades. Tijdens ons bezoek vond er twee keer per dag een speciale verjaardagsparade plaats. Hierbij werd er met verschillende praalwagens een ronde gereden en alle medewerkers dansten en zongen mee. Leuk om te zien, vooral omdat het er steeds meer leken te worden.

Het einde van de dag werd afgesloten met een droneshow. Heel bijzonder om te zien dat er met deze drones allerlei vormen gemaakt konden worden in de lucht. Dit was echt magisch, zeker een aanrader als je dit jaar nog gaat.

Daarna was er als afsluiting van de dag nog een vuurwerkshow te zien die zo’n 20 minuten duurde. Rondom het bekende kasteel werd er vuurpijlen afgeschoten en werden er projecties getoond van vele Disney sprookjes op het kasteel. Met de muziek erbij was het echt een onvergetelijke ervaring. Moe maar voldaan zijn we die avond dus teruggegaan naar ons hotel.

overzicht

Onze ervaringen in Disneyland Paris

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn wij enorm onder de indruk van het park. Het is tot in de puntjes verzorgd en je hebt echt het idee dat je een paar dagen in een andere wereld bent. Toch waren er een aantal dingen die wij misschien net wat minder goed vonden. Dit had voor ons vooral te maken met de enorme drukte in de zomervakantie. Door deze drukte was belevenis is toch net wat minder mooi dan dat het anders had kunnen zijn. Echt alles was enorm massaal en overal moest je lang wachten.

Wachttijden van 90 minuten of meer bij elke achtbaan en ook bij elk toilet bezoek stond je zeker 10 minuten in de rij. Wij hebben daarom veel voor de single rider rij gekozen, dit scheelt toch wel heel veel in wachttijd als je alles bij elkaar optelt.

Het ontbijt buffet in ons hotel was fantastisch qua keuze, maar ook hier was het enorm druk. Toen wij aansloten in de rij voor het budget stonden echt een paar honderd mensen voor ons. Gelukkig verliep de rij vrij snel en konden we na zo’n 20 minuten aanschuiven aan de ontbijttafel.

Drukte

Deze drukte is wel echt iets om rekening mee te houden, zeker als je komt met jonge kinderen. Indien mogelijk kun je daarom het beste buiten het hoogseizoen naar Disneyland Paris gaan.
De ‘Extra magic time’ die je als hotelgast hebt was door ons ook niet optimaal te benutten. Je hebt een uur eerder toegang tot het park, maar in praktijk is het zo druk dat je een stuk minder tijd overhoudt. Wij dachten op tijd te zijn en zijn door om 8:15 uur al in de rij gaan staan. Maar op dat moment stonden er echt al duizenden mensen voor ons. De controles bij de toegangspoorten verliep niet vlot waardoor we uiteindelijk pas om 8.50 uur het park in konden. Gelukkig kun je dan toch nog wel net wel één of twee attracties doen wat je toch een voorsprong geeft op de rest van de bezoekers.

Razend enthousiast

Tja… na deze drie dagen kan ik niks anders zeggen dan dat ik razend enthousiast ben over Disneyland Paris! Ook al was het superdruk, de openingstijden zijn lang in de zomervakantie en daardoor heb je toch genoeg tijd om alles te kunnen doen. Het park is echt prachtig: je beleeft allerlei films die je vroeger als kind hebt gezien nu opnieuw maar dan in het echt. In de toekomst zou ik dus zeker nog een keertje terug willen.

We zijn ook naar Walt Disney Studios geweest, dat is het tweede park van EuroDisney. Benieuwd naar onze ervaringen hiermee? Lees dan ook zeker de blog die ik daar over heb geschreven!

Korting bij OAD Reizen voor reizen naar Disneyland Paris

Gedurende de hele maand maart kun je profiteren van een speciale kortingscode waarmee je een onvergetelijke vakantie naar Disneyland Paris kan boeken.

Aanbieding details:
– Kortingscode: DISNEY
– Geldigheid: De gehele maand maart 2024
– Korting: Geen reserveringskosten (t.w.v. € 27,50)
– Geldig op alle Disneyland Paris boekingen met vertrek in de periode van 1 maart t/m 31 december 2024

– Ga naar Oad.nl/Disneyland en kies je gewenste Disneyland Paris vakantie
– Tijdens het boekingsproces (stap 3) voer je de kortingscode in: DISNEY
– De korting wordt automatisch toegepast op je boeking.

Disneyland Paris

Vakanties buitenland

Europapark 

Handige linkjes

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Sunday 25th of September 2022

Zie mijn commentaar bij Walt Disney Studios. Niet één keer geweest, maar meerdere keren.

Oma Will

Friday 23rd of September 2022

Prachtig park. Ben er in het verleden een keer geweest. Maar nu door de energiecrisis kan het niet meer. Er is geen geld meer voor uitgaan jammer genoeg.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.