Een Time timer voor thuis en in de klas!

Een time timer kende ik al wel voor in de klas. Even de timer aanzetten zodat de kinderen weten hoe lang ze stil moeten eten bijvoorbeeld. Of voor tijdens het stillezen ook ideaal! Maar dat het ook voor thuis handig kan zijn weet ik pas sinds kort. Een time timer voor thuis en in de klas het kan allebei!

Een Time timer voor thuis en in de klas!

Waarom gebruik je een time timer?

Als je aan kinderen vraagt hoelang een minuut ongeveer duurt dan zeggen ze heel bijdehand 60 seconden. Dat is waar, maar hoe snel gaat die tijd voorbij? Doe de test maar eens dat ze in hun hoofd tot 1 minuut moeten tellen en dan gaan staan. Je zult zien dat sommige kinderen al na 30 seconden overeind komen en anderen pas na 2 minuten. Als 1 minuut al lastig is, dan is het overzicht en gevoel creëren van 10 minuten nog veel langer.

Ik als ADHD’er vind dat ook altijd lastig om te ervaren. Ik ben bijvoorbeeld altijd veel te vroeg omdat de tijd voor mijn gevoel altijd voorbij vliegt. 10 minuten lijken voor mijn gevoel heel kort, terwijl je in 10 minuten een was kan ophangen en de vaatwasser uit kan ruimen.

Een time timer helpt kinderen ( en volwassenen) om zicht te houden op de tijd als je er een ander gevoel bij hebt. Je hoeft niet steeds te vragen hoe lang iets nog duurt. En zeker als er van je wordt verwacht dat je stil moet zijn, maar je nog niet goed kan klokkijken dan is een time timer een uitkomst.

Waarom voor thuis?

Nu vraag jij je misschien af waarom ik een time timer voor thuis nodig heb? Dat is omdat mijn dochter allergisch is voor het woord opschieten. Zeggen wij opschieten dan trapt zij onbewust op de rem. Ze kan letterlijk een half uur op het toilet zitten en het gevoel hebben dat ze er maar 5 minuten opzit. En 2 minuten tandenpoetsen is na 30 seconden toch genoeg?

Kijk dat tandenpoetsen daar kunnen wij nog goed in sturen door te zeggen dat het langer moet, langer is geen probleem, want dat betekent later naar bed. Maar haar toiletduur verkorten dat bleek een regelrechte ramp.

Op het toilet wil je natuurlijk ontspannen en met een tafelposter aan de muur en puzzelboekjes in de deur kan dat ook prima. Maar de tijd wordt vergeten en het doel wat je op het toilet aan het doen bent ook 😉 Nu hebben we een time timer op het toilet hangen waarmee ze zelf precies kan zien hoe lang ze op het toilet zit. Wij kozen voor de De Time Timer Medium JAC5108 omdat deze heel geschikt om op te hangen in het toilet, deze kan zowel staan, als hangen en heeft ook magneten aan de achterzijde voor aan een metalen ondergrond. Die hebben we niet in het toilet, maar wel in de badkamer. Wellicht dat hij vanzelf naar boven gaat als ze een tiener is zodat ze doorheeft hoe lang ze de badkamer in huis bezet houdt.

Hij hangt er nu een paar weken en we merken in de avond dat ze in plaats van 30 minuten vaak met 10 minuten al van het toilet afkomt. En gisteren was helemaal een unicum. “Mama ik had maar 3 minuten nodig!

Kleine en grote time timers!

Er zijn grote en kleine time timers en ook nog eens in allerlei kleuren. Een kleine is ideaal om mee te nemen naar de klas of voor onderweg.

Door de geruisloze werking (geen getik) en het optioneel in te stellen geluidssignaal is deze Time Timer MOD uitermate geschikt voor gebruik in geluidsgevoelige ruimtes. De bediening is eenvoudig en kan ook door kinderen zelfstandig worden gedaan. Wij kregen hem geleverd met een donkergrijs hoesje maar het siliconen hoesje kan ook veranderd worden in fuchsia, turquoise en lime.

verwisselbare hoesjes time timer
Foto https://robo-toys.com

Een time timer zorgt voor rust!

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, geeft een time timer je rust. Kinderen en volwassenen weten waar ze aan toe zijn. Het rode streepje wordt langzaam kleiner wat je een gevoel geeft van hoe de tijd verstrekt. En eventueel kun je zelfs een alarmgeluid aanzetten om te helpen de tijd in de gaten te houden.
Stillezen, tanden poetsen, toiletgebruik, maar ook voor het handen wassen zijn er speciale time timers. Zoals de handenwas timer!

Inclusief een leuk melodietje en oplichtende beelden die aangeven welke stap je nu moet doen. In tijden dat handen wassen weer een grote prioriteit geeft kan dit een handige tool zijn om kinderen goed hun handen te laten wassen.

Ken jij de time timer al en heb jij er een voor thuis of in de klas? De Time Timer Medium koop je voordelig bij Toyacademy

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.