Bobbejaanland – een dagje naar ’t plezantste land

Ben jij al weleens in Bobbejaanland geweest? Als kind ging ik hier echt bijna elk jaar wel naartoe. Een uitje, met mijn ouders en grootouders. Ik heb daar nog steeds enorm goede herinneringen aan. En nu ben ik deze zomervakantie met mijn eigen kinderen naar Bobbejaanland geweest! Is dit nog steeds ’t plezantste land?

Bobbejaanland

Een uitstapje over de grens; naar Bobbejaanland

Want de slogan van Bobbejaanland is jarenlang ‘ ‘t plezantste land‘ geweest. Voor mij is een dagje naar Bobbejaanland dan ook pure nostalgie. Wij gingen vaak in de meivakantie, omdat het dan altijd lekker rustig is in het park. Al jaren neem ik mezelf voor om ook met mijn eigen meiden te gaan, maar door de coronaperikelen de afgelopen jaren is het er nog niet van gekomen. Maar daar is deze zomervakantie verandering in gekomen! Want wij hebben een heerlijk dagje Bobbejaanland gehad! Bobbejaanland ligt voor ons op iets meer dan een uurtje rijden. Prima te doen, en eigenlijk nog veel dichterbij dan sommige andere grote pretparken!

Een rustig dagje pretpark

Tja… als ik zeg ‘een rustig dagje pretpark’ dan bedoel ik natuurlijk niet dat we alleen maar de rustige attracties hebben gedaan. Want wij zijn hier thuis echte pretparkliefhebbers en hebben dan ook al aan vele parken een bezoekje gebracht. Voor ons kan het dan dus ook niet spannend genoeg zijn. Nee, het was tijdens ons bezoek (midden in de zomervakantie en 32 graden) echt super rustig in het park! Wij gingen vroeger zelf altijd in de meivakantie, omdat het dan lekker rustig in het park is. De meivakantie is is namelijk een typisch Nederlands verschijnsel, en in België is het om die reden daarom ook erg rustig in Bobbejaanland. Maar we hadden dus wel op wat meer drukte gerekend nu in de zomervakantie. Maar dat was dus niet het geval, het was juist super rustig! Wellicht had de temperatuur daar wel wat mee te maken. Maar voor ons was dat dus perfect, ’s ochtends hebben we sowieso niet langer dan 10 minuten bij een attractie moeten wachten. In de middag was het eigenlijk alleen wat drukker bij de wildwaterbaan. Maar we hebben op ons gemak het hele park kunnen bezoeken!

Achtbanen in Bobbejaanland

In Bobbejaanland kun je een aantal leuke achtbanen vinden. Voor mij was het al jaren geleden dat ik er voor het laatst was geweest, dus ik was blij verrast toen we een nieuwe achtbaan aantroffen in het park! Sowieso vond ik het leuk om te zien dat Bobbejaanland het park meer is gaan verdelen in gebieden en deze is gaan thematiseren. Nu zie je dus meer themagebieden terug. Zo is er nu het themagebied ‘Land of Legends’. Daar is de achtbaan de Typhoon te vinden. Deze achtbaan staat daar al een flinke tijd, maar de wachtrij is nu nieuw aangelegd en gethematiseerd. Deze achtbaan is wel echt iets voor echt waaghalzen, want je gaat echt steil omhoog, waarna je vervolgens vanaf 25 meter hoogte de diepte in stort! Maar de achtbaan die nieuw is, die overtrof wel even al onze verwachtingen. Dat is de achtbaan Fury. Wat een geweldige achtbaan is dat zeg! De wachtrij zorgt er al voor dat je helemaal in de juiste sfeer gebracht wordt. Je gaat namelijk strijden tegen een draak. In de wachtrij maak je een keuze of je voorwaarts of achteruit de achtbaan wil doen.

Ik had nog nooit een achtbaan achterwaarts gedaan, dus onze keus was snel gemaakt. Wat maakt deze achtbaan nog meer bijzonder? Nou…. de baan houdt op verschillende plekken gewoon ineens op! Supergek om een doodlopend stuk baan te zien, want je wordt gelanceerd, en gaat vervolgens af op een stuk achtbaan waar je niet verder kunt…. Gelukkig zak je op het juiste moment weer terug te andere kant op. Zo krijg je uiteindelijk genoeg vaart om de route van de achtbaan af te kunnen leggen. Echt een hele heftige ervaring!

Waterpret op een warme dag

In het park zijn nog veel meer leuke achtbanen te vinden. Mijn favoriet is nog steeds de Revolution, een indoor achtbaan met de langste trein ter wereld! Maar er is bijvoorbeeld ook de ‘Dream Catcher’ waar je met je benen zweeft door de lucht.
Hoewel je in de achtbanen door de snelheid zat frisse wind je kant op krijgt, vonden wij het ook wel lekker om wat verkoeling te zoeken bij de diverse waterattracties. Gelukkig zijn deze in Bobbejaanland ook te vinden! Er is een boomstam wildwaterbaan, maar er is ook een indoor wildwaterbaan. Deze vonden mijn meiden echt fantastisch! Maar er is een tijd geleden ook een superleuke waterspeeltuin aangelegd, met watermonsters. Heerlijk voor de verkoeling. En helemaal niet erg met deze temperaturen om kletsnat te worden!

Andere leuke attracties

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke attracties. Wij vonden de El Paso heel leuk. Daarbij rijdt je in een karretje en kun je als een echte cowboy op allerlei taferelen schieten. Maar er is bijvoorbeeld ook een zweefmolen, een overdekt kinderland met alleen maar kinderattracties en nog veel meer!
Superleuk was bijvoorbeeld een waterglijbaan, waarbij je met 2 personen in een bootje een glijbaan met water af gaat. En mijn man en kinderen vonden de ‘Banana Battle heel tof’, waarbij je in een bootje zit en elkaar nat kan spuiten met waterpistolen. Ze kwamen er echt drijfnat uit. Ik ben er expres niet in gegaan, want ik zag al een aantal mensen kletsnat uit de attractie komen.
Wij waren om 10 uur in het park, en hebben ons echt kunnen vermaken tot 6 uur. Het park was nog een uurtje langer open, maar omdat het zo rustig was, hebben we zeker alle attracties kunnen doen. Sommige zelfs meerdere keren!

Bobbejaanland info

Ook een keer naar Bobbejaanland? Hieronder kun je de belangrijkste info op een rijtje vinden!

Openingstijden:
Bobbejaanland is niet het gehele jaar geopend. In de zomervakantie is het park elke dag open, in de maanden daarna alleen in de weekenden en vakanties. Op de website kun je de exacte openingstijden vinden.

Adres:
Olensteenweg 45, 2460 Lichtaart (België)

Tickets:
Tickets kun je via het park zelf aanschaffen, maar vaak ook via externe partners via speciale kortingsacties.
Kijk hiervoor op de site van vakantieveilingen

Wil je meer lezen over een aantal andere pretparken die ik heb bezocht? Lees dan zeker deze blogs!

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.