Walt Disney Studios Park foto’s en ervaringen – een park van EuroDisney

Deze zomervakantie hebben we een bezoekje gebracht aan Disneyland Paris. Het sprookjesachtige pretpark zal iedereen vast wel kennen van naam, en wellicht ben je ook al wel eens een keer geweest. Maar er is ook een Walt Disney Studios Park, dat is een tweede park wat bij EuroDisney hoort. Ook daar zijn wij deze zomervakantie geweest. In deze blog kun je daar alles over lezen! En scroll zeker even verder naar beneden want daar vind je de linkjes naar de ervaringen van Ellen haar midweek bij Disneyland Parijs!

Walt Disney Studios Park foto's

Een stukje geschiedenis

Naar mijn weten was Walt Disney Studios een vrij nieuw onderdeel van het park. Dit blijkt echter helemaal niet zo te zijn, dit deel van het park bestaat zelfs al wel 20 jaar! In 2002, tijdens het tienjarig bestaan van Disneyland Paris is dit pretpark geopend. Mijn laatste bezoek aan Disneyland Paris is nog van voor die datum, dus ik kende het Walt Disney Studios Park nog helemaal niet.
Het idee van dit deel van het park is om gasten de magie van films te laten ontdekken. Dat staat in dit park dus helemaal centraal. In Disneyland Paris staan vooral de sprookjes centraal en de wat oudere Disney-films. In het Studios Park zie je meer moderne films, Pixar-animaties en sinds kort ook de Marvel superhelden.

Walt Disney Studios Park foto's

Een eerste indruk van het Walt Disney Studios Park

Oké…. laat ik heel eerlijk zijn: mijn eerste gevoel voorafgaand aan ons bezoek was bij dit park was niet echt wauw. Op voorhand had ik veel meer interesse in het originele Disney park, omdat je daar in de sprookjesachtige omgeving kunt rond lopen. Maar toen ik eenmaal bij het Walt Disney Studios Park was gearriveerd moet ik mijn mening snel bijstellen. Dit is ook een ontzettend tof park!
In het park staan films centraal. Als je binnenkomt lijk je dus echt een grote film studio in te lopen. De eerste grote hal die je tegenkomt en waar je doorheen loopt is ‘Disney Studio 1‘. In deze hal lijken echte filmsets opgebouwd. Je waant je dus op een echte filmset! In het begin moet je echt even wennen en je ogen goed de kost geven, want het komt vooral heel groots over allemaal.

Walt Disney Studios Park foto's
Walt Disney Studios Park foto's
Walt Disney Studios Park foto's
entree Disneyland Parijs studiopark

Verschillende themagebieden

Net als bij Disneyland Paris heb je in het Walt Disney Studios Park verschillende themagebieden. Het meest in het oog springende en complete themagebied is ‘Worlds of Pixar‘. Daar is van alles te vinden wat te maken heeft met de Pixar films. Zo heb je een ontzettend toffe achtbaan ‘Crush’s Coaster’. Daarbij zit je in een ronddraaiend schild van een schildpad, en vlieg je echt alle kanten op in de achtbaan!
Maar in dit themagebied kun je ook nog andere attracties vinden die te maken hebben met de films van Pixar: denk aan Ratatouille, Toy Story, en Cars. Deze attracties zijn stuk voor stuk enorm leuk en sluiten heel goed aan op de belevingswereld van (jonge) kinderen. De attracties zijn prachtig gethematiseerd en er zijn vele plekjes te vinden om leuke foto’s te maken!

Er zijn nog meer themagebieden in het Walt Disney Studios Park, maar deze zijn allemaal wat minder uitgebreid. Hier zijn dan 1 of 2 attracties te vinden, en verder winkeltjes of restaurants. Daarin zit dus wel een verschil met EuroDisney, er zijn per themagebied wat minder attracties te vinden.
Zo kun je in het gebied ‘Production Courtyard‘ de attractie ‘Twilight Zone Tower of Terror’ vinden. Verder zijn daar plekken waar shows opgevoerd worden, maar geen andere attracties. De tower of terror vonden wij trouwens wel ontzettend tof! Wat is deze attractie spannend, goed gethematiseerd en enorm verrassend! Echt een aanrader!

Ratatouille een topattractie Disneyland Parijs
Waan je in Frankrijk met de attractie: Ratatouille

Marvel Avengers Campus: een nieuw themagebied in het Walt Disney Studios Park

Een nieuw themagebied is de Marvel Avengers Campus. Voor iedereen die van superhelden houdt is dit een echte aanrader! Denk bijvoorbeeld aan de films van Spider-Man, Black Widow, Iron Man of Black Panther. Deze superhelden kun je zomaar in het echt tegenkomen. Je loopt een industrieel gebied binnen met allerlei fabrieken. Op het dak zie je dan ineens Spider-Man en de andere superhelden die gevechten uitvoeren of trucjes laten zien. Het hele gebied doet tot nu toe nog vrij nieuw aan, met glimmende tegeltjes op de vloer en stoere foto plekjes. Er zijn in dit gebied ook twee attracties te vinden.

De eerste attractie is Avengers Assemble: Flight Force. Mensen die al eerder in het park zijn geweest zullen deze attractie misschien wel herkennen. Voorheen was dit de ‘Aerosmith Rock ‘N Rollercoaster’. Deze attractie is helemaal om gebouwd, met nu Iron Man als centraal thema. Dit is een binnenachtbaan, in het pikkedonker. Je wordt superhard gelanceerd terwijl je ondertussen beelden ziet van Iron Man op een missie.

Spider-Man W.E.B. Adventure

Een compleet nieuwe attractie in het Walt Disney Studios Park is het Spider-Man W.E.B. Adventure. Van deze attractie zijn we echt fan! We zijn dan ook meerdere keren in deze attractie gegaan in de dagen dat we in het park waren. In deze attractie ben je te gast tijdens een open dag bij de fabriek waar Peter Parker werkt. Ze hebben een nieuwe uitvinding gedaan: de zogenaamde Spider Bots. Maar die zijn compleet op hol geslagen en blijven zichzelf vermenigvuldigen. Jouw taak is het om te helpen ze te stoppen.

Je stapt in een W.E.B. Slinger Vehicle en daarmee reis je de fabriek door. Met je armen kun je net zoals Spider-Man webben afschieten en zo alle Spider Bots vernietigen. Maar het zijn er veel en af en toe komt er ook een reuze Spider Bot tevoorschijn. Na afloop van de attractie hadden wij zelfs spierpijn aan onze armen, zo hard hebben we ons best gedaan om Spider-Man te helpen.
De wachttijd voor deze attractie was wel lang, dus wij hebben gebruik gemaakt van de single rider rij. Daarmee ben je zeker de helft sneller dan met de gewone wachtrij.

Walt Disney Studios Park foto's Avengers Campus
Ingang van de Marvel Avengers Campus
Avengers Campus

Walt Disney Studios Park een aanrader of niet?

Oké, en dan nu natuurlijk de vraag: is Walt Disney Studios Park een aanrader of niet? Moet je daar echt een keertje heen gaan of kun je dit park toch beter overslaan? Onze kinderen (en wijzelf) waren enorm enthousiast over dit park. Maar naar mijn mening is het geen park om speciaal voor naar Parijs te rijden, ik zou dit dan zeker combineren met een bezoek aan Disneyland. Dan is het wel echt een meerwaarde. Het zou zonde zijn als je het Walt Disney Studios Park overslaat.

Eigenlijk moet je het zo zien: dit park is meer voor de durfals en de achtbanenliefhebbers. Beide parken hebben eigenlijk een andere invalshoek en bedienen net een ander publiek of mensen met een andere interesse. Disneyland Paris is supermooi en vooral heel erg mooi sprookjesachtig. Walt Disney Studios Park is wat stoerder, en daar zit ook wat meer spannende attracties. Als je dus naar Parijs gaat, en van pretparken houdt, zou ik dus zeker een bezoekje brengen aan het Walt Disney Studios Park.

Benieuwd naar mijn ervaringen met Disneyland Paris? Lees dan ook zeker mijn blog daarover!

Lees ook deze blogs

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

1 reactie

  1. Wij gingen enige jaren geleden ieder jaar naar het Zuiden van Frankrijk op vakantie en combineerden dat altijd met vier dagen Disneyland Parijs. We stonden dan met de camper op het parkeerterrein. Dat was toen altijd gratis. We gingen dan ook altijd naar beide parken, toen dat later kon.
    Zal ondertussen wel weer veel veranderd zijn.
    Zijn ook twee keer geweest in een hotel, ook fantastisch.
    De moeite waard om een keertje naar toe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.