Skip to Content

Een woonkamer buiten creëren met een veranda of tuinkamer

Een woonkamer buiten creëren doe je met een veranda of een tuinkamer. Een fijne extra plek bij je huis! De afgelopen jaren zijn beide al een enorme trend als het gaat om de inrichting van onze tuinen. Door de veranda’s kun je een beschutte plek buiten creëren waardoor je lekker kunt buiten zitten, ook als het wat minder weer is. En met een tuinkamer heb je zelfs het hele jaar door het ‘buitengevoel’. Praktisch, en het ziet er nog leuk uit ook. Een fijne plek om met vrienden en familie gezellig te borrelen. Of juist lekker alleen een boek te lezen. In deze blog staan een aantal mogelijkheden voor een mooie woonkamer, maar dan buiten!

De veranda

De veranda is al aardig normaal geworden in onze tuinen, de tuinkamer is wellicht wat onbekender. Veranda’s zijn er in allerlei soorten en maten. Van de Amerikaanse ‘porch’: een soort brede balustrade over de hele lengte of breedte van de woonkamer. Tot een kleine overkapping buiten aan het huis. Van hout, aluminium of kunststof. Inmiddels zijn de veranda’s zover doorontwikkeld dat je ze meestal niet meer op maat hoeft te laten maken en ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Dat scheelt veel gedoe en geld. Onderstaande overkapping heeft bijvoorbeeld een dak van polycarbonaat, waar een UV werende laag in zit. Dat betekent lekker beschut buiten zitten wanneer het regent, maar ook wanneer de zon schijnt. Je kunt hier ook schuifdeuren aan toevoegen, of bijvoorbeeld een scherm waardoor je de veranda (deels) winddicht kan maken. Zo maak je van een veranda al bijna een tuinkamer.

veranda

De tuinkamer als woonkamer buiten

De tuinkamer ken ik minder goed, maar blijkt een mooi alternatief te zijn voor de veranda als je ook in de winter warm buiten wilt zitten. Een tuinkamer is namelijk een dichte veranda en geïsoleerd. Deze transparante kamer zet je tegen je huis aan, waardoor je eigen woonkamer direct vergroot wordt. Met veel licht van buiten en warmte door de isolatie lijkt me dit een ideale toevoeging aan je woonkamer en huis. Ook de tuinkamer is er in allerlei soorten en maten, waarbij je naar voorkeur bijvoorbeeld ook schuifdeuren of zonnewering kan toevoegen. Voor mensen met een kleiner huis en grote tuin lijkt me dit een mooi alternatief ten op zichte van een rigoureuze verbouwing. Een heerlijke plek voor een eettafel, waar je dus ook in de winter goed kan zitten.

Lastig om te kiezen tussen een veranda of tuinkamer?

Online staan enorm veel opties als je een extra woonkamer buiten wilt creëren. Het lijkt me lastig kiezen en sowieso is het handig om een expert te raadplegen als het gaat om de goede maten, maar bijvoorbeeld ook voor de afvoer van regen, het plaatsen van de tuinkamer enz. In een enorme showroom kun je de veranda’s en tuinkamers bekijken om zo de afweging te maken. En mocht je er al uit zijn, dan is online bestellen natuurlijk nog veel makkelijker. Even inrichten en gezellig maken en dan lekker ontspannen met een boek en een kop thee in de buiten-woonkamer!

Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.