Ozybag review, een goede manier voor betere nachtrust met ozysleep

Zijn we niet allemaal op zoek naar manieren voor een betere nachtrust? Soms zoeken we naar oorzaken, waarom slapen we slecht? Soms proberen we het slechte slapen aan te pakken op diverse manieren. Minder schermtijd, meer buiten zijn, lavendelgeur en wat regelmaat. Maar er zijn ook andere manieren zoals meditatie, slaapgeluiden, een zwaartedeken en… Ozybag! Een wat? Dit is simpel gezegd een flexibele maar strakke slaapzak waardoor je tot rust komt en dus beter kan slapen. Het één werkt niet voor een ander maar we zijn dit wel gaan testen voor jullie. Zowel ik als mijn dochter van 9 jaar. Slapen met een Ozybag, hoe is dat ons bevallen?

Ozybag review, voor kind en volwassene is dit een manier voor betere nachtrust. Hoe werkt Ozysleep en wat is onze ervaring met slapen?

Wat is een Ozybag?

Simpel, dat is een slaapzak die zeer flexibel is. De Ozybag kan je ondersteunen bij het verbeteren van je slaap. Heb je genoeg van slapeloze nachten en uitgeputte ochtenden? De Ozybag kan dé oplossing zijn om jouw slaap te verbeteren. Het is speciaal ontworpen om een kalmerende druk op het hele lichaam uit te oefenen, wat zorgt voor comfort en ontspanning. De gelijkmatig verdeelde druk, oftewel compressie, simuleert het gevoel van een omhelzing. Dit aangename gevoel wat je krijgt van slapen in een Ozybag helpt je om sneller in slaap te vallen, dieper te slapen en gedurende de nacht ongestoord door te slapen.

Het zou zomaar kunnen zijn dat jouw slaapproblemen verdwijnen dankzij deze slaapzak. Ook bij diverse uitdagingen met slapen die komen kijken bij slapeloosheid, stress, angst, autisme, hooggevoeligheid, ADHD of RLS. De Ozybag zou zomaar zeer geschikt kunnen zijn voor jou. Voor kinderen en volwassenen. De constante druk creëert een kalmerend en veilig gevoel, waardoor je gemakkelijk tot rust komt en ontspant. De Ozybag simuleert het gevoel van een stevige knuffel, zodat je volledig kunt ontspannen en sneller in slaap valt. Maar anderen zullen meer het veilige gevoel van een baarmoeder herkennen. Warm, knus en veilig. Slapen in een Ozybag kan dus zomaar jouw slaapkwaliteit verbeteren!

Voordelen Ozybag van Ozysleep

 • Een betere nachtrust – Sta eindelijk weer energiek op door de goede nachtrust die de ozybag je geeft. Je zal je uitgeruster en beter voelen. De dag kan jij weer aan!
 • Hoogwaardige kwaliteit en super stretchy – De ozybag is gemaakt van rayon. Rayon staat er om bekend zeer vochtabsorberend te zijn, wat dus zorgt voor verkoeling. Zo kan je ook in de zomer gewoon in de ozybag slapen. Daarnaast is de ozybag super rekbaar, zo kan je je nog voldoende bewegen.
 • Gemakkelijk mee te nemen – Ga je op reis? Dan neem je de ozybag gemakkelijk mee. Het formaat is vergelijkbaar met die van een opgevouwen shirt. het gewicht is superlicht.
 • Aanbevolen door slaapcoaches – Zij geven aan dat er verschillende onderzoeken zijn gedaan naar de constante compressie en hier positieve resultaten aan gebonden zijn. (ik heb geen onderzoeken kunnen vinden om te delen hier)
 • Verkoelend in de zomer – De ozybag houdt geen overbodige warmte vast. In de zomer heb je er genoeg aan om in de ozybag te slapen. In de winter kan je gerust in de Ozybag onder een deken liggen.
Ozybag review, voor kind en volwassene is dit een manier voor betere nachtrust. Hoe werkt Ozysleep en wat is onze ervaring met slapen?

Nadelen slapen met Ozybag ervaringen

Eventuele nadelen zijn er natuurlijk ook. En jullie weten dat wij elke recensies eerlijk schrijven op MamaScrapelle. Zo deelde ik met wat mensen dat we zouden gaan slapen met een Ozybag. En daar kreeg ik wat reacties op en kritische vragen. Hieronder deel ik die vragen en reacties:

 • Benauwd: het zit te strak voor comfort
 • Bewegen: hoe kan je uit bed en bewegen als er iets is in de nacht, of als je moet plassen?
 • 1 size fits all: Er is maar 1 volwassenmaat en 1 kindermaat? Past dat wel?
 • Meerwaarde: heeft het echt een meerwaarde voor die prijs?

Deze nadelen voor slapen met Ozybag waren vragen voordat we ermee zijn gaan slapen. Logisch ook en goed om kritisch te zijn. Ik heb ze meegenomen in onze ervaring. Zeker het deel van snel moeten kunnen opstaan als mama was iets wat ook een vraag vanuit mezelf was. En ook de 1 size fits all, ik ben momenteel wat ronder dan dat de modellen zijn op de foto van Ozysleep.

testen slaapzak ozysleep ervaring review

Ervaring slapen met OzyBag – ozysleep

Kind

Slapen met de Ozybag gaan we dus testen als volwassen vrouw en kind van 9 jaar die 1.33 lang is. Let op, de kinderslaapzak* van Ozybag is niet voor hele jonge kinderen en niet voor baby’s. Waarom maak ik de keuze? Mijn oudste dochter is een woelmuis, ze is veel wakker in de nacht en slaap relatief kort. Ze houdt van haar zwaartedeken, maar in de zomer is deze voor haar te warm. En we kunnen deze niet meenemen als we op vakantie gaan of ergens anders slapen. We hebben geen auto of rijbewijs en reizen met ov. Dan is een zwaartedeken echt te zwaar helaas. De laatste weken slaapt ze in een hoeslaken. Ze draait deze om en kruipt er in, dit vindt ze dus heerlijk. Precies zoals je dus ook in een Ozybag slaapt!

Ik ben een zeemeermin!

De verschillende slaapzakken komen in dezelfde kleur en met gelijk label, dus leg ze even tegen elkaar als je een volwassen en kindermodel hebt. Mijn dochter is direct enthousiast en vindt de stof heerlijk aanvoelen. Ze zegt dat ze een zeemeermin is. Een groot voordeel van de Ozybag is dat er een zakje bij de voeten zit. Deze kan dicht, maar ook open! Zo kan je dus gewoon lopen en bewegen of ademen. Ook kan je kiezen voor de optie met of zonder capuchon.

Mijn dochter is meteen gaan slapen met de Ozybag en eerlijk is eerlijk ik merk meteen verschil in haar nachtrust. Normaal gaat ze om de paar uur slaperig plassen. Maar toeval of niet, met de Ozybag aan dus niet. Ook kruipt ze makkelijk er zelf in en uit, en geeft de slaapzak toch voldoende compressie. Bij haar lichaam, leeftijd en wensen past de slaapzak dus prima. Ook zit ze graag overdag in de Ozybag als ze gaat lezen, tv-kijken of iets anders op de bank. Klein nadeel… haar jongere zusje van 4 wilt er nu ook 1. Ik heb maar haar slaapzakken van zolder afgehaald die ze had afgezworen. Pas dus op met jongere broertjes of zusjes, die willen ook!

slaapzak jonger zusje ozysleep

Volwassen ervaring Ozysleep

Ik vind de stof dus heerlijk aangenaam. Mijn lichaam is op dit moment door ziekte pijnlijk bij de gewrichten en daardoor slaap ik slechter. Ik slaap soms met een verzwaringsdeken wat ik soms heerlijk vind. Maar op de meeste dagen drukt deze teveel op mijn gewrichten. Ook vind ik het in de zomer te warm en is het onmogelijk om een verzwaringsdeken met het ov mee te nemen. In de nacht lees ik graag en de Ozybag is daarvoor echt ideaal. Ik zit, trek hem helemaal op en doe de capuchon op. Zo heerlijk om mijn schouders, nek en hoofd bedekt te hebben. Een laken of iets zakt altijd weg. En met een vest ga ik niet slapen.

Ik maakte me eerst zorgen over de one size fits all, maar het is echt heel flexibel. Het geeft compressie maar als ik met mijn armen helemaal in de bag ben kan ik deze gewoon bewegen. En ook mijn benen kunnen bewegen. Het kritische puntje als je gaat slapen met de Ozybag en je moet er in de nacht uit, is niets om je druk om te maken. Dankzij de flap onderaan kan je gewoon lopen. Ik heb zelfs de slaapzak tot op mijn buik omhoog kunnen doen zodat ik kon lopen en naar de wc kon. Maar aan- en uittrekken gaat net zo eenvoudig. Het is even wennen en zoeken naar jouw handigheid, maar ik heb het zeker niet als beperkend ervaren.

Conclusie van ons beide

Ik heb enkele nachten heerlijk geslapen met de Ozybag, maar toch zal ik niet elke avond ermee slapen. Helaas is mijn lichaam soms te gevoelig voor zwaarte en compressie. Wel vind ik het heerlijk om aan te hebben met capuchon als ik ga lezen in bed en op de bank. Dit is echt iets wat me helemaal tot rust brengt. Ik zou dus ook zeker de variant met capuchon aanraden.

Mijn dochter is echt heel erg fan en het helpt haar voor betere nachtrust. Tot nu toe slaapt zij met de Ozybag tot onder haar oksel. Voor haar hoeft de capuchon niet per se, maar ik denk dat dit bij koudere dagen misschien wel fijn gaat zijn voor haar. Ze slaapt ermee onder een deken, soms alleen in de slaapzak. En ook op de bank pakt ze het er graag bij. Ik merk ook echt dat ze beter slaapt.

Daarbij vind ik de stof en het gewicht echt van een groot voordeel. Het past makkelijk in een tas, is snel droog en het zit gewoon onwijs aangenaam. Onze conclusie is dus zeer positief van de Ozybag! Het is even een uitgave misschien maar wat ons betreft, en zeker voor mijn dochter, wel behulpzaam voor een goede nachtrust. De eerder besproken eventuele nadelen van een Ozybag gelden voor ons dus niet. We ervaren het zeker niet als benauwend of te strak, kunnen gewoon uit bed, one size does fits us en het heeft zeker een meerwaarde voor ontspanning en betere slaap.

Ozybag review, voor kind en volwassene is dit een manier voor betere nachtrust. Hoe werkt Ozysleep en wat is onze ervaring met slapen?

Verzwaringsdeken versus OzyBag

Eigenlijk is het geen wedstrijd tussen die twee. Toch zijn beide momenteel veel online te vinden. En ik snap dat mensen gaan wikken en wegen in verband met de prijs. Wij hebben beide getest voor MamaScrapelle en kunnen dus eerlijk onze ervaring delen met jullie. Maar besef je wel dat het voor een ieder persoonlijk is.

Overzicht Ozybag versus verzwaringsdeken

 • Gewicht: omdat wij geen auto of rijbewijs hebben wint de Ozybag onder dit punt. De slaapzak is zo licht en minimaal, dat past in elke tas!
 • Wassen: ik vind het fijn om beddengoed te kunnen wassen, zeker bij kinderen en ook dan wint de Ozybag. Deze is gewoon veel makkelijker te wassen en droogt veel sneller.
 • Beter slapen: dat is geheel persoonlijk. Wij vinden beiden de druk van een zwaartedeken heerlijk ontprikkelend werken. Je voelt het direct als de deken op je ligt, de aangename sensatie van tot rust komen. Bij de Ozybag voelde ik dit niet direct. Voor mij was dit meer een aangenaam gevoel van comfort en warmte. Mijn dochter slaapt wel echt beter met de Ozybag. Al vanaf de eerste nacht slaap ze dieper en langer door.
 • Materiaal: ik vind van beide het materiaal zacht en aangenaam, mijn dochter vind dat ook. Al zit er bij de zwaartedeken wel een hoes omheen van fleece die mijn dochter weer heerlijk zacht vindt.
 • Warmte: in de zomer is voor ons echt de zwaartedeken te warm. Ondanks de ademende materialen, ligt het gewoon zwaar. Ik vind zelf de Ozybag aangenamer al is die ook te warm bij de echt hete nachten voor mij. Mijn dochter slaapt op warme nachten prima in haar Ozybag. Groot voordeel is ook dat de slaapzak weer onder een deken kan als het kouder wordt.
 • De prijs: beide is een investering maar de Ozybag is wel wat goekoper

Ik kan nogmaals alleen onze ervaring delen van een volwassen vrouw en een kind van 9 jaar. De keuze zal altijd persoonlijk blijven en iedereen ontprikkelt weer op een andere manier.

relaxen ontprikkelen op de bank met ozysleep

Kortingscode Ozybag

Ozybag got niet alleen onze backs maar ook die van jullie! Ik mag namelijk een kortingscode delen met de volgers van MamaScrapelle. Dus twijfel je nog door de prijs, dit is het moment om het dan toch te kopen. Gebruik code mamascrapelle10 voor korting. Maar dat is niet alles. Wanneer je besteld en die kortingscode gebruikt maak je ook kans om je volledige aankoopbedrag terug te winnen! Je speelt automatisch mee als je de kortingscode gebruikt.

Informatie slapen met Ozybag

Ik hoop dat jullie met deze blog een goed beeld gekregen hebben over slapen met een Ozybag. Ozysleep is het officiële bedrijf wat deze slaapzakken uitbrengt. Je kan ze online bij hun bestellen. Het persoonlijke contact is makkelijk te maken voor bijvoorbeeld vragen en dat vind ik altijd fijn. Ze staan echt achter hun product en ik snap het helemaal. Wij hebben mogen ervaren hoe fijn het kan zijn om te slapen met een Ozybag.

Nog even wat informatie op een rij:

 • Er zijn 4 Ozybag varianten: kind met capuchon en kind zonder capuchon, en volwassen met capuchon* en zonder capuchon
 • One size is echt heel flexibel
 • Er zit een voetenflapje waardoor je dus makkelijker kan lopen of kan luchten
 • Het is echt heel licht en neemt weinig ruimte in
 • Mijn dochter slaapt sindsdien beter
 • Gebruikt de kortingscode mamascrapelle10 voor korting plus automatische deelname om je aankoopbedrag terug te krijgen
 • OzySleep* is de officiële leverancier, kantoor zit in Nederland en contact verloopt in het Nederlands.

Heb jij al eens geslapen in een Ozybag? Of denk je erover na? Stel me gerust vragen onderaan deze blog en ik zal je zo goed mogelijk helpen. Een tweede kinderslaapzak staat overigens nu wel op mijn wensenlijstje. Mijn dochter is zo gek erop en slaapt zoveel beter… ik heb graag een backup voor haar in huis! En als er één gewassen wordt, of als ze gaat logeren dat er altijd nog een Ozybag is.

Ozybag review, voor kind en volwassene is dit een manier voor betere nachtrust. Hoe werkt Ozysleep en wat is onze ervaring met slapen?

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.