Skip to Content

Hoofdkussen op maat Be Koala | vermindering nekklachten bij fybromyalgie

Vage diagnoses of geen oplossing kunnen vinden en veel klachten. Helaas horen we het steeds vaker. Ook ik heb onder andere fibromyalgie en migraine. Een kussen heeft hier wellicht invloed op, ik heb dit getest. Heb jij een goed kussen? Thuis vervingen wij vroeger onze kussens bijna nooit. Tegenwoordig doe ik dit wel en dat slaapt een stuk lekkerder. Toch vind ik het juiste kussen uitzoeken best lastig. Wat voor mij werkt, werkte niet voor mijn partner en andersom. Goede slaap is belangrijk en een prettig kussen maakt hier een groot verschil in. Afgelopen weken sliep ik op een hoofdkussen op maat van Be Koala en leerde bij over kussens en slaap. De kussens van Be koala klinken perfect! Maar hoe is de realiteit?

Hoofdkussen op maat van Be Koala testen. Vegan kussen en afgestemd op jouw slaaptype nek - en rugklachten fybromyalgie

Dat wordt lekker slapen – Be Koala

Be koala biedt hun klanten een hoofdkussen op maat. Dat niet alleen, ze zijn ook duurzaam. Er komt geen dierenleed aan te pas en ze zijn niet slecht voor het millieu. Ze gaan ook nog eens lang mee, zijn volledig natuurlijk én helpen tegen je nekpijn. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Ik vond bijna van wel en was dan ook erg benieuwd naar deze kussens.

Wellicht herken je dit maar nek, rug en hoofdpijnklachten komen vaak samen en versterken of veroorzaken elkaar. Zo had ik lange tijd nekpijn maar werd mijn migraine ook steeds vaker en ging mijn rug meedoen. Goed slapen is dan natuurlijk alleen nog maar lastiger geworden. De kussens van Be koala zijn ontworpen en getest met de hulp van fysiotherapeuten en feedback van een testpanel. Uiteindlijk kwamen zij uit op hun huidige product. Iedereen slaapt anders en Be Koala maakt een kussen dat aansluit bij jou slaappatroon. Zelf slaap ik meestal op mijn zij. Op de website van Be-Koala leerde ik onder andere dat dit geen kwaad kan, mits je het juiste kussen gebruikt. Ook een zijslaper? Ik zou toch even wat informatie lezen.

voordelen Hoofdkussen op maat van Be Koala testen. Vegan kussen en afgestemd op jouw slaaptype nek - en rugklachten fybromyalgie

Dichter bij de natuur

Steeds meer mensen kopen meer natuurlijke producten en verlagen hun ecologische voetafdruk. Persoonlijk heb ik het idee dat natuurlijke producten soms gewoon prettiger aanvoelen. Een vegan kussen, daar had ik echter nog niet over nagedacht. Toch klinkt het heel logisch. Mijn huid is vrij gevoelig en zal vast goed reageren op mijn hoofdkussen op maat, dat hypo-allergeen is en van natuurlijk materiaal.

Hoe mijn huid zou reageren, en vooral mijn nek en hoofd, daar was ik erg benieuwd naar. Dus, tijd voor mijn aanvraagproces. De website van Be Koala begroet mij direct. Ik krijg een vragenlijst om in te vullen die begint met wat basisvragen en daarna verder ingaat op onder andere mijn slaap. Deze informatie gaat door een formule en met behulp van software wordt mijn ideale kussen berekend. Mijn kussen wordt gemaakt en is al snel daarna onderweg.

Aan de slag – hoofdkussen op maat bij fybromyalgie

Een enorme doos wordt geleverd. Hierin zit mijn hoofdkussen op maat, netjes ingepakt en met een persoonlijk briefje erbij. Er zitten tips bij en alle informatie over onderhoud (hiervoor kun je de qr code volgen). Het Be Koala kussen is groot en stevig en voelt heel anders dan ik gewend ben. Ook ruikt het anders. Het geeft een stevig en fijn gevoel. Tot dusver ben ik erg enthousiast. Wel vind ik het jammer dat ik niks hoorde over mijn beantwoorde vragen. Deze bepalen een type kussen, maar zelf ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat voor invloed dat op het kussen heeft. Wellicht ben ik gewoon te nieuwsgierig. Over slaaphoudingen is meer informatie te vinden op de website van Be Koala, zo ben ik een zijslaper en staan er hiervoor diverse tips bij.

software berekend jou perfecte kussenDe hoofdkussens op maat van Be Koala test ik onder andere omdat ik nek-rug klachten heb en vaak last heb van hoofdpijn. Slaap is voor mij enorm belangrijk, ik ben namelijk chronisch ziek en wanneer ik slecht slaap voel ik gewoon dat mijn lichaam niet goed genoeg herstelt. Dit zijn dan ook aandachtspunten voor mij bij het uittesten van dit kussen. Wanneer het kussen geleverd wordt heb ik toevallig enkele dagen ervoor migraine gehad en zitten mijn nek en rug vast. Vervelend, maar misschien wel een goede test?

Mijn ervaring hoofdkussen bij fybromyalgie

Wanneer ik voor het eerst op dit kussen lig voelt het heel anders dan ik gewend ben. Niet slecht of goed maar vreemd. De vulling is stevig en zakt niet in maar vormt toch goed mee. Mijn hoofdkussen op maat went al redelijk snel. In de weken dat ik mijn kussen test heb ik nog wel last van mijn rug en nek, maar erg weinig. Natuurlijk kan ik niet met zekerheid zeggen waar dit door komt. Wel weet ik zeker dat mijn klachten niet erger worden door het hoofdkussen op maat. Ook lukt het mij gemakkelijker om diep te slapen. Ik heb sterk het gevoel dat dit onder andere door de stevigheid en het gevoel van de vulling van het kussen komt. Hoe dit zit kan ik niet uitleggen.

Goed, hij slaapt dus erg prettig en inmiddels ben ik gewend en wil ik niet meer terug naar mijn vorige kussen. De laatste jaren koop ik wel bewuster kussens, maar toch weet ik nooit goed waar ik op moet letten. Eigenlijk weet ik dit nu nog steeds niet, maar als Be Koala het wel weet, maakt dat misschien niet meer uit en kan ik het aan hun overlaten. Wel leerde ik hieruit hoe belangrijk het juiste kussen is en dat dit verschil enorm groot is per persoon. Welk kussen er bij jou past is van van alles afhankelijk. In de drukke tijd waarin wij leven, met dagen gevuld met invloeden en impulsen denk ik dat slaap enorm belangrijk is. En daardoor kunnen ons hoofd en lijf even rust krijgen.

Samenvatting hoofdkussen op maat

Be Koala noemt op hun website ‘het kussen van de toekomst’. Dit klinkt wellicht wat overdreven, maar is misschien wel echt waar. Het kussen dat té perfect klonk wilde ik graag proberen, maar heeft toch wel érg veel voordelen. Het slaapt in ieder geval lekker, zal lang meegaan en is goed schoon te houden. Dit vind ik erg prettig. Dit is mijn eerste kussen van natuurlijk materiaal en ik voel mij hier heel goed bij.

Wil je meer leren over welk slaaptype je bent, of heb je ook interesse in een hoofdkussen op maat? Hierover kun je meer informatie vinden op de website van Be Koala. Hier geven ze naast informatie ook nuttige tips.

Wil je meer lezen over slapen of heb je hier andere vragen over?

Lees dan ook deze blogs:

Footer5
Jasmijn
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.