Skip to Content

Spider-Man across the Spider-verse, een geweldige tekenfilm

Iedereen kent Spider-man toch wel? Eerlijk zeggen als dat niet zo is, maar volgens mij kent iedereen deze vriendelijke buurman uit New York wel. Alhoewel…iedereen kent wel een variant! Ja dat typ ik goed, Spider-man is namelijk zoveel meer dan een superheld die slingert door de straten van New York. Je kunt hem kennen van de Spiderman tekenfilm lang geleden, of misschien ben je opgegroeid met Toby Maguire als gezicht van. Andrew Garfield? Tom Holland? Ken je hem vanuit The Simpsons of van The Avengers? En weet je wat zo leuk is, het multiversum speelt een grote rol bij deze iconische superheld. Dus welke Spider-man je ook kent.. ze zijn allemaal anders en toch gelijk en hun verhalen hangen allemaal mooi samen. Spider-Man across the Spider-verse speelt ingenieus met dit gegeven.

Spider-Man across the spider-verse
Credits @ Universal Pictures 2023

Synopsis Spider-Man across the Spider-verse

Miles Morales keert terug in het volgende deel van de Oscar®-winnende Spider-Verse-saga. Dit spectaculaire avontuur leidt de vriendelijke Spider-Man uit Brooklyn dwars door het multiversum. Daar moet hij het samen met Gwen Stacy en een nieuw team van Spider-People opnemen tegen de sterkste vijand waar ze ooit mee te maken hebben gehad.

Spider-Man across the Spider-verse is een computer geanimeerde Spiderman tekenfilm dat zich afspeelt in de grote en rijke Marvel superheldenwereld.

De Engelse stemmencast bestaat uit: Shameik Moore als Miles Morales, Hailee Steinfeld (Gwen Stacey), Brian Tyree Henry (Jefferson Davis), Luna Lauren Vélez (Rio Morales), Jake Johnson (Peter B. Parker), Jason Schwartzman (Spot), Issa Rae (Spider-woman) en anderen voor ons redelijk onbekende namen in Nederland.

De Nederlandse stemmencast bestaat uit:

 • Juliann Ubbergen (Miles Morales)
 • Holly Mae Brood (Gwen Stacey)
 • Edwin Jonker (Jefferson Davis)
 • Nurlaila Karim (Rio Morales)
 • Kevin Hassing (Peter B. Parker)
 • Fernando Halman (Aaron Davis)
 • Cynthia de Graaff (Lyla)
 • Ine Kuhr (Aunt May)
 • Joey Schalker (Dr. Jonathan Ohnn)
 • Jelle Amersfoort (Miguel O’Hara)
 • Emmanuel Ohene Boafo (Hobie Brown)
 • Charmaine Yard (Jessica Drew)
 • Oscar Siegelaar (Commandant George Stacy)
 • Tabi Awan (Pavitr Prabhakar)

Opgroeien met Spiderman tekenfilm

Ik heb eigenlijk met elke vertolking wel iets. Vroeger keek ik graag naar de Spiderman tekenfilm en vond ik het zo tof dat er een heus multiversum al was. Dit wist me te prikkelen en boeien als jong meisje. Er kwamen opeens diverse soorten Spider-mans! Ook de jeugdige charme kan ik altijd erg waarderen bij deze superheld. Hij is vaak vrolijk, wat brutaal maar wel op een charmante manier en ziet het leven vaak zonnig in. Een leven wat echt niet altijd zonnig is voor hem. Toby Maguire was tijdenlang wel mijn Spider-man maar toch kon ik ook wel genieten van reboot na reboot en gelukkig werd Spidey ook opgenomen bij The Avengers. Spider-Man across the Spider-verse is de nieuwste film uit 2023.

Spider Man across the Spider verse leeftijd

Bijzonder is dat deze film, anders dan z’n voorgangers, volledig computer geanimeerd is. Maar het is zo ingenieus en uitmuntend gemaakt dat het echt een feestje is om naar te kijken. Voor elke leeftijd. De Spiderman tekenfilm is overigens officieel geschikt vanaf 9 jaar. Maar verkijk je dus niet op het feit dat het geanimeerd is, dit is voor volwassenen ook echt heel tof. En dan is er nog het verhaal, wauw. De jeugdige charme, humor, spanning, schurken en een multiverse. Het komt allemaal voorbij in Spider-Man across the Spider-verse. Wat overigens aansluit op het eerdere deel. En wat zeker niet het laatste deel zal zijn. Verder verklap ik niks!

Spider-Man across the spider-verse
Credits @ Universal Pictures 2023

Première Spiderman 2023

Wij waren bij de première aanwezig en wat een feestje was dat. Spider-Man across the Spider-verse is zo geliefd onder veel mensen. De première bruiste dan ook van de liefde voor deze superheld. Het leuke is dus dat er meerdere soorten spider-mannen (en vrouwen!) zijn. Deze waren ook aanwezig bij de première. Heel tof. Ook de stemmencast en andere bn-ers kwamen graag langs op de rode loper.

Ook willen we benoemen hoe tof de bioscoop aangekleed was. De trap, de roltrappen en op andere plekken was er allemaal tof artwork te vinden van Spider-Man across the Spider-verse. Echt heel gaaf gedaan en de avond bruiste van de liefde voor Spidey en co. Dat de Spiderman tekenfilm dan ook nog eens zeer geslaagd was, was de kers op de taart.

bioscoop spidey film Spiderman tekenfilm
Credits @ Universal Pictures 2023

Filmervaring dochter Spiderman tekenfilm

Namens MamaScrapelle zijn mijn man en dochter naar de première gegaan. Mijn dochter is negen en niet per se fan van deze superheld. Tot na het zien van Spider-Man across the Spider-verse. In de tram en trein terug slingerde ze behendig als Spider-Stacey aan alles wat maar binnen haar bereik lag. Dankzij Gwen Stacey is deze superheld opeens ook voor haar interessant. Ze raakt niet uitgesproken over de Spiderman tekenfilm en ik snap wel waarom. Het is visueel zo’n feestje en het verhaal is zo rijk. Ze vond het prachtig.

Web vol creativiteit Spider-Man: Across the Spider-Verse

Mijn man Chris is met onze dochter deze Spiderman tekenfilm gaan bezoeken en hij deelt graag zijn visie en ervaring:

Als filmliefhebber en creatieve geest met een passie voor superhelden en animatie, was ik verheugd om de première van “Spider-Man: Across the Spider-Verse” bij te wonen. Deze film bracht een unieke samenwerking tezamen van de nieuwste technologieën en een creatieve manier van storytelling, magisch van begin tot eind.

Wat deze film werkelijk buitengewoon maakt, is de verbluffende animatie. Elk frame van “Across the Spider-Verse” is doordrenkt met levendige kleuren, dynamische bewegingen en gedurfde visuele experimenten. De animatiestijl, 3D met 2D shaders, is een ware viering van de stripboekwereld, waarbij verschillende stijlen naadloos samenkomen en het publiek keer op keer verrassen. Het voelt als een levend kunstwerk, een visueel spektakel dat je meeneemt op een reis door de verschillende dimensies van het Spider-Verse.

De regisseurs hebben opnieuw gekozen voor een meesterlijke mix van humor, actie en emotionele diepgang. De dialogen zijn scherp en gevat, met een uitstekende stemmencast die de personages tot leven brengt. De chemie tussen de verschillende Spider-Mans zorgt voor zowel komische als hartverwarmende momenten. Elk personage heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en achtergrond, waardoor je als kijker een sterke band met hen opbouwt.

Spider-Man across the spider-verse Spiderman tekenfilm
Credits @ Universal Pictures 2023

Dimensies en tijdlijnen

Het verhaal van “Across the Spider-Verse” weeft moeiteloos tussen verschillende dimensies en tijdlijnen, waardoor je op het puntje van je stoel zit. De plot zit vol verrassingen en onverwachte wendingen, die je keer op keer versteld doen staan. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Spider-Man en tegelijkertijd een gedurfde stap vooruit in de wereld van animatiefilms.

De samenwerking tussen Kinepolis en Westfield Mall of the Netherlands heeft gezorgd voor een fantastische première. De zaal in Kinepolis Leidschendam was tot de nok toe gevuld met coole displays, stickers en – het belangrijkste – enthousiaste fans, die allemaal in de ban waren van de betoverende wereld die op het grote scherm werd getoond. De geluidskwaliteit was uitstekend en de projectie was kristalhelder, waardoor elke scène tot leven kwam.

“Spider-Man: Across the Spider-Verse” een absolute triomf op het gebied van animatie en storytelling. Deze Spiderman tekenfilm is niet alleen een must-see voor fans van Spider-Man, maar voor iedereen die houdt van een film die vol zit met creativiteit en visuele pracht. Het is een meeslepend avontuur dat je bijblijft lang na de aftiteling.

Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst brengt voor het Spider-Verse. “Web vol creativiteit” is de perfecte beschrijving voor deze film, die de grenzen van animatie verlegt en ons een visueel spektakel biedt dat ons nog lang zal bijblijven.

Bezoek SpiderVerse.nl voor meer informatie en mis dit web vol creativiteit niet!

cast spidey film
credits @ Sony

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.