Skip to Content

Films voor volwassenen in de bioscoop – een overzicht 2024

In de duisternis van de bioscoopzaal komt een wereld tot leven die ons meeneemt op een emotionele achtbaan, waar verhalen tot leven komen op het grote scherm. Voor liefhebbers is er niets zo betoverend als de ervaring van films voor volwassenen in de bioscoop. Nu we het jaar 2024 zijn binnengegaan, staan er voor volwassenen boeiende filmavonturen te wachten. Van intense drama’s tot hartverwarmende komedies, en van epische avonturen tot pakkende thrillers – dit overzicht belicht de meest intrigerende films die je niet wilt missen. Dus, pak je popcorn, leun achterover en laat je meevoeren door het filmische meesterwerk van het komende jaar!

Films voor volwassenen in de bioscoop

Na al 2 jaar goedlopende artikelen over kinderfilms te hebben, werd het hoog tijd om ook eens aandacht te geven aan films voor volwassenen in de bioscoop! Maar er worden zoveel films gemaakt dat dit artikel ook nog wel overzichtelijk moet blijven. Immers wordt dit wel een groeiend artikel gedurende het jaar 2024 met steeds meer films!

In de verschillende kopjes kun je steeds de nieuwste films zien. Veel van deze films zullen we ook los recenseren dus klik vooral door naar deze filmrecensies, voor nog veel meer informatie over de films voor volwassenen!

Films voor volwassenen in de bioscoop, categorie komedie en/of romantiek

Aangezien komedie en romantiek vaak hand in hand gaan hebben we besloten om deze films onder 1 kopje samen te zetten. Laten we snel eens kijken wat de nieuwste films voor volwassenen in de bioscoop worden binnen dit thema!

Treasure, een komedie/drama over een vader-dochter roadtrip

De Amerikaanse muziekjournalist Ruth neemt haar vader Edek, een overlever van de Holocaust, mee op een vader-dochter-roadtrip naar zijn geboorteland Polen. Waar Ruth inzicht hoopt te krijgen in het verleden van hun familie, heeft de charmante levensgenieter Edek zijn eigen plannen. Hun generatiekloof en de cultuurclash die ze ondervinden in het post-communistische Polen van de jaren ’90 tonen hoe het zoeken naar verbinding niet alleen verdrietig hoeft te zijn. Treasure werd geregisseerd door Julia von Heinz (And Tomorrow the Entire World) en is gebaseerd op de internationale bestseller Too Many Men van de New Yorkse schrijfster Lily Brett. Girls-actrice Lena Dunham kruipt in de huid van de neurotische Ruth, terwijl Stephen Fry (The Hobbit, V for Vendetta) de rol van vader Edek vertolkt.

De film ‘Road Trip’ draait vanaf 13 juni in de Nederlandse bioscopen

Bad Boys 4 slaan nu zelf op de vlucht

Deze zomer keren de wereldwijd populaire Bad Boys terug met hun bekende mix van spectaculaire actie en buitensporige comedy, maar deze keer met een twist: Miami’s beste agenten zijn nu zelf op de vlucht. Will Smith en Martin Lawrence zijn weer te zien als Mike Lowrey en Marcus Burnett en verder met o.a. Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Paola Nuñez, Eric Dane, Ioan Gruffudd, Jacob Scipio, Melanie Liburd, Tasha Smith en Tiffany Haddish. Bad Boys: Ride or Die is opnieuw geregisseerd door Adil & Bilall.

De film ‘Bad Boys’ speelt vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscopen.

Bed en breakfast, een nieuwe Nederlandse romkom

Als workaholic Sarah tot haar eigen schrik ontslag neemt, heeft ze geen idee meer wat ze met haar leven aan moet. Ze laat zich overhalen om op de B&B van haar tante te passen, maar doet dat met gepaste tegenzin. Want wat moet dit stadse meisje wiens leven aan elkaar hangt van overwerken, afhaalmaaltijden en Ubers tussen de kippen en de moestuin in een Gronings dorp? Wanneer Sarah niet één, maar zelfs twee potentiële lovers ontmoet, stroomt niet alleen de B&B, maar ook haar hart vol liefde. Gedwongen te kiezen tussen de twee mannen die in ongeveer alles van elkaar verschillen, ontdekt Sarah langzaam maar zeker ook welke keuzes ze nog meer moet maken.

Klik hier voor de film Bed & Breakfast en lees meer informatie.

Hit Man, nu al een hit in Amerika

Professor Gary Johnson doet zich voor als huurmoordenaar namens de politie van New Orleans. Gary is zeer getalenteerd als het gaat om schakelen tussen verschillende persoonlijkheden. Zo kan hij voor iedereen de perfecte hitman te zijn. Wanneer hij echter gevoelens begint te krijgen voor een van zijn potentiële klanten, de beeldschone Madison, komt hij in een lastig parket terecht. Als Madison verliefd wordt op een van Gary’s alter ego’s – de mysterieuze en sexy Ron – zorgt hun affaire voor een opeenvolging van leugens, bedrog en escalerende belangen.
De film ‘Hit Man’ is een verassend intelligente komedie, en gebaseerd op een ongelofelijk waargebeurd verhaal.

Klik hier voor de recensie over de film Hit Man

Hypnosen, een trainingsweekend levert onverwacht gedrag op

Millennial-stel André en Vera wil de wereld veroveren met een internationale gezondheid App voor vrouwen. Voordat ze hun startup presenteren aan potentiële investeerders, volgen ze eerst een intensief trainingsprogramma. Een dag voor de training bezoekt Vera nog een hypnosetherapeut om van haar rookverslaving af te komen. Onverwacht levert dit veel op en voelt ze zich sociaal minder geremd. Tijdens het trainingsweekeinde en de pitch ontspoort dit volledig…

Klik hier voor de blog over de film Hypnosen

The Fall Guy, dit keer is zijn leven meer dan een stunt

Hij is een stuntman en net als ieder ander in de stuntwereld blazen ze hem op, schieten ze hem neer, laten ze hem crashen, smijten ze hem door ramen heen en laten ze hem van de hoogste constructies vallen. En dat allemaal voor ons vermaak. Na een ongeval dat hem bijna zijn carrière heeft gekost, moet de onbezongen held een vermiste filmster opsporen, een samenzwering onthullen en zijn grote liefde zien terug te winnen, terwijl hij ook nog gewoon zijn werk moet doen. Dat kan bijna niet goed gaan.

The Fall Guy‘ is vanaf nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Un mètier sérieux, een humoristische kijk op het leraarschap

Het is een nieuw schooljaar op de middelbare school en Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij erachter dat het een zware baan is. Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega’s hem niet in de kou staan en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog bestaat.

Lees de recensie hier

Anyone but you

In de komedie Anyone But You lijken Bea (Sydney Sweeney) en Ben (Glen Powell) het perfecte stel, maar na een geweldige eerste date gebeurt er iets waardoor hun vurige aantrekkingskracht afkoelt tot het vriespunt – totdat ze onverwachts met elkaar worden opgezadeld op een bruiloft in Australië. En wat doen twee volwassen mensen dan? Net doen alsof ze een stel zijn natuurlijk.

Lees de recensie van Anyone but you hier

Wicked Little Letters – films voor volwassenen in de bioscoop

Dear Edith, you foxy ass old whore … Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.

Klik hier voor de recensie en filminformatie over Wicked Little Letters

Films voor volwassen in de bioscoop, categorie (historisch) drama

The end we start from, een ecologische zorgt voor een persoonlijke ramp

Terwijl een vrouw bevalt van haar eerste kindje, komt Londen onder water te staan door een enorme overstroming. Deze ecologische ramp zorgt dat zij en haar partner noodgedwongen hun huis moeten verlaten en op zoek moeten naar onderdak en eten, temidden van alle chaos. In eerste instantie kan het jonge gezin bij familie terecht, maar door de steeds grimmigere nasleep van de overstroming, raakt de vrouw van haar partner verwijderd. Dan moet ze samen met haar baby haar eigen weg naar veiligheid vinden in een tocht over het Engelse platteland, waarmee duidelijk wordt hoe kwetsbaar én krachtig ze eigenlijk is als vrouw, en als jonge moeder.

Klik hier voor een uitgebreide recensie over de film ‘The end we start from

Black Tea – kunst, romantiek en het geheim van theezetten

Black Tea, de nieuwe film van Abderrahmane Sissako (Timbuktu), is een oogverblindende film over verboden romantiek en de kunst van het theezetten. Op haar trouwdag laat Aya (Nina Mélo), een jonge vrouw uit Ivoorkust, haar aanstaande voor het altaar staan. Ze vlucht naar Guangzhou in China, waar ze werk vindt in de theewinkel van Cai (Han Chang). Hij leert haar alle geheimen van het vak: van de verschillende soorten thee tot de oude tradities van het theezetten. Als Aya en Cai verliefd worden, blijft het verleden ze achtervolgen. Ook wordt de Afrikaanse gemeenschap niet volledig geaccepteerd in China. Aya en Cai vinden een gedeeld verlangen bij elkaar, maar is dat bestand tegen de vooroordelen van hun omgeving? De wereldpremière van Black Tea was op het Internationaal filmfestival van Berlijn, waar de film in de hoofdcompetitie meedong naar de Gouden Beer.

De film ‘Black Tea’ speelt vanaf 13 juni in de Nederlandse bioscopen.

Radical, een leraar gooit het roer volledig om

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros. Hij ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren. Zij komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.

Klik hier voor de blog over de film Radical

Terrestrial Verses, allendaagsheid, voorspoed en beperkingen in Iran

In negen hoofdstukken komen alledaagse mensen voorbij die navigeren tussen de culturele, religieuze en institutionele opgelegde beperkingen in het hedendaagse Iran. Deze levendige verhalen, zowel humoristisch als aangrijpend, tonen de levenskracht en vastberadenheid van mensen in tegenspoed, en zijn een genuanceerd portret van een complexe maatschappij.

Klik hier voor de recensie over de film ‘Terrestrial Verses

Green Border, films voor volwassenen in de bioscoop

In de verraderlijke bossen die de zogenaamde ‘green border’ tussen Belarus en Polen vormen, belanden vluchtelingen die Europa via deze route proberen te bereiken. Belarus probeert de EU te ondermijnen door deze grensoversteek te stimuleren, terwijl Polen weigert ze toe te laten. En zo komen de vluchtelingen in een koud, moerassig niemandsland terecht, zonder eten en medische zorg. Als pionnen in een politiek spel worden de levens van de activistische Julia, grenswachter Jan en een Syrische familie met elkaar verweven.

Klik hier voor de recensie over de film ‘Green Border‘.

Augure, een ’tovenaar’ bezweert de duivel

Na achttien jaar keert Koffi terug naar zijn geboorteland Congo om er zijn zwangere vrouw aan zijn familie voor te stellen en de traditionele bruidsschat te betalen. De reünie verloopt echter niet zoals verwacht: hoewel Koffi met man en macht probeert de banden weer aan te sterken, is en blijft hij voor de gemeenschap een ‘teken van de duivel’. Koffi lijkt zich moeilijk los te kunnen wrikken uit de diepgewortelde geloofsovertuigingen van zijn familie. Samen met andere ‘duivelskinderen’ besluit hij de vurige strijd aan te gaan om dit helse label van zich af te werpen. Augure is een bezwerend drama over identiteit, ontheemding en de hunkering naar acceptatie op de achtergrond van een magisch-realistisch Congo. Het speelfilmdebuut van het Belgisch-Congolese multitalent Baloji werd geïnspireerd door het gewicht van zijn naam, dat in de koloniale tijd de beladen betekenis van ‘tovenaar’ kreeg.

Klik hier voor de recensie over de film ‘Augure

L’Abbe Pierre, een priester wordt nationale volksheld

L’Abbe Pierre is een Franse biopic over het buitengewone leven van Henri Grouès, beter bekend als Abbé Pierre en oprichter van de Emmausbeweging. De priester, die uitgegroeid is tot een nationale volksheld in Frankrijk, wijdde zijn leven volledig aan de strijd tegen armoede en dakloosheid. Henri Grouès werd geboren in een rijk gezin, maar besluit op zijn 18e om zijn hele erfdeel te verdelen onder de armen. Na jaren in het klooster en als verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog wordt hij gekozen als parlementslid in Parijs. Daar gebruikt Abbé Pierre zijn inkomsten om de zwaksten in de maatschappij een toekomst en een thuis te bieden. Zijn woede over onrecht maakte hem opstandig en rebels, maar ook kwetsbaar en inspirerend. De rol van Abbé Pierre wordt indrukwekkend vertolkt door Benjamin Lavernhe (Jeanne du Barry, The French Dispatch), wat hem een César-nominatie opleverde voor Beste Acteur.

Klik hier voor de recensie over L’Abbe Pierre

Back to Black, een ode aan Amy Winehouse

Back to Black is een ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse. De film bevat veel van Amy’s hits en focust op haar buitengewone genialiteit en de humor en eerlijkheid waarmee ze alles wat ze deed, doordrenkte. Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.

Klik hier voor de recensie over de film Back to Black


The Color Purple, klassieke boekverfilming als musical

Warner Bros. Pictures nodigt je uit om deel uit te maken van het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, in The Color Purple. Deze krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker wordt geregisseerd door Blitz Bazawule, de veelzijdige artiest die hoge ogen scoorde met zijn eerste speelfilm The Burial of Kojo.

Klik hier voor de recensie en filminformatie over The Color Purple

Inshallah a Boy, een indrukwekkend familiedrama

De 30-jarige Nawal is onlangs weduwe geworden en raakt verwikkeld in een juridische strijd met haar bemoeizuchtige zwager Rifqi. In Jordanië heeft de schoonfamilie namelijk recht op een deel van de erfenis als een vrouw geen zoon heeft. Uit wanhoop om haar huis en haar leven met haar dochtertje te behouden, verzint ze een list om de rechtsprocedure uit te stellen. Geïnspireerd door ware gebeurtenissen.

Klik hier voor de recensie en filminformatie over Inshallah a Boy

The Great Escaper, een waargebeurd verhaal

In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan (Michael Caine) wereldwijd het nieuws met zijn ‘grote ontsnapping’ uit het verzorgingshuis waar hij woont. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië ter herdenking van hun gevallen kameraden. The Great Escaper vertelt niet alleen het inspirerende verhaal van een man die probeert in het reine te komen met zijn blijvende oorlogstrauma. Bernie’s avontuur, dat slechts 48 uur besloeg, viert ook de blijvende liefde in zijn 60-jarige huwelijk met Rene (Glenda Jackson) die haar echtgenoot op fantastische wijze steunt in zijn avontuur.

Klik hier voor de recensie en filminformatie over The Great Escaper

Bob Marley, de muzieklegende – films voor volwassenen in de bioscoop

Bob Marley: One Love viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het krachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn revolutionaire muziek. Geproduceerd in samenwerking met de familie Marley, met Kingsley Ben-Adir als de legendarische muzikant en Lashana Lynch als zijn vrouw Rita.

Lees de filmrecensie van Bob Marley hier

Chocolat, een confronterend drama over discriminatie

Het leven van de 7-jarige France is klein en overzichtelijk: haar vader is districtsgouverneur in Kameroen en vaak weg van huis; haar moeder een beeldschone jonge vrouw die languissant wegkwijnt in de koloniale villa, terwijl ze haar oog laat rusten op de verschijning van de zwarte Protée – in afwezigheid van de gouverneur bestiert hij voortvarend het huishouden. Wanneer een vliegtuigje in de buurt van de villa crasht en de passagiers tijdelijk onderkomen vinden in de villa, komt de ware aard van de verhoudingen tussen zwarte Afrikanen en kolonialen aan het licht; de Fransen voelen dat het einde van hun heerschappij nadert en stellen zich superieur op – rassenscheiding is voor hen een ‘natuurlijk’ gegeven.

Klik hier voor de recensie en filminformatie over Chocolat

Rapito, een vreselijke ontvoering uit 1858

Het is het jaar 1858. In de Joodse wijk in Bologna, dringen soldaten van de Paus het huis van de Mortara’s binnen. Op bevel van de kardinaal moeten ze de zevenjarige zoon Edgardo meenemen. Als baby schijnt hij in het geheim te zijn gedoopt door het kindermeisje, met als gevolg dat hij nu volgens de Roomse wetten een katholieke opvoeding moet krijgen. Edgardo’s ouders blijven in wanhoop achter en doen er alles aan om hun zoon terug te krijgen. Met brede steun van binnen en buiten de Joodse gemeenschap krijgt de strijd van de Mortara’s al snel een politieke lading. Terwijl de Kerk en de paus hun machtspositie zien wankelen met de steeds luidere roep om een verenigd Italië, weigeren ze de jongen op te geven. 

Klik hier voor de recensie en filminformatie over Rapito

Priscilla, de vrouw achter Elvis Presley – films voor volwassenen in de bioscoop

Priscilla, de nieuwe film van Sofia Coppola (The Virgin Suicides, Lost in Translation), toont de onzichtbare kant van een van de grootste Amerikaanse mythes uit de popgeschiedenis: de lange relatie en het turbulente huwelijk van Elvis en Priscilla. Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-‘n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare, beste vriend. De film volgt Priscilla van een Duitse legerbasis tot aan Elvis’ droomlandgoed Graceland. Een gevoelig en betoverend portret over liefde, fantasie en roem. 

Klik hier voor de recensie en filminformatie over Priscilla

Io Capitano, de vlucht van twee tieners

Geïnspireerd op mythen en waargebeurde verhalen neemt regisseur Matteo Garrone (Gomorra, Dogman) de kijker in Io Capitano mee op een diep ontroerende tocht van twee tienerjongens, die hun familie in Senegal verlaten om hun ​​droom van een beter leven in Europa na te jagen. Hun hedendaagse Odyssee voert hen door de verstikkende woestijn en over de onstuimige zee. Ze beginnen hun reis als mens, maar transformeren al snel tot handelswaar voor de mensensmokkelaars waarbij hun dromen, hoop en ambities ruimte moeten maken voor een strijd om te overleven.

Klik hier voor de filmrecensie en filminformatie over Io Capitano

Les Misérables, remastered meesterwerk

‘Les Misérables is het levensverhaal van Jean Valjean. De film begint met een gebeurtenis die hem zijn verdere leven zal blijven achtervolgen. Hij steelt namelijk een brood om zijn neefjes in leven te houden. Deze ogenschijnlijke onbeduidende actie komt hem echter zwaar te staan: hij wordt gearresteerd en krijgt een gevangenisstraf van negentien jaar. Als hij na al die jaren eindelijk vrijkomt, wil niemand nog iets met hem te maken hebben. Desondanks weet Jean Valjean zich los te worstelen van zijn verleden en gaat hij zich gedragen als gerespecteerd burger.

Zijn criminele verleden blijft hem echter dwarsbomen. En dan met name in de persoon van inspecteur Javert. De aartsrivaal van Valjean. Deze inspecteur blijft hem opjagen. Hierdoor kunnen Valjean en zijn aangenomen dochter Cosette geen rust vinden. Ze bewegen zich als verschoppelingen, ‘Les Misérables’, door de maatschappij. Een maatschappij die zich kenmerkt door oproer en sociale misstanden.

Klik hier voor de recensie en filminformatie over de film Les Misérables

C’è Ancore Domani, drama over een Italiaanse huisvrouw

Het is 1946, Rome. Delia en Ivano wonen samen met hun kinderen, en de zieke vader van Ivano, in een arbeiderswijk. De aanwezigheid van het Amerikaanse leger is nog steeds beeldbepalend. De bewoners van de stad balanceren tussen de bevrijdingsroes en de tekorten van de voorbije oorlog. Delia is een zorgende type en zij berust in haar traditionele rol van echtgenote en moeder. Ivano, de patrias familias, werkt om een beetje geld thuis te brengen en laat daarbij geen gelegenheid voorbijgaan om dit te vertellen. Hij is minachtend en hardhandig naar Delia, ondanks dat ook zij elke dag de deur uitgaat om te werken. Dit geld moet zij echter afstaan aan Ivano, die er vervolgens mee aan de haal gaat. Ivano heeft alleen maar ontzag voor zijn manipulerende vader.

Maar dan wordt het lente en de familie is opgewonden over de verloving van hun dochter Marcella. Delia ziet dit als Marcella’s kans om hetzelfde lot, als haar overkwam, te ontlopen. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven. Een beter leven en niet alleen voor zichzelf.
‘C’ è Ancore Domani’ is geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.

Klik hier voor de recensie en de filminformatie over C’è Ancore Domani

Banel & Adama, een fabel over de drang naar vrijheid en liefde

‘Banel en Amada’ is een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt in een afgelegen dorpje in Noord-Senegal. Het noodlot slaat toe wanneer de echtgenoot van Banel in een put valt en overlijdt. Volgens de tradities moet diens broer, Adama, zijn plaats innemen. Voor Banel is dit een welkome wending, want van jongs af aan is zij al verliefd op Adama. Naarmate de twee steeds onafscheidelijker worden, begint Adama zijn plichten als dorpshoofd te verzaken. De geliefden dromen ervan om hun leven in het dorp achter zich te laten en zich in een verlaten huis buiten het dorp te vestigen.

Maar wanneer een periode van extreme droogte aanbreekt, slaat de stemming onder de dorpsbewoners om en worden hun plannen gedwarsboomd. Met de verwoestende droogte slaat bij Banel de waanzin toe. Haar voortdurend verliefde gefluisterde mantra ‘Banel & Adama’ krijgt meer en meer de klank van een vloek.

Klik hier voor de recensie en filminformatie over Banel & Adama

Films voor volwassenen in de bioscoop, categorie komedie en/actie

Bad Boys – slaan nu zelf op de vlucht

Deze zomer keren de wereldwijd populaire Bad Boys terug met hun bekende mix van spectaculaire actie en buitensporige comedy, maar deze keer met een twist: Miami’s beste agenten zijn nu zelf op de vlucht. Will Smith en Martin Lawrence zijn weer te zien als Mike Lowrey en Marcus Burnett en verder met o.a. Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Paola Nuñez, Eric Dane, Ioan Gruffudd, Jacob Scipio, Melanie Liburd, Tasha Smith en Tiffany Haddish. Bad Boys: Ride or Die is opnieuw geregisseerd door Adil & Bilall.

De film ‘Bad Boys’ draait vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscopen.

Argylle, maak kennis met een nieuwe spion

Argylle is een film van het verknipte brein van Matthew Vaughn (Kingsman-franchise, Kick-Ass) en is een scherpzinnige, grensverleggende, wereldomspannende spionagethriller. Bryce Dallas Howard (Jurassic World-franchise) vertolkt de rol van Elly Conway, de teruggetrokken auteur van een serie succesvolle spionageromans, die ’s avonds het liefst lekker thuis op de bank zit met haar laptop en haar kat Alfie. Maar als de fictieve plots van Elly’s boeken – over geheim agent Argylle en zijn missie om een wereldwijd spionagenetwerk te ontmantelen – steeds meer gaan lijken op de geheime activiteiten van een echte spionagedienst, is het afgelopen met die rustige avondjes thuis. Samen met Aiden (Oscar®-winnaar Sam Rockwell), een spion met een kattenallergie, racet Elly (met Alfie in haar rugzak) de wereld over om de moordenaars een stap voor te blijven als de grens tussen haar fictieve en echte wereld begint te vervagen.

Lees de recensie en de filminformatie over Argylle hier.

Ghostbuster, the Frozen Empire – films voor volwassenen in de bioscoop

In Ghostbusters: Frozen Empire keert de familie Spengler terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in New York. Daar hebben de oorspronkelijke Ghostbusters een geheim onderzoekslab ingericht om nog beter spoken te kunnen vangen. Als bij de ontdekking van een oud voorwerp een kwaadaardige kracht vrijkomt, moeten de nieuwe en oude Ghostbusters samenwerken om hun stad te beschermen en de wereld te behoeden voor een tweede ijstijd.

Klik hier voor meer informatie over de film Ghostbusters, Frozen Empire

Films voor volwassen in de bioscoop, categorie documentaires of biografie

Songs of Earth, een liefdevolle ode aan de natuur

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurfilm Songs of Earth. Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren. Al zijn hele leven wandelt haar ondertussen 84-jarige vader Jørgen, door deze naar verluidt mooiste vallei van Noorwegen. Als kind nam hij zijn dochter al mee op zijn wandelingen, waar ze samen alles bespraken. Ook nu fungeert hij als de wijze gids van zijn dochter en neemt hij haar een heel jaar lang mee op zijn tochten door het magnifieke landschap.

Klik hier voor de recensie en filminformatie over Songs of Earth

El Eco – films voor volwassenen in de bioscoop

‘El Eco’ neemt je als kijker mee naar het paradijselijke plaatsje El Eco, gelegen hoog boven op een heuvel in Mexico. Hier woont een kleine gemeenschap die zich heeft genesteld te midden van uitgestrekte natuur. Omdat de mannen hier veelal buitenshuis werken, zijn het de vrouwen en kinderen die het ritme van het alledaagse leven bepalen.

De film, of eigenlijk documentaire, geeft een intieme kijk op de dagelijkse bezigheden van de bewoners van ‘El Eco’. Het laat zien hoe het leven, werk en liefde naadloos in elkaar overlopen. Tevens kun je aanschouwen hoe spannend het is om overgeleverd te zijn aan de grillen van de natuur.
De hoofdpersonages Montse, Muz Ma en Sarahí zijn ondanks hun jonge leeftijd al heel erg verantwoordelijk. Zo zorgt de stoere puber Montse met onvoorwaardelijke toewijding voor haar oude oma. Saharí is een zeer enthousiaste en toegewijde lerares voor kleine kinderen. De film ‘El Eco’ gaat voornamelijk over de essentie van het leven.

Klik hier voor de recensie en filminformatie over El Eco

Verdwenen Stad, een schokkend verhaal over Amsterdamse collaboratie

Nooit eerder werd de rol van de ‘Amsterdamse tram’ zo duidelijk verteld. De collaboratie van het Amsterdamse trambedrijf door de Duitse bezetter. Hierdoor werden tienduizenden Joden weggevoerd, waaronder Anne Frank en haar familie. Willy Lindwer en Guus Luijters reisden, voor de documentairefilm ‘Verdwenen Stad’, door de stad. Dit deden ze met de originele tram die de Joden deporteerde. Tegelijkertijd spraken ze met de laatste overlevenden die afgevoerd zijn met de tram vanaf de vele ‘schuldige plekken’. De getuigen die hun verhaal vertellen behoren tot de allerlaatste generatie die als kind of jongvolwassenen de oorlog overleefden. Zij vertellen hun aangrijpende verhaal, bij de plek waar ze uit hun huis gehaald werden. Dus vanaf daar is de beruchte tramrit te volgen. ‘Verdwenen Stad’ is een eerbetoon aan de overlevenden en een pijnlijke herinnering aan een duistere periode.

Klik hier voor de recensie en filminformatie over Verdwenen Stad

Four Daughters, een intieme vertelling vol hoop en verzet

Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De film is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn.

Four Daughters is genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire, en werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Filmfestival, waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. De film was ook één van de publieksfavorieten op het IFFR. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.

klik hier voor meer informatie over de film Four Daughters
Vanaf 11 april te zien in de Nederlandse bioscopen

Films voor volwassenen, categorie misdaad/thriller

The Royal Hotel, een backpack vakantie loopt volledig uit de hand

Hanna (Julia Garner) en Liv (Jessica Henwick) zijn beste vriendinnen die backpacken in Australië. Nadat hun geld op is, weet Liv, op zoek naar avontuur, Hanna ervan te overtuigen om een tijdelijke baan aan te nemen achter de bar van een pub genaamd ‘The Royal Hotel’ in een afgelegen mijnstadje in de Outback. Bareigenaar Billy en een groep lokale bewoners geven de meiden een wervelende introductie van de Down Under drinkcultuur, maar al gauw raken Hanna en Liv verwikkeld in een zenuwslopende situatie die snel uit de hand loopt. The Royal Hotel is geregisseerd door Kitty Green, die samen met Oscar Redding ook het script schreef. De cast bestaat uit o.a. Julia Garner, en Jessica Henwick, Toby Wallace en Hugo Weaving.

De film ‘The Royal Hotel’ draait vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscopen.

Civil War, een vreselijke utopie of waarheid

‘Civil War’ is een intrigerende actie/thriller over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van de totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van – waarschijnlijk – het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van Amerika zoals we het kennen. ‘Civil War’ laat niet alleen de fysieke conflicten op het scherm zien, maar brengt ook de diepere, onderliggende problemen aan het licht die hebben geleid tot de ontwrichting van het ooit zo trotste land.

Civil War‘ is vanaf 11 april te zien in de Nederlandse bioscopen.

Sleeping Dogs, een rechercheur worstelt met zijn geheugen

Een voormalig rechercheur, gespeeld door Russell Crowe, werkte voorheen bij de afdeling moordzaken. Hij kampt al een tijdje met geheugenverlies. Echter krijgt hij toch een oude moordzaak van tien jaar geleden toegewezen, hierbij kwam een docent om he leven. De rechercheur wordt gedwongen een nieuwe blik te werpen op deze brute zaak, die hij zich niet meer kan herinneren. Naarmate het bewijs geheimen onthult, wordt hij geleid naar een ijzingwekkende waarheid.
Soms is het beter om geen ‘Sleepings Dogs’ wakker te maken.

Klik hier voor verdere informatie over de film Sleeping Dogs

Miller’s Girl, over een verhouding tussen een leraar en leerlinge

Wanneer de getalenteerde en rebelse studente Cairo Sweet (Jenna Ortega) een schijnbaar onschuldige schrijfopdracht van haar charmante leraar Jonathan Miller (Martin Freeman) aanneemt, raken ze verstrikt in een web van geheimen en verlangens.

Klik hier voor meer informatie over de film Miller’s Girl

Regelmatig houden we winacties met deze gave films voor volwassenen in de bioscoop. Doe jij ook mee?

Mede mogelijk gemaakt door:

Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.