Skip to Content

Fly me to the moon, een race in de ruimte en liefde

Is het de filmposter van ‘Fly me to the moon’ die mijn aandacht trok, of is het wellicht toch meer het feit dat Channing de hoofdrol speelt in de film? Laat ik het erop houden dat beide aantrekkelijk zijn maar dat ik natuurlijk voor de inhoud van het verhaal ga. Alhoewel het een tijdje voor mijn geboorte was, ook wel eens fijn om dat nog te kunnen melden, heb ik het altijd een zeer interessant verhaal gevonden; de allereerste vlucht naar de maan. Überhaupt vind ik het een wonder dat mensen naar de maan kunnen (en willen) vliegen. Maar zeker voor die tijd, dat er al zoiets geavanceerds mogelijk was, is bijna ongelooflijk. Sommige zeggen dan ook dat het nep/in scène gezet was. Precies daarover gaat de film. En met Channing Tatum en Scarlett Johnson als acteurs kan een romantisch tintje natuurlijk niet uitblijven.

filmposter
Filmposter Fly me to the moon van Sonypictures

Dit is het verhaal van ‘Fly me to the moon’

Scarlett Johansson en Channing Tatum spelen de sterren van de hemel in Fly Me to the Moon, een scherpzinnig, stijlvol komisch drama dat zich afspeelt rondom NASA’s historische maanlanding. Marketing-wonderkind Kelly Jones (Johansson) wordt ingeschakeld om NASA’s imago op te krikken en daarbij maakt ze het Cole Davis (Tatum), die de leiding heeft over de maanmissie, flink lastig, waardoor de spanningen hoog oplopen. Als de president besluit dat de missie hoe dan ook moet lukken, moet Jones als back-up een in scène gezette maanlanding filmen. En dan kan het aftellen pas echt beginnen…

Fly me to the moon Channing Tatum

Het verhaal van de eerste maanlanding

Als sinds mensenheugenis is er de wens geweest om de ruimte in te gaan. De schrijver Jules Verne en Cyrano de Bergerac schreven er al verhalen over.
Er gaat zelfs en gerucht dat Hitler samen met hoge nazi kopstukken naar de maan wilden vliegen om te ontsnappen aan de geallieerden. Alhoewel de Duitsers met hun raket ontwerpen, de V-2, al heel ver waren konden ze nog geen raketten maken die mensen vervoerden.
De Russen maakten tevens gebruik van de kennis van de Duitse geleerden. Nadat ze als eerste een satelliet de ruimte in hadden geschoten, 1975 de ‘Spoetnik’, kwam er in 1961 een bemande raketvlucht met de ‘Vostok’. Echter was van een maanlanding nog geen sprake. Het was letterlijk alleen nog maar ‘Fly me to the moon’.

Fly me to the moon Channing Tatum en Scarlett Johnson

Neil Armstrong, de eerste man die voet op de maan zet

Het was president Kennedy die het NASA-project steunde om voor het jaar 1970 mensen op de maan te laten lopen. Het Apollo-project is tot op de dag van vandaag nog steeds het duurste maar tevens ook succesvolste project in de ruimtevaartgeschiedenis. Het Apollo programma bestond uit zeventien vluchten waarvan elf bemand waren. Dit alles is geromantiseerd en verfilmd in ‘Fly me to the moon’.

Het is 16 juli 1969 wanneer de enorme drietraps Saturnusraket gelanceerd wordt, met de Apollo-11-module en de maanlander in de romp. Deze kan voor het eerst mensen daadwerkelijk op de maan zetten. Op 20 juli 1969 werd de maanlander, de ‘Eagle’(adelaar), losgekoppeld van de Saturnusraket. Om ongeveer 21 uur Nederlandse tijd, zette astronaut Neil Armstrong als eerste een voetstap op de maan en zei daarbij de legendarische woorden:

“Dit is maar een kleine stap voor een mens, maar een enorme stap voor de mensheid”.

Een enorme stap voor de mensheid

De reis duurde tot 24 juli, toen landde de raket in de Grote Oceaan. Op de maan lieten ze niet alleen een voetprint achter maar ook een gedenkplaat, met de namen van de bemanning. Sinds die tijd zijn er meerdere bemande, en onbemande vluchten uitgevoerd naar de maan. Over deze eerste vlucht, en het grote geheimzinnige werk achter de schermen gaat nu de film ‘Fly me to the moon’.

Fly me to the moon
Scarlett Johansson & Channing Tatum

Fly me to the moon is een kluchtachtige feelgood film

Met als basis de geschiedschrijvende maanlanding heeft regisseur… er een kluchtachtige romcom Hollywood film omheen gebouwd. Met als hoofdthema dat middels reclame maken alles te koop is. Deze film blinkt uit in een goede cast, maar ook in opschepperij en is van alles een beetje té veel. Dit zou je kunnen becommentariëren als slecht. Echter vond ik die dikke zoete suiker laag juist geweldig, en heb ik oprecht kunnen genieten van deze, compleet in jaren zestig stijl, feelgood film.

Acteur Channing Tatum
Acteur Channing Tatum

Scarlett Johansson is geheel op haar gemak in haar rol, Channing Tatum iets minder

Scarlett Johansson doet het geweldig in haar rol als reclame tijger Lance Vespertine. Haar kleding, een prachtige reeks outfits in jaren 60-stijl, ontworpen door Mary Zophres, haar make-up en haarstyling zijn een feestje om naar te kijken. Ze lijkt dan ook geheel op haar gemak in deze setting. Acteur Channing Tatum lijkt minder op zijn gemak. Met zijn strak gestreken kapsel, Thunderbirds outfit en dikke laag make-up komt hij menig keer heel ongemakkelijk over. Hij zit minder goed in zijn rol dan dat je uit vorige films van hem gewend bent. Echter geldt dat ook voor Woody Allen, die een slinkse under cover agent speelt in dienst van de president. Nu ik erover over nadenkt, spelen alle mannen een ongemakkelijke, ietwat onechte rol.

Scarlett Johansson
Actrice Scarlett Johansson

Met goede reclame verkoop je alles, zelfs een maanlanding

‘Fly me to the moon’ gaat eigenlijk helemaal niet over de reis naar de maan maar over de manier waarop er bakken met regeringsgeld wordt uitgegeven ter promotie. Terwijl het land letterlijk in crisis verkeerd en in staat van oorlog is. Elke dag weer sneuvelen er mensen. Regisseur Berlanti geeft door dat  uit te vergroten en overdrijven juist de complete gekte aan. Of misschien had hij er wel helemaal geen bedoeling mee en wilde hij simpelweg een zoete back-to-the- sixties liefdeskomedie maken. Dat laatste is hem dan zeker gelukt. Alhoewel ‘Fly me to the moon’ bedoeld was voor de streamingsdiensten, komt hij toch op het grote filmdoek. Daar zal hij denk ik niet heel lang blijven spelen simpelweg omdat films tegenwoordig vooral een motief moeten hebben.

Geen motief, gewoon een grappige romantische over the top film

‘Fly me to the moon’ heeft geen motief maar wil gewoon een grappige romantische film zijn. Als je hem zo bekijkt heb je een fijn bioscoop bezoek en zing je nog dagenlang ‘Fly me to the moon’ en pas je tegenwoordig weer extra op wanneer je een zwarte kat tegenkomt.

Fly me to the moon

Specificatie over de film

 • Releasedatum : vanaf 11 juli 2024 in de Nederlandse bioscopen
 • Speelduur: 132 minuten
 • Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
 • Classificatie: 12
 • Genre: Actie, Romance, Drama
 • Regie: Greg Berlanti
 • Acteurs: Scarlett Johansson, Channing Tatum, Anna Garcia, Woody Harrelson, Nick Dillenburg, Noah Robbins, Colin Woodell
 • Distributeur: Sony Pictures

Win vrijkaarten voor Fly me to the moon

Wil jij je ook even in hogere sferen begeven en ben je geïnteresseerd geraakt in de film ‘Fly me to the moon’, dan hebben we goed nieuws. In samenwerking met filmmaatschappij Sony Pictures hebben we een winactie. Hierbij kun je vrijkaarten winnen. Hoe je maakt op deze kaarten lees je hieronder.

Winactie Fly me to the moon

OPTIE 1

 • Reageer onder de social media post van de winactie met wie jij graag ‘Fly me to the moon’ wil zien.
 • Delen is lief en vergeet ons dan niet te taggen. Anderen taggen en ons volgen is ook lief.

Optie 2

 • Reageer onder deze recensie met wie jij graag ‘Fly me to the moon’ wil zien.

EXTRA

 • Volg MamaScrapelle op social media indien mogelijk. We zitten op InstagramFacebookTikTokYouTube en/ of Pinterest. Like daar ook de winactie van ‘Fly me to the moon’ voor een extra winkans
 • Delen van de winactie levert een extra winkans op. Tag MamaScrapelle als je dat doet.
 • Beide opties mag uiteraard ook.

De winnaars van de vrijkaarten voor de film ‘Fly me to the moon’ krijgen een bericht via de mail of pb.

Kijk hier alvast naar de trailer van Fly me to the moon

Klik hier voor meer films voor volwassenen 2024

footer-7

Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nadine

Friday 12th of July 2024

Ik zou hier heel graag naartoe gaan met mijn moeder in de vakantie. Gezellig uitje!

Zoe

Friday 12th of July 2024

Fijne film om met mijn Lief naartoe te gaan

Angela

Friday 12th of July 2024

het lijkt me erg leuk om deze film te gaan bekijken. Fijn een avondje uit met degene die mij lief is.

Evie

Monday 8th of July 2024

Ik wil deze film graag met mijn vriend gaan bekijken. We hebben de trailer toevallig vorige week in de bios gezien, en het lijkt ons een super leuke film.

Suleika

Sunday 7th of July 2024

Leuke film om met mijn man heen te gaan, als ik hem zover krijg….

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.